زندگی در ساری چگونه است؟

[ad_1] ساری یکی از شهرهای خوش آب‌وهوای شمال ایران است که بیشتر مردم ما خاطرات فراوانی از آن دارند نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۷/۱۱/۱۶ منتشر شده و در تاریخ ۱۴۰۰/۰۹/۱۰ به‌روزرسانی شده است. ساری مرکز استان مازندران است و یکی از گردشگرپذیرترین شهرهای شمالی کشور محسوب می‌شود. این شهر که یکی از پرجمعیت‌ترین و

کد خبر : 137262
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۴
زندگی در ساری چگونه است؟

[ad_1]

ساری یکی از شهرهای خوش آب‌وهوای شمال ایران است که بیشتر مردم ما خاطرات فراوانی از آن دارند

نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۷/۱۱/۱۶ منتشر شده و در تاریخ ۱۴۰۰/۰۹/۱۰ به‌روزرسانی شده است.

ساری مرکز استان مازندران است و یکی از گردشگرپذیرترین شهرهای شمالی کشور محسوب می‌شود. این شهر که یکی از پرجمعیت‌ترین و قدیمی‌ترین شهرهای ایران به شمار می‌آید، سابقه پایتختی ایران را نیز در تاریخ خود داشته است. مرکز استان مازندران به‌دلیل برخورداری از موقعیت جغرافیایی و آب‌و‌هوای مطلوب، یکی از بهترین شهرها برای زندگی به‌حساب می‌رود. اگر شما قصد مهاجرت به این شهر و زندگی در ساری را دارید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

آنچه باید درباره ساری بدانید

ساری کجاست؟

شهر ساری در طول جغرافیایی ۲۸٫۴۸ و عرض جغرافیایی ۴۰٫۳۶ درجه واقع شده است. ارتفاع ساری از سطح دریا ۴۰ متر است و فاصله آن تا تهران ۲۵۰ کیلومتر است. در فاصله کمی از شهر، سواحل زیبای دریای خزر قرار دارد که به‌راحتی قابل دسترسی است. شهرستان ساری دارای آب‌وهوای معتدل خزری است. شهرستان ساری مرکز تجارت و صنعت هم است. مهاجران فراوانی از نقاط دیگر کشور مشغول به کار در این شهرستان است.

از سلسله جبال البرز که در منتهی الیه جنوب شهرستان واقع است هفت رشته فرعی در جهت جنوب به شمال متمایل به غرب منشعب و در فاصله ۵ تا ۳۰ کیلومتری دریای خزر هم سطح زمین می‌شود، ارتفاع متوسط آن در حدود ۳ هزار متر است.

شهرستان ساری از شمال به دریای مازندران، از مشرق به شهرستان نکا از جنوب به استان سمنان و از مغرب به شهرستان‌های جویبار قائم شهر و سوادکوه محدود است. ساری مرکز استان مازندران از جمله شهرهای بزرگ طبرستان و مرکز فرمانروایی اسپهبدان بود. دکتر «سید حسن حجازی کناری» در کتاب «نام‌های باستانی مازندران»، ساری را محل سکونت گروهی از آریایی‌های مهاجر می‌داند و معتقد است که ساری باید کلمه‌ای به‌صورت سری آریه یا (ساآریه) بوده باشد. (مشاهده در نقشه)

ساری

منبع عکس:‌ ناشناس

تاریخچه ساری

به‌طور دقیق تاریخ به وجود آمدن ساری را نمی‌توان تشخیص داد؛ زیرا در کهن‌ترین آثار مربوط به ماقبل تاریخ نوین جهان نیز نام آن بوده است، ولی قدر مسلم آنکه بدون هیچ تردیدی نظام شهری آن به بیش از ۲۵۰۰ سال می‌رسد. بر اساس شاهنامه فردوسی توسعه بنای آن را به اسپهبد طوس پور نوذر به‌دلیل به جا گذاردن یادگار پدرانش (منوچهر، ایرج، فریدون) نسبت می‌دهند و بر اساس روایت تاریخ نویسان یونانی در زمان هخامنشیان پایتخت تمدن هیرکانیا و به نام زادراکارتا بوده است (منابع ایرانی در جنگ ها از بین رفته‌اند).

ساری یکی از شهرهای باستانی ایران و دارالملک تاریخی مازندران است. قدمت این شهر به پیش از اسلام می‌رسد. در نزدیکی این شهر در رستم قلعه ظروف و اشیائی به دست آمده که شبیه اشیاء ماقبل تاریخ است. در روستای جامخانه ساری اخیرا ۳۴ ظرف سفالی مربوط به هزاره پیش از میلاد کشف شد. ضمنا یکی از ضرابخانه‌های سلسله اشکانیان در ساری بوده است.

