کشف محوطه ذوب آهن چند هزار ساله در یک روستای تاریخی

[ad_1] ایسنا/یزد رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خاتم از انجام طرح بررسی‌های باستان شناسی برای اولین بار در بخش مرکزی و بخش چاهک این شهرستان خبر داد و کشف محوطه ذوب آهن در نقاط مختلف منطقه را از مهمترین دستاورد کنونی اعلام کرد. «عباس قدیریان» در تکمیل این خبر اظهار کرد: گروهی متشکل

کد خبر : 48631
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۹:۵۶
کشف محوطه ذوب آهن چند هزار ساله در یک روستای تاریخی

[ad_1]

ایسنا/یزد رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خاتم از انجام طرح بررسی‌های باستان شناسی برای اولین بار در بخش مرکزی و بخش چاهک این شهرستان خبر داد و کشف محوطه ذوب آهن در نقاط مختلف منطقه را از مهمترین دستاورد کنونی اعلام کرد.

«عباس قدیریان» در تکمیل این خبر اظهار کرد: گروهی متشکل از چهار نفر از افراد باستان شناس ماهر، با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، بررسی و مطالعات میدانی باستانشناسی شهرستان خاتم در دو بخش مرکزی و چاهک را در مدت یک ماه انجام می‌دهند.

وی در این باره افزود: این گروه با هدف تکمیل نقشه باستان‎‌شناسی کشور و اولویت‎های پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی، طرح مذکور را به سرپرستی «حسین عزیزی» از اعضای هیات علمی پژوهشکده باستان شناسیانجام می‌دهند.

قدیریان با بیان این که بررسی باستان شناسی این منطقه از جنوبی‌ترین نقطه شهرستان در بخش چاهک آغاز شده است، گفت: به گفته سرپرست این طرح، تاکنون تعداد ۶۰ اثر فرهنگی و تاریخی شناسایی شده که عموما شامل بناها و قلعه‌های تاریخی، رشته قنات‌ها، آرامگاه‌ها، گورستان‌ها و تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی هستند.

به گفته رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خاتم قدیمی‌ترین آثار فرهنگی که تاکنون در این بررسی شناسایی شده مربوط به اواخر دوران پارینه سنگی میانی( اواخر موستری) چیزی در حدود ۲۵ تا ۳۵ هزار سال پیش است.

وی در این زمینه خاطرنشان کرد: البته ارائه تاریخ برای دوران پارینه سنگی در این منطقه ناشناخته بسیار دشوار است ولی تکمیل مطالعات و پژوهش‌های آتی منجر به شناسایی توالی فرهنگ‌های پارینه سنگی در استان یزد خواهد شد.

این مسئول با بیان این که شناسایی محوطه ذوب آهن در نقاط مختلف منطقه بخصوص در منطقه باغ معدن، یکی از یافته‌های بسیار مهم این بررسی است، گفت: با این وجود، هنوز دوره تاریخی آن مشخص نیست ولی بنا به گفته و باور مردم محلی، از دوره هخامنشی استحصال سنگ آهن در این منطقه وجود داشته است.

وی تصریح کرد: هر چند برای ارائه گاهنگاری دقیق‌تر نیاز به مطالعات میان رشته‌ای بر روی نمونه‌های این سربارهای آهن هستیم.

به‌گزارش ایسنا و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد، قدیریان در پایان ضمن امیدواری از نتیجه مطلوب این مطالعات، تصریح کرد: پس از پایان بررسی، مطالعه و اتمام طرح، گزارش نهایی جهت ارائه به مراجع ذیصلاح تدوین خواهد شد.

انتهای پیام

[ad_2]

لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.