اولین پریود؛ هر آنچه که دختران باید بدانند
برترینها: تجربه اولین پریود یا قاعدگی یکی ازمهم ترین اتفاقات زندگی در دوران نوجوانی است و از آن جهت که نشانه عبور از کودکی و حرکت به سمت بزرگسالی میباشد نقطه عطف زندگی آنان محسوب میشود. دختران لازم است که قبل از وقوع قاعدگی آگاهی کامل و جامع در مورد این پدیده طبیعی داشته باشند.
برترینها: تجربه اولین پریود یا قاعدگی یکی ازمهم ترین اتفاقات زندگی در دوران نوجوانی است و از آن جهت که نشانه عبور از کودکی و حرکت به سمت بزرگسالی میباشد نقطه عطف زندگی آنان محسوب میشود. دختران لازم است که قبل از وقوع قاعدگی آگاهی کامل و جامع در مورد این پدیده طبیعی داشته باشند.
چرخه قاعدگی چیست؟
قاعدگی یکی از نتایج بلوغ است. در این زمان بدن زن برای تولید مثل آمده میشود. در آغاز چرخه قاعدگی سطح هورمون استروژن در بدن زیاد شده و منجر به ضخیم شدن دیوارهی رحم میشود. دیوارهی ضخیم شدهی رحم حالا آماده است تا محیط مناسبی را برای رشد تخمک لقاح یافته و در نتیجه بارداری احتمالی فراهم کند.
اگر تخمکی بارور نشود، بدن این دیوارهی رحمی ضخیم شده را در هم خواهد شکست و خون و بافت تخریب شده از درون رحم بیرون ریخته شده و منجر به خونریزی ماهیانه یا پریود میشود. مهم نیست که برای اولین بار پریود شده باشید و یا اینکه سالها آن را تجربه کرده باشید، پریود شدن همیشه میتواند سخت، دردناک و دارای جنبههای منفی باشد.
چه زمانی باید منتظر اولین پریود باشیم؟
برای بیشتر دختران معمولا قاعدگی اول بین سنین ۱۴-۱۰ سالگی اتفاق میافتد. در این میان، میانگین اولین پریودی چیزی حدود ۱۲ سالگی است. اما دقیقا اینکه بگوییم اولین پریود چه زمانی است، کاری سخت و غیر ممکن است. اما معمولا دو سال پس از ظاهر شدن اولین نشانههای بلوغ و تقریبا یک سال پس از رویش موهای زائد اتفاق میافتد. همچنین در ماههای قبل از قاعدگی اول، ترشحاتی سفید و زرد رنگی خواهید داشت.
عوامل زیادی بر زمان پریود اول شما تاثیرگذار هستند که در زیر به تعدادی از آنها شاره میکنیم:
- تغذیه
- ورزش
- ژنتیک
- نژاد
- جثه
- شرایط آب و هوایی
- استرس و بیماری
- مصرف برخی داروها
- وزن
میانگین زمان اولین پریود در طول زمان کاهش یافته است. در ۱۰۰ سال پیش تقریبا میانگین زمان قاعدگی اول در ۱۵ سالگی بوده است، اما هم اکنون به ۱۲ سالگی کاهش پیدا کرده است. هیچ راهی برای پیشبینی دقیق زمان اولین قاعدگی وجود ندارد و همچنین هیچ راهی برا به تعویق انداختن یا جلو انداختن اولین پریود وجود ندارد. اما در صورتی که فرد هنوز بیشتر از این سن پریودی را تجربه نکرده باشد، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه نماید.
علائم اولین پریود در دختران چیست؟
پریود در بسیاری از نوجوانان بدون داشتن هیچگونه علامت هشدار دهندهی خاصی آغاز میشود. برخی دیگر، اما در روزهای منتهی به پریود سندروم پیش از قاعدگی یا PMS (premenstrual syndrome) را تجربه میکنند.
سندرم پیش از قاعدگی به نشانههایی گفته میشود که قبل از شروع پریود و در روزهای اول آن حس میکنید و کاملا طبیعی است. البته اینطور نیست که این نشانهها در همه دختران مشاهده شوند.
نوسانات خلقی، تحریکپذیری، نفخ، گرفتگی زیر شکم، کمردرد و حساسشدن سینهها برخی از این نشانهها هستند. ممکن است تا سالها پس از اولین پریود اصلا چنین علائمی را نداشته باشید. برخی از نشانههای دیگر (که خفیفتر و غیرمتداولترند) عبارتاند از: اسهال، تهوع، سردرد و سرگیجه.
این علائم معمولا شدید نیستند و پس از چند ساعت خودبهخود یا با مسکنهای بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم برطرف میشوند. اگر به آسپیرین حساسیت دارید یا به آسم شدید مبتلا هستید، درباره مصرف مسکن با پزشک صحبت کنید. قراردادن یک پد گرمایی روی شکم یا کمرتان میتواند در تسکین درد مؤثر باشد. استراحت، ورزش منظم و رژیم غذایی سالم هم میتوانند در رفع نشانههای قاعدگی مفید باشند.