ساری

منبع عکس:‌ ناشناس

ساری در زمان ساسانیان یکی از شهرهای تبرستان بوده و راه‌های ارتباطی زیادی از این شهر می‌گذشته و دارای پاسگاه و نیروی انتظامی نیز بوده است. از بعد از اسلام با انتقال مرکز حکومت سلسله‌ گیل یا آل دابویه (که سراسر گیلان و مازندران را تحت پوشش داشت) از گیلان به ساری به‌عنوان مرکزیت رسمی ولایت تبرستان مطرح گردید.

فرخان بزرگ، یکی از پادشاهان سلسله‌ گیل، نهایت سعی و تلاش خود را جهت جلوگیری از هجوم اعراب به ساری به کار بست و حتی تجدید بنا و عظمت ساری را به او نسبت می‌دهند که پس از ساخت مجدد ساری آن را به نام دخترش «سارویه» نامید.

در کتاب تاریخ باستان نام سارو به معنی شهر زرد برای ساری به کار می‌رود که دلیل آن را وجود درختان متعدد مرکبات خصوصا نارنج و لیمو می‌داند. همچنین ذکر می‌کند که احتمالا زادراکارتا و سارو یکی هستند. ظهیرالدین مرعشی نیز در کتاب «تاریخ طبرستان و رویان و مازندران» به روایت نوشته است که فرخان بزرگ شهر ساری را به نام فرزندش، سارویه ساخته است.

آب و هوای ساری

ساری

عکس‌ از وب‌سایت Wikipedia

استان مازندران را بر اساس خصوصیات دما و بارش و توپوگرافی منطقه می‌توان به دو نوع آب و هوای معتدل خزری و آب‌وهوای کوهستانی تقسیم کرد. آب‌وهوای کوهستانی خود بر دو نوع معتدل کوهستانی و سرد کوهستانی است.

۱. آب و هوای معتدل خزری:

این نوع اقلیم جلگه‌های غربی و مرکزی استان تا کوهپایه‌های شمالی البرز را شامل می‌شود.

میانگین بارندگی سالانه در نوار ساحلی استان برابر با ۹۷۷ میلی‌متر است. توزیع مکانی آن از غرب به شرق با کاهش همراه است در حالی که توزیع زمانی آن وضعیتی کمابیش منظم دارد (حداکثر بارندگی در پاییز و حداقل آن در بهار اتفاق می‌افتد).

در بررسی پارامتر درجه حرارت نیز مشاهده می‌شود که به‌دلیل رطوبت نسبی بالا و زیاد بودن تعداد روزهای پوشیده از ابر، دمای هوا معتدل و دامنه دمایی محدود است که این وضعیت منجر به تابستان‌های گرم و مرطوب و زمستان‌های معتدل با یخبندان‌های اتفاقی می‌شود.

۲. آب و هوای معتدل کوهستانی:

با افزایش تدریجی ارتفاع از اراضی جلگه‌ای به سوی دامنه‌های شمالی ارتفاعات البرز و فاصله از دریا، تغییرات خاصی در آب‌وهوای استان پدیدار می‌شود. در نوار ارتفاعی ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ متر، شرایط آب‌وهوایی کوهستانی حاکم است که از ویژگی‌های آن می‌توان کاهش میزان بارندگی سالانه و همچنین کاهش متوسط درجه حرارت ماهانه را ذکر کرد. علاوه بر آن زمستان‌های سرد همراه با یخبندان‌های طولانی و تابستان‌های کوتاه نیز از دیگر مشخصات این اقلیم است.

جمعیت، زبان و دین مردم ساری

ساری

عکس‌ از وب‌سایت اقتصادنیوز

جمعیت شهر ساری بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۰، ۲۹۶٬۴۱۷ نفر بوده است؛ اما جمعیت کل شهرستان ۴۷۸٬۳۷۰ نفر است که از سال ۸۵ تابه‌حال ۲٫۵۵ درصد رشد داشته است. تقریبا می‌توان گفت که تمام جمعیت شهر ساری شیعه هستند.

دوره صفویه، زبان بیشتر مردم ساری زبان تبری (مازندرانی) بوده است؛ ولی با از بین رفتن سلسله باوندیان این زبان از رسمیت افتاد و زبان فارسی جایگزین آن شد.

