چرا بعضی افراد نمی‌خواهند عاشق شوند؟

[ad_1] با اینکه در بیشتر ترانه‌ها، کتاب‌ها و برنامه‌های تلویزیونی عشق موج می‌زند، همه مردم علاقه‌ای به عاشق‌شدن ندارند. دلایل زیادی می‌توان برای عاشق‌نشدن برشمرد. مثلا نداشتن وقت کافی، صدمه‌‌دیدن از عشق قبلی یا لذت‌بردن از تنهایی چند دلیل احتمالی عاشق‌نشدن هستند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که می‌توان با ترفندهایی احساسات عاطفی را تنظیم

کد خبر : 325147
تاریخ انتشار : شنبه ۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۴
چرا بعضی افراد نمی‌خواهند عاشق شوند؟

[ad_1]

با اینکه در بیشتر ترانه‌ها، کتاب‌ها و برنامه‌های تلویزیونی عشق موج می‌زند، همه مردم علاقه‌ای به عاشق‌شدن ندارند. دلایل زیادی می‌توان برای عاشق‌نشدن برشمرد. مثلا نداشتن وقت کافی، صدمه‌‌دیدن از عشق قبلی یا لذت‌بردن از تنهایی چند دلیل احتمالی عاشق‌نشدن هستند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که می‌توان با ترفندهایی احساسات عاطفی را تنظیم کرد. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که نمی‌خواهند عاشق شوند، حتما این مقاله را بخوانید.

چرا نمی‌خواهید عاشق شوید؟

قبل از اینکه تصمیم بگیرید عشق و عاشقی را برای همیشه کنار بگذارید، ابتدا انگیزه‌های این کار خود را بررسی کنید و بفهمید چرا چنین حسی به عاشق‌شدن دارید.

۱. از احتمال آسیب روحی می‌ترسید

شاید از ترس اینکه مبادا احساسات‌تان جریحه‌دار شوند نمی‌خواهید عاشق شوید. این احساس ممکن است ناشی از ترس از آینده نامعلوم باشد که البته تجربه‌های منفی گذشته هم در آن بی‌تأثیر نیستند. همچنین احتمال دارد فروپاشی روابط عاطفی دیگران را دیده‌ باشید که نتیجه‌اش آشفتگی و نزاع بوده است و به‌کل تصویر عاشقی در ذهن شما مخدوش شده باشد.

به‌ویژه اگر رابطه‌ای که با عشقی عمیق شکل گرفته است با شکست مواجه شود،‌ به نفرتی عمیق تبدیل می‌شود. همچنین اگر در گذشته قربانی خیانت شده‌ باشید، مسلما زخم عاطفی عمیقی در وجودتان به جا گذاشته است و تصور اینکه در آینده دوباره عاشق شوید، برایتان دشوارتر می‌شود.

۲. می‌خواهید مجرد بمانید

اگرچه بسیاری از مردم دوست دارند با کسی رابطه داشته باشند، افرادی هم هستند که ترجیح می‌دهند مجرد بمانند. گاهی‌ اوقات از پذیرش مسئولیت رابطه گریزانید یا فقط برای تعهدی جدی آماده نیستید.

برخی از افراد هم نمی‌خواهند عاشق شوند، چراکه عشق را مانعی بر سر راه رسیدن به اهدافشان می‌دانند. اگر در خانواده، دوستان و آشنایان کسانی را دیده‌اید که به‌خاطر ازدواج و تشکیل خانواده رسیدن به رؤیاهایشان را به تعویق انداخته‌اند،‌ ترستان از عاشق‌شدن را موجه می‌دانید.

در ذهن بیشتر افراد، عاشق‌شدن به‌معنای ازدواج و بچه‌دارشدن است. اگر نمی‌خواهید ازدواج کنید یا بچه‌دار شوید،‌ تصور عاشق‌شدن و تشکیل خانواده شما را می‌ترساند؛ می‌ترسید مبادا استقلالتان را از دست دهید. به همین دلیل به‌جای اینکه خودتان را درگیر رابطه و تمام تعهدات و مسئولیت‌هایش کنید، ترجیح می‌دهید روی خود و اهدافتان متمرکز شوید.

۳. عزت‌نفس کمی دارید

گاهی‌ اوقات ممکن است پرهیز از عاشق‌شدن نشانه کمبود عزت‌نفس، ترس از احتمال وابسته‌شدن یا مشکلاتی چون اضطراب باشد. شاید از وابسته‌شدن به کسی و احتمال ازدست‌دادن او نگران و مضطرب باشید یا عزت‌نفستان آن‌قدر کم است که فکر می‌کنید دوست‌داشتنی نیستید و به همین دلیل به‌کل از عشق و عاشقی دوری کنید.

اگر دنبال راه‌حلی برای رفع مشکل احساستان به عشق هستید، باید درباره دلیل اصلی اینکه چرا نمی‌خواهید عاشق شوید با خودتان روراست باشید. اگر هم نمی‌توانید دلیل اصلی آن را بیابید، نزد روان‌شناس بروید و از او کمک بگیرید. درک دقیق دلیل اینکه چرا نمی‌خواهید عاشق شوید سبب می‌شود راحت‌تر بر موانع ایجاد ارتباطی صحیح و مثبت با دیگری غلبه کنید.