تغییرات خلقوخو،از افسردگی تا عصبی
یکی از نشانههای قاعدگی، عوض شدن عجیب خلق و خوی زنان قبل از شروع عادت ماهانه است. ممکن است کمی حساس و زودرنج شوید و هر چیز کوچکی شما را عصبانی کند. حتی ممکن است احساس افسردگی کنید. نگران نباشید؛ کاملا طبیعی است و خودبهخود برطرف میشود.
اولین پریود چند روز طول میکشد؟
اولین پریود ممکن است تنها دو روز ادامه داشته باشد. شاید ماهها طول بکشد تا پریود منظم شده و بر اساس یک برنامه دقیق و منظم پیش برود. بعد از اینکه پریود به ثبات و نظم رسید معمولاً هر ماه به مدت دو تا 7 روز ادامه خواهد داشت.
در هر بار پریود چه مقدار خون از دست خواهم داد؟
چند پریود اول دختران معمولاً سبک به همراه چندین لکهی قرمز – قهوهای در طول یک هفته است، اما گاهی هم امکان دارد اولین خونریزیهای ماهیانه سنگین بوده و حجم خون به نسبت زیادی از بدن خارج شود. زمانی که تعادل هورمونی برقرار شود، پریودها الگوی ثابتی خواهند داشت.
آیا تا پایان عمر پریود خواهید شد؟
یک خانم به محض یائسگی دیگر قادر به باروری نخواهد بود و به دنبال آن دیگر پریود نمی شود. یائسگی در حدود ۴۰سالگی اتفاق میافتد و به این معنی است که زن دیگر نمیتواند تخمکگذاری کند و بنابراین دیگر حتی نمیتواند باردار شود.
اگر این مشکلات را داشتید به پزشک مراجعه کنید
اکثر دختران در دوران پریود هیچ مشکلی ندارند. اما اگر مشکلات زیر را داشتید به پزشک مراجعه کنید:
- ۱۵ سالتان شده، ولی هنوز پریودتان شروع نشده است.
- مدت دو سال است که پریود میشوید، اما هنوز پریودتان منظم نشده است _هر ۴ تا ۵ هفته یکبار پریود میشوید).
- مابین دورههای پریودی نیز خونریزی دارید.
- انقباضات شکمی شدید دارید که با ناپروکسن یا ایبوپروفن تسکین مییابد.
- خونریزی شدید در پریودی دارید. خونریزی شدید، خونریزیای است که در کمتر از یک ساعت پد بهداشتی یا تامپون را کاملا به خون آغشته کند.
- پریودتان بیش از یک هفته طول میکشد.
- پی ام اس شدید دارید به طوری که فعالیتهای روزمره شما را دچار اختلال میکند.
چگونه دخترم را برای اولین پریود آماده کنم؟
از قبل با دخترتان درباره قاعدگی صحبت کنید
دخترتان قبل از شروع اولین قاعدگی باید بداند که قرار است چه اتفاقی در بدنش بیفتد. اینکه پریود چیست و چند وقت یک بار اتفاق میافتد یا چهمقدار خون از او خارج خواهد شد و چند روز احتمال خونریزی وجود دارد. اگر دخترتان تمایلی ندارد با شما درباره آن صحبت کند، از فرد بزرگسال مورداعتماد دیگری که با او راحت است (مثلا خواهر بزرگترش) بخواهید این کار را انجام دهد.
درباره نوار بهداشتی و لوازم بهداشتی در این دوران به آنها توضیح دهید
حتما قبل از اولین تجربهی پریود باید فرزندتان موارد زیر را بیاموزید:
- نواربهداشتی و دیگر لوازم بهداشتی مورد نیاز چه شکلی هستند
- چطور از آنها استفاده کند و چطور آنها را دور بریزد
- اگر اولین پریودش بیرون از منزل (مثلا در مدرسه) اتفاق افتاد، چه باید بکند.
حواستان به تغییرات خلقی دخترتان باشد
هنگامیکه دخترتان بهدلیل اولین قاعدگی (و قاعدگیهای بعدی) دچار تغییرات خلقی میشود، به او حریم خصوصی و فضای کافی بدهید تا با اطرافیان درگیر نشود. کنارآمدن با این حالت، هم برای خودش و هم برای اطرافیان، میتواند کمی دشوار باشد. اگر این تغییرات او را آزرده کرده یا زندگی روزمره او را مختل کرده است، شاید لازم باشد با متخصص بهداشت دختران صحبت کنید.
شما هم از تجربیات و خاطرات خود درباره اولین پریود، برایمان بگویید.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :پریود ، پریود شدن ، سلامت زنان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