سه جاذبه تاریخی فریدن در غبار فراموشی

[ad_1] ایسنا/اصفهان کلیسای ارتدوکس روستان غرغن، دستکند روستای موغان و قبرستان ارامنه روستای نماگرد سه جاذبه تاریخی و فرهنگی شهرستان فریدن است که گردشگران زیادی را می‌تواند در صورت توجه بیشتر جذب خود کند. از جاذبه‌های گردشگری شهرستان فریدن وجود کلیساهای تاریخی است که در نقاط مختلف این شهرستان وجود دارد. از جمله این کلیساهای

کد خبر : 216489
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۷:۵۷
سه جاذبه تاریخی فریدن در غبار فراموشی

[ad_1]

ایسنا/اصفهان کلیسای ارتدوکس روستان غرغن، دستکند روستای موغان و قبرستان ارامنه روستای نماگرد سه جاذبه تاریخی و فرهنگی شهرستان فریدن است که گردشگران زیادی را می‌تواند در صورت توجه بیشتر جذب خود کند.

از جاذبه‌های گردشگری شهرستان فریدن وجود کلیساهای تاریخی است که در نقاط مختلف این شهرستان وجود دارد. از جمله این کلیساهای دیدنی کلیسای ارتدوکس روستای غرغن در ۲۰ کیلومتری مرکز شهرستان فریدن است.

به گفته محمود سلیمی، رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان فریدن این بنا متعلق به دوره صفویه بوده که به شماره ۱۹۸۶۲ در تاریخ ۲۲ آبان ۱۳۸۶ در فهرست آثار ملی ثبت شده و در حال حاضر مسیحیان مراسم مذهبی خود را در این مکان انجام می‌دهند.

این کلیسا در سال‌های اخیر توسط میراث فرهنگی مرمت شده و این کلیسا در حال حاضر دارای ۱۲ ستون و سه بخش شامل سالن اصلی، قدس و قدس الاقداس است.

از دیگر جاذبه‌های شهرستان فریدن وجود دستکندهایی در دل زمین است. دستکندهای روستای موغان در ۲۵ کیلومتری مرکز شهرستان واقع شده و در قدیم برای مقابله با شرایط جوی منطقه (سرمای شدید) و پناهگاهی در برابر حمله دشمنان استفاده می‌شد و در فصول گرم سال مکان خنک و امنی برای نگهداری احشام بوده است. این دستکند در ۴ طبقه و در مساحت ۳۰۰۰ مترمربع دارای راهرو طویل ورودی اصلی، حجره‌ها یا چپی‌ها و چاه آب است.

این دستکندها در کل روستاهای شهرستان پراکنده هستند و اکثراً متعلق به دوره صفویه هستند که به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان فریدن تلاش برای ثبت ملی این دستکندها در حال انجام است.

یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری شهرستان فریدن وجود قبرستان‌های ارامنه در نقاط مختلف این شهرستان است که قدمت این قبرستان‌ها به ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال قبل باز می‌گردد.

سه جاذبه تاریخی فریدن در غبار فراموشی

اکثر روستاهای فریدن در گذشته ارمنی‌نشین بودند که شغل اصلی آنها کشاورزی بود که به مرور زمان از این شهرستان مهاجرت کردند و در حال حاضر تعداد معدودی خانواده ارمنی در فریدن ساکن هستند.

به همین علت قبرستان‌های ارامنه در اکثر روستاها وجود دارد که بزرگ‌ترین آنها قبرستان روستای نماگرد است که دارای سنگ قبرهای کوچک و بزرگ چند تُنی است که روی آنها اسامی، سن و تاریخ وفات افراد حک شده. قبرها بعضاً خانوادگی به‌صورت موازی در کنار یکدیگر با یک سنگ قبر مشترک بزرگ دیده می‌شود.

چون در گذشته شایع بوده که ارامنه در کنار اجساد زیورالات و طلا را نیز خاک می کنند در سال‌های گذشته این قبرستان‌ها مورد دستبرد سارقان قرار می‌گرفته است که در مشاهداتی که از قبرستان نماگرد داشتیم آثار این دستبردها در کنار قبور مشهود بود به طوری که استخوان یکی از اجساد از خاک بیرون آمده بود.

سه جاذبه تاریخی فریدن در غبار فراموشی

سلیمی، رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان فریدن به ایسنا با بیان اینکه قدمت این قبرستان‌ها به دوره صفویه بر می‌گردد، گفت: پرونده ثبتی این قبرستان در حال تکمیل و ارسال است.

انتهای پیام

[ad_2]

لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.