ما با تختی چه کردیم؟!

[ad_1] تینو صالحی، کارگردان تئاتر هم با همین نگاه نمایش «تختی در اتاق ۲۳ هتل آتلانتیک» را روی صحنه برده است. نمایشی که به تازگی اجرای آن در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر آغاز شده و درون‌مایه اصلی آن، قهرمان‌کشی و تجسس‌ در زندگی خصوصی افراد محبوب است. صالحی درباره انتخاب شخصیت جهان پهلوان تختی برای

کد خبر : 134699
تاریخ انتشار : شنبه ۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰:۱۵
ما با تختی چه کردیم؟!

[ad_1]

تینو صالحی، کارگردان تئاتر هم با همین نگاه نمایش «تختی در اتاق ۲۳ هتل آتلانتیک» را روی صحنه برده است. نمایشی که به تازگی اجرای آن در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر آغاز شده و درون‌مایه اصلی آن، قهرمان‌کشی و تجسس‌ در زندگی خصوصی افراد محبوب است.

صالحی درباره انتخاب شخصیت جهان پهلوان تختی برای اجرای نمایشش می‌گوید: موضوع کلی نمایش ما درباره قهرمان کشی است . برای این موضوع می‌شد خیلی شخصیت‌های دیگر را انتخاب کرد ولی دلیل انتخاب تختی این است که او همچنان برای مردم ما ملموس است و به محض اینکه نامش گفته می‌شود، قهرمانی و پهلوانی به ذهن می‌آید. ضمن اینکه در چند و چون مرگ ایشان شبهه‌هایی وجود دارد.

صالحی با اشاره به نگاه جامعه‌شناسانه این نمایش می‌افزاید: موضوع اصلی این است که چگونه مردم انسانی را به عنوان الگو و قهرمان می‌پذیرند و چه اتفاقاتی رخ می‌دهد که خواسته و ناخواسته باعث نابودی او می‌شوند.

او کنکاش در زندگی خصوصی شخصیت‌های محبوب را دیگر موضوع مهم این نمایش می‌داند و ادامه می‌دهد: این پرسش وجود دارد که محبوبیت یک شخصیت تا کجا به ما اجازه تجسس در زندگی خصوصی او را می‌دهد و ما چقدر اجازه داریم در زندگی چنین شخصیت‌هایی جستجو کنیم.

این کارگردان درباره سرک کشیدن به زندگی خصوصی چهره‌های محبوب بویژه در دوره‌ای که شبکه‌های اجتماعی این فضا را بیش از پیش فراهم کرده‌اند، می‌گوید: می‌خواهیم بدانیم این مرزها تا کجاست. چقدر باید برای این چهره‌ها حریم خصوصی و خانوادگی قائل باشیم. در زمان تختی که صرفا مجلات، روزنامه‌ها و تلویزیون فعال بودند ولی حالا هر کسی با هر سطح سواد و معلوماتی برای خود رسانه شده است و گاه دیده شده افرادی هستند که مطالب‌شان را میلیون‌ها نفر می‌بینند؛ مطالبی که بر زندگی چهره‌های محبوب و مشهور تاثیرات بسزایی دارد.

او خاطرنشان می‌کند: به عنوان یکی از دوستداران تختی اصلا برایم مهم نیست که در خانواده او چه رخ داده . چرا چون یک نفر محبوب است فکر می‌کنیم او آدم آهنی است و خود را مجاز می‌دانیم تا هر چیزی را از او بپرسیم؟ با همین نگاه است که در این نمایش درباره مرگ تختی هم قضاوتی نمی‌کنیم که اگر وارد این حیطه می‌شدیم، نقض غرض بود چون خودمان دقیقا به همین مسائل نقد داریم.

صالحی درباره همزمانی اجرای این نمایش با فیلم «قهرمان» اصغر فرهادی که موضوع مشترک‌شان قهرمان‌کشی است، می‌گوید: «قهرمان کشی» اتفاقی است که در جامعه ما رخ می‌دهد. ما به راحتی می‌توانیم کسی را یک شبه قهرمان کنیم و ناگهان او را طوری زمین بزنیم که هرگز نتواند بلند شود. این ماجرا اتفاقی است که هر روز در جامعه ما می‌افتد. اینکه تئاتر و سینما هر دو به قهرمان‌کشی می‌پردازند، محصول رفتار اجتماعی ماست و هنرمند هم اگر فرزند زمانه خویش باشد، نمی‌تواند نسبت به آنچه در اطرافش رخ می‌دهد، بی‌اعتنا بماند.

۵۸۵۸

[ad_2]

لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.