هزینه مسکن در ساری

ساری

عکس‌ از وب‌سایت خبرگزاری تسنیم

ساری رتبه ششم را در کشور از نظر قیمت مسکن در اختیار دارد. برای اعلام قیمت زمین باید ساری را به چهار قسمت کلی شمال (۶۰۰ دستگاه)، جنوب (بلوار کشاورز)، شرق (پل تجن و بلوار امام رضا) و غرب (میدان امام) تفکیک کرد. با این تفکیک قیمت زمین به‌طور متوسط در بالاترین نقطه شهر و با تراکم بالا تا مرز ۱۲ میلیون تومان، در پایین‌ترین سطح به‌طور میانگین ۷٫۵ میلیون تومان و به‌ طور متوسط و در حد متعادل ۹٫۵ میلیون تومان خریدوفروش می‌شود. 

محله‌های معروف ساری

میدان ساعت ساری

عکس‌ از وب‌سایت همشهری آنلاین

میدان ساعت نام میدانی در مرکز شهر ساری است که دارای برجی با ساعت عقربه‌ای بزرگ و مجهز به صدای زنگ ناقوس است که در هنگام تغییر ساعات به شمار رقم ساعت آن لحظه به صدا در می‌آید و در سکوت شب‌های ساری صدای ساعت ۱۲ شب را به‌دلیل تعداد بالای دفعات آن و نیز سکوت شب تا دورترین خیابان‌های ساری می‌توان شنید. در سال ۱۳۵۵ ساخت میدان این برج آغاز شد و در نهایت در سال ۱۳۵۷ پایان یافت. محمد علی حیدری سازنده این برج است.

ساری

منبع عکس:‌ ناشناس

بزرگراه ولی عصر غربی و شرقی و بزرگراه‌های بادله و رینگ در حال ساخت در ساری است و کمربندی سلیم بهرامی و همچنین از خیابان‌های مهم شهر می‌توان به پهلوی (طبرسی)، فرهنگ، میرزمانی، خیابان قارن، خیابان انقلاب (شاه)، خیابان نادر، خیابان مدرس، خیابان سلمان فارسی، خیابان مازیار، خیابان رازی، خیابان فردوسی، خیابان شاه عباس (۱۸ دی)، خیابان شهبند، خیابان چنار بن، خیابان ملامجدالدین، خیابان دروازه بابل، بلوار فرح آباد، خیابان معلم، خیابان شهید اندرخورا، خیابان خیام، خیابان ارتش، خیابان صبا، خیابان خیام و مناطق معروف ۶۰۰ دستگاه، کوی برق، سید الشهدا، طبیعت ۱ و ۲. ساری کنار، طبرستان، مهدی آباد در شمال شهر و راهبند سنگتراشان، دخانیات ِراهبند در جنوب شهر و مختاریه و میدان شهدا (دروازه گرگان) در مرکز شهر و مجموعه بلوارها و میادین دیگر و … می‌توان اشاره کرد.

فرودگاه ساری

ساری

منبع عکس:‌ ناشناس

فرودگاه بین‌المللی دشت نازی ساری در ۱۵ کیلومتری شهر ساری واقع شده و روزانه به مقاصد داخلی تهران، مشهد، شیراز، اهواز، عسلویه، بندرعباس، کیش مسافران را جابه‌جا می‌کند.

راه‌آهن ساری

راه آهن ساری

عکس‌ از وب‌سایت Wikipedia

ساری نخستین شهر ایران بوده است که ساخت راه‌آهن سراسری ایران از آنجا آغاز گشت و پس از رضاشاه و در هنگام جنگ جهانی دوم به تصرف نیروهای شوروی در آمد. این خطوط ریلی از شعبه‌های اصلی راه‌آهن سراسری ایران است که در سال ۱۳۰۸ خورشیدی در دوران رضاشاه، نخستین فاز آن بین شهرهای ساری – بندر شاه افتتاح گردید و همیشه یکی از مهم‌ترین راه‌های ایران به شمار می‌رفته است. ساخت این راه‌آهن باعث شد تا امروزه شهر ساری به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم شود.

ایستگاه راه‌آهن ساری واقع در بلوار عسکری محمدیان نرسیده به پل شهید نبوی در ضلع جنوبی پادگان ساری است. مرکز اداره راه‌آهن شمال در شهر ساری قرار دارد و از ایستگاه‌های مهم این خط می‌توان به گرگان، بندر ترکمن، قائم شهر، پل سفید، ورسک و فیروزکوه اشاره کرد

اقتصاد ساری

درخت

عکس‌ از وب‌سایت Wikipedia

یکی از منابع مهم درآمد مردم مازندران، صید انواع ماهی از قبیل سفید، سوف، ماش، سیس، کفال، کپور، آزاد، کلمه، انواع خاویار، فیل ماهی رقم یک، فیل ماهی رقم دو، خاویار تاسماهی رقم یک، خاویار تاس برون رقم دو، خاویار اوزون برون رقم یک و دو، خاویار فشرده رقم ۱ و ۲.