مزایا و معایب عاشق‌نشدن

مردی در ساحل دریا در حال لذت بردن در تنهایی

مزایا

اگر هنوز هم نمی‌خواهید عاشق شوید، به خودتان کمی فرصت دهید و به مزایا و معایب این خواسته فکر کنید. اگر بخواهید جنبه مثبت عاشق‌نشدن را در نظر بگیرید، می‌توانید به این فکر کنید که بعد از جدایی احتمالی و شکست عشقی، دل‌شکسته نمی‌شوید یا اینکه به‌خاطر شریک زندگی‌تان مجبور به قربانی‌کردن استقلال یا اهدافتان نیستید.

معایب

اگر اجازه ورود عشق به زندگی‌تان را ندهید، دچار کمبودهایی می‌شوید. مثلا ممکن است پیوند حمایتی و ارتباط صمیمی حاصل از رابطه مثبت و سالم را از دست بدهید.

همچنین کسی را در زندگی نخواهید داشت که شریک تجربه‌های زندگی‌تان باشد یا در روزهای سخت زندگی بتوانید به او تکیه کنید.

با تمام این اوصاف، عاشق‌شدن یا نشدن تصمیمی شخصی است که فقط خودتان می‌توانید آن را بگیرید. بنابراین پیش از اینکه تصمیم به تنهاماندن بگیرید، تمام جنبه‌هایش را در نظر بگیرید.

چگونه می‌توان بر ترس از عاشق‌شدن غلبه کرد؟

اگر فکر می‌کنید ممکن است روزی از عاشق‌نشدن پشیمان شوید، با ترفندها و روش‌هایی می‌توانید ترس از عاشق‌شدن را برطرف کنید و دید بازتری به ایجاد رابطه عشقی پایدار پیدا کنید.

۱. از مشاور روان‌شناس کمک بگیرید

اگر ترستان از عاشق‌شدن از مشکلاتی چون کمبود عزت‌نفس، ترس از دلبسته‌شدن یا اضطراب ناشی می‌شود، روان‌شناس می‌‌تواند به شما برای ایجاد مهارت‌های مقابله با ترس‌هایتان کمک کند یا به شما بیاموزد که چگونه روابط عاطفی موفق‌تری داشته باشید. همچنین انواع درمان‌های متفاوت همچون رفتاردرمانی شناختی به شما کمک می‌کنند درباره عشق و روابط خود بازنگری کنید.

۲. راحت حرف‌زدن با دیگران را تمرین کنید

اگر از ترس اینکه احساسات‌تان جریحه‌دار نشود نمی‌خواهید عاشق شوید، بهتر است بیاموزید چگونه با دیگران راحت‌تر صحبت کنید. برای کسب این مهارت، ابتدا با دوستان صمیمی و اعضای خانواده‌تان راحت حرف‌زدن را تمرین کنید. با آنها منظم از احساسات‌، افکار و تجربه‌های مختلفتان بگویید. با صحبت‌کردن و به‌اشتراک‌گذاشتن عمیق‌ترین افکار و احساسات خود با دیگران،‌ احساس راحتی بیشتری می‌کنید و وقتی زمانش برسد، راحت‌تر می‌توانید با شریک عاطفی‌تان حرف بزنید.

۳. برای روابط صمیمی غیرعاشقانه اهمیت قائل شوید

برای داشتن حال خوب و روان سالم، برخورداری از حمایت اجتماعی قوی ضروری است. در کل افراد متأهل از مجردها سلامت روان بهتری دارند. مقدار حمایت اجتماعی از فرد او را در مسیر تغییر تفکرش درباره عاشق‌نشدن و همچنین یافتن شریک عاطفی مناسب قرار می‌دهد. بااین‌حال اگر علاقه‌ای به داشتن رابطه‌ای عاشقانه نداشتید، لااقل با دوستان و عزیزانتان روابطی صمیمی داشته باشید.

همچنین یادتان باشد می‌توانید کسی را بدون اینکه عاشقش شوید، دوست داشته باشید. بنابراین بهتر است با دیگران وارد رابطه و به‌اصطلاح عشق افلاطونی شوید. بدین‌ترتیب می‌توانید بدون ترس از صدمات و پیچیدگی‌های احتمالی روابط عاشقانه، باز هم از مزایای عشق بهره‌مند شوید.

۴. بدانید از رابطه عاطفی چه می‌خواهید

اگر هنوز آماده داشتن رابطه عاطفی نیستید، از خودتان بپرسید که از شریک زندگی آینده‌تان چه می‌خواهید. می‌خواهید او چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ خودتان دنبال چه نوع رابطه‌ای هستید؟ وقتی به پاسخ این سؤال‌ها برسید، ممکن است بهتر بتوانید درک کنید چه احساسی به عشق دارید و باید چه کارهایی کنید.

چگونه از عاشق‌شدن پیشگیری کنیم؟

اگر تصمیم گرفته‌اید که عاشق نشوید، روش‌هایی برای اطمینان از دلبسته‌نشدن به دیگران وجود دارد. اول از همه، با خودتان و شریک احتمالی زندگی‌تان روراست باشید. این صداقت ضروری است. اگر نمی‌خواهید وارد رابطه‌ای جدی شوید، باید این مسئله را به طرف مقابل گوشزد کنید. او باید بداند چه مرزبندی‌هایی انجام دهد و هر دوی شما به آن محدودیت‌ها پایبند باشید. مثلا ممکن است بخواهید هرازگاهی یا فقط هفته‌ای ۱ بار او را ببینید.

اگر دقیقا بدانید که چرا نمی‌خواهید عاشق شوید، آسان‌تر می‌توانید از آن پرهیز کنید. مثلا اگر می‌ترسید احساسات‌تان جریحه‌دار شود، احتمال اینکه از روابطی‌ که مشکل‌دار به نظر می‌رسند دوری کنید، بیشتر می‌شود. یا اگر در حال حاضر نمی‌توانید مسئولیت رابطه‌‌ای را به عهده بگیرید، با کسی وارد رابطه جدی نخواهید شد. مطرح‌کردن صادقانه احساسات‌تان با شریک احتمالی زندگی‌تان بسیار ضروری است. او باید بداند که شما هنوز آماده پذیرفتن رابطه‌ای جدی نیستید. بدین‌ترتیب خودتان را در موقعیتی که با آن راحت نیستید، قرار نمی‌دهید.

اگر عشق به سراغتان آمد، باید چه کنید؟

زن و مردی دست در دست هم در کنار برکه

وقتی قسم می‌خورید عاشق نشوید و ناگهان به کسی دل می‌بازید، به شما سخت می‌گذرد. ممکن است احساس ناامیدی کنید و نگران شوید مبادا برنامه‌های زندگی‌تان را رها کنید. این افکار منجر به رفتارهای نامناسبی چون صدمه‌زدن به رابطه و احساس اضطراب شدید می‌شوند و هیچ فایده‌ای به حالتان ندارند.

اگر برخلاف میل باطنی‌تان عاشق شدید، با به‌کارگیری روش‌های زیر می‌توانید از احساسات‌تان حمایت کنید و رابطه‌تان را در مسیر موفقیت قرار دهید.

۱. آرام پیش بروید

وقتی در حال شناخت فردی هستید، آهسته پیش بروید و برای شروع روابط فیزیکی یا احساسی عجله نکنید. اول با او طرح دوستی بریزید و سعی کنید او را بشناسید و ببینید شرایط چگونه پیش می‌رود.

۲. مرزها را تعیین کنید

تعیین حدومرز در هر رابطه‌ای ضروری است و وقتی می‌خواهید خیلی دلبسته کسی نشوید، مهم‌تر هم می‌شود. بنابراین حتما در این خصوص با طرف مقابلتان همسو باشید. اگر هم حس می‌کنید مشکلی هست و چیزی آزارتان می‌دهد، حتما درباره آن صحبت کنید.

۳. راحت و بی‌پرده صحبت کنید

ارتباط صادقانه در هر رابطه‌ای مهم است و وقتی می‌خواهید رابطه آرام پیش برود، این صداقت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. با شریک احتمالی آینده زندگی‌تان از احساسات، انتظارات و ترس‌هایتان بگویید. هرچه بیشتر با او ارتباط داشته باشید و راحت‌تر گفت‌وگو کنید، اوضاع بهتر می‌شود و رابطه سالم‌تری خواهید داشت.

۴. در لحظه زندگی کنید

وقتی رابطه جدیدی را شروع کرده‌اید، ممکن است خیلی زود به آینده و روزهایی فکر کنید که باید کنار شریک عاطفی خود باشید و با او زندگی کنید. اما اگر می‌خواهید به کسی خیلی دلبسته نشوید، در لحظه زندگی کنید و بگذارید هر چیز به وقت خودش پیش آید و بدون اینکه نگران آینده باشید، از رابطه‌تان و شناختن یکدیگر لذت ببرید.

کلام آخر

برخلاف عرف جامعه، برای شادبودن لازم نیست حتما عاشق شوید و یادتان باشد اگر نمی‌خواهید عاشق باشید، هیچ ایرادی ندارد. البته باید با خود و دیگران روراست باشید و با صراحت از احساسات‌تان بگویید. این‌طوری نه خودتان صدمه می‌بینید و نه احساسات کسی را جریحه‌دار می‌کنید. مسلما وقت عاشق‌شدن که برسد، سراغ آن خواهید رفت.

حالا شما بگویید. احساس شما به عشق و عاشقی چیست؟ اگر تجربه‌ای در این خصوص دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما هم در میان بگذارید.


کتاب الکترونیکی دلبستگی
اگر می‌خواهید دلیل بسیاری از رفتارهای شریک عاطفی، یا حتی خودتان را در رابطه متوجه شوید، حتما این کتاب را بخوانید.

[ad_2]

لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.