مازندران با ۲,۳۷,۵۰۰۰ هکتار اراضی مزروعی ۴۳۸,۹۰۹ هزار هکتار محصولات کشاورزی ۲,۰۱۴,۴۴۰ هزار هکتار تولید برنج و ۵۱,۱۶۹ هزار هکتار محصولات صنعتی (پنبه، نیشکر، توتون، دانه‌های روغنی) و ۳۴۹۸۷ هزار هکتار گندم استحصال می‌کند و در بخش صنعت این استان دارای ۴۴۴ کارگاه صنعتی است که تعداد ۳۲,۴۱۴ نفر مشغول کار هستند.

قابل ذکر است به خاطر عدم توجه لازم مسئولان به مسئله کشاورزی متأسفانه در چند سال اخیر شاهد رکود و دلسردی بر اساس کمبود آب زراعی و نرخ پایین خرید برنج برای قشر زحمتکش کشاورزان استان گردیده است. بیکاری استان رکود کارخانجات مهم استان نیز از جمله بحران اقتصادی بشمار می‌رود که به‌علت عدم پرداخت حقوق و دستمزد کارگران و همچنین آنان دست به تحصن و اعتصاب زده‌اند.

محصولات کشاورزی مازندران

خاک حاصلخیز و آب‌وهوای مساعد سبب پرورش محصولاتی چون گندم، (آبی ـ دیم) جو (آبی ـ دیم) برنج، ارزن، ذرت، دار، یولاف و حبوبات: انواع لوبیا، نخود و لپه، عدسی، ماش، باقلا و … محصولات علوفه ای: ماشک، خصیل، شبدر، گاودانه و محصولات جالیزی: هندوانه، خربزه، خیار، طالبی، گرمک، کدو، بادمجان. گیاهان صنعتی: پنبه، چغندر قند، توتون و تنباکو، آفتابگردان، سوژا، برزک، کرچک، کنجد، بادام زمینی، شاهدانه، گلرنگ و کنف. سبزیجات: سیب‌زمینی، پیاز، گوجه فرنگی، تره، جعفری، کلم، سیر، شلغم، هویج، تربچه، اسفناج، کرفس و … میوه‌ها: میوه های هسته دار: زرد آلو، شلیل، شفتالو، هلو، انواع آلو و گوجه، گیلاس، آلبالو ـ میوه های دانه دار، گلابی، به و … زالزالک، ازگیل، خرمالو، خرمندی و … مرکبات: انجیر، انگور، انار، بادام، گردو، توت و شاه توت، فندق، چای و سیب در ساری شده است.

مراکز درمانی ساری

شفا

عکس‌ از وب‌سایت خبرگزاری ایرنا

مراکز درمانی ساری از جمله بهترین‌ها در استان مازندران محسوب می‌شوند و مرکز مراجعه بیماران در این استان شمالی هستند. از جمله مهم‌ترین بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ساری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیمارستان امام خمینی (ره)
  • بیمارستان امیر مازندرانی
  • بیمارستان بوعلی سینا
  • بیمارستان حضرت فاطمه (س)
  • بیمارستان زارع
  • بیمارستان شفا
  • بیمارستان نیمه شعبان

دانشگاه‌های ساری

گرچه دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی ساری جزو نخستین انتخاب داوطلبان کنکور نیست، در سال‌های اخیر رشد فزاینده‌ای داشته‌اند و احتمالا در آینده نزدیک به یکی از دلایل مهاجرت به این شهر بدل خواهند شد. مهم‌ترین مراکز آموزشی ساری به شرح زیر است.

  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
  • دانشکده فنی سما واحد ساری
  • دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
  • دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران
  • دانشگاه پیام نور مرکز ساری

جاهای دیدنی ساری

ساری یکی از توریستی‌ترین شهرهای ایران در حاشیه دریای مازندران است  و سالانه هزاران گردشگر را به خود جذب می‌کند. از جمله جاهای دیدنی ساری می‌توان به چشمه ‌های باداب سورت، منطقه حفاظت شده دشت ناز، دریاچه چورت، سد سلیمان تنگه و مجموعه تاریخی فرح آباد اشاره کرد.

نظر شما درباره مهاجرت و زندگی در ساری چیست؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر خوانندگان محترم کجارو درمیان بگذارید.

[ad_2]

لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.