مهمترین اخبار کرونایی؛از شیوع کرونای هندی تا مرگ بیش از۴۵۰ هموطن

امید سلیمی بنی: از عجایب ویروس کرونا هر روز چیز جدیدی کشف می شود. به تازگی محققان دریافته اند ویروس کرونا می تواند با ارایه کدهای اشتباه، سیستم ایمنی بدن را فریب دهد. یک دانشیار ویروس شناسی معتقد است: ویروس کرونا برای فرار از سیستم ایمنی برخی بیماران احتمالا تغییراتی ایجاد می‌کند و باعث ایجاد

کد خبر : 45497
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۹
مهمترین اخبار کرونایی؛از شیوع کرونای هندی تا مرگ بیش از۴۵۰ هموطن


امید سلیمی بنی: از عجایب ویروس کرونا هر روز چیز جدیدی کشف می شود. به تازگی محققان دریافته اند ویروس کرونا می تواند با ارایه کدهای اشتباه، سیستم ایمنی بدن را فریب دهد. یک دانشیار ویروس شناسی معتقد است: ویروس کرونا برای فرار از سیستم ایمنی برخی بیماران احتمالا تغییراتی ایجاد می‌کند و باعث ایجاد سرخوشه هایی می شود که امیدواریم واکسن‌ها، برخی داروها و سیستم ایمنی خود فرد بتوانند این فریب ویروس را خنثی کنند.

دکتر اکرم آستانی روز پنجشنبه افزود: اینکه این ویروس تا چه زمانی می خواهد در بین انسانها مانور دهد مشخص نیست اما نکته مهم این است که واکنش های سیستم ایمنی و عوارض آن بیشتر از اثرات این ویروس باعث وخیم‌تر شدن حال بیماران و مرگ آنها می شود.

وی تاکید کرد: استفاده از ماسک مخصوصا در فضاهای بسته، رعایت فاصله اجتماعی و شستن مداوم دست‌ها حتی بعد از تزریق واکسن، مهم است چون هنوز ناشناخته ها در مورد این ویروس زیاد است.

وی بر رعایت کامل پروتکل های بهداشتی بدون وسواس بیش از حد تاکید کرد و اظهار داشت: استفاده زیاد از ضد عفونی کننده ها خود گاهی باعث مسمومیت می شود.

بیماری کرونا علاوه بر ویروس به عوامل دیگری هم مرتبط است. از جمله آنکه پژوهشگران بین شدت بیماری و آلودگی هوا توانسته اند ارتباط پیدا کنند. در این رابطه رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در ایران اطلاعات مربوط به بیماری کووید ۱۹ به صورت استانی به صورت دقیق و به تفکیک منتشر نمی‌شود و در اختیار ما قرار داده نمی‌شود تا بتوانیم ارتباطی بین آلودگی هوا و بیماری پیدا کنیم ولی مطالعات زیادی در دنیا انجام شده و می‌توان گفت در شهرهایی که آلودگی هوای بالاتری داشتند، آسیب‌پذیری نسبت به کووید ۱۹ هم بیشتر بوده است.

پزشکان هم توصیه کردند بهبودیافتگان کرونا دست کم تا ۶ ماه روزه داری نکنند. مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در ماه مبارک رمضان پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تأمین انواع مختلفی از مواد مغذی به‌تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد موردنیاز برای حفظ سلامت همراه با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک و ترکیبات افزودنی با توجه به همه‌گیری کرونا توصیه می‌شود.

 آرزو فلاحی با اشاره به پیام‌های آموزشی در مورد روزه‌داری در ماه مبارک رمضان  اظهار کرد: رعایت اصول بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا ازجمله شستشوی کامل دست‌ها، رعایت فاصله‌ با دیگران، ماندن در خانه و استفاده از ماسک در خارج از خانه در ماه مبارک رمضان باید بیش‌ازپیش موردتوجه قرار گیرد.

نکته مهم اینجاست که جهش های پی در پی این ویروس توانسته است آن را تبدیل به موجودی مهاجم و مرگبار کند که نسخه مرگبار تازه آن یعنی ویروس هندی کرونا تهدیدی علیه بشریت به حساب می آید. نوع جدید جهش یافته ویروس کرونا در دنیا پیدا شده است که شاید جهان در آستانه یک فاجعه کوویدی قرار دهد.

دوباره نوع جدیدی از ویروس کرونا پیدا شده است که اینبار منشأ آن کشور هند است. هرچند هنوز مشخص نیست که این نوع جدید جهش‌یافته تا چه اندازه خطرناک است، اما تا همین جا به نگرانی‌های زیادی دامن زده است.

در هند شمار تازه مبتلایان به کووید -۱۹ به شدت افزایش یافته است. روزانه ۲۷۰ هزار مورد ابتلای جدید در جمعیت یک میلیارد و ۳۸ میلیونی هند به ثبت می‌رسد. هنوز مشخص نیست نوع جدید جهش‌یافته یعنی B.۱.۶۱۷ تا چه اندازه باعث افزایش شمار مبتلایان و سرعت شیوع شده است، با این حال وجود نشانه‌هایی این فرضیه را تقویت می‌کنند.

در مورد بسیاری از کشورها، این گونه‌های جدید جهش‌یافته بودند که باعث افزایش صعودی شمار تازه مبتلایان در آنجا شدند. برخی کارشناسان در مورد نوع جدید جهش‌یافته ویروس کرونا که اولین بار در هند مشاهده شده، حتی از یک “جهش بزرگ” سخن می‌گویند که می‌تواند به سرعت منتقل و در قاره‌های دیگر منتشر شود. یکی از کارشناسان آلمانی نسبت به گسترش شدید این نوع جهش‌یافته ویروس هشدار داده و می‌گوید: «یک فاجعه کوویدی در هند در حال وقوع است.»

متاسفانه همین رفتار عجیب و پیچیده کرونا باعث شده تا این بیماری به شدت آسیب رسان باشد. امروز میزان مرگ و میر کرونا بسیار زیاد بود. در این رابطه وزارت بهداشت از فوت ۴۵۳ بیمار مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته خبر داد. مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۵۱۸ هزار و ۹۰۴ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۴۸ هزار و ۲۹۸ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶۶۷ هزار و ۲۰۲ دُز رسید.

از دیروز تا امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۴ هزار و ۹۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۴۳۸ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۳۳۵ هزار و ۹۰۵ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۵۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۸ هزار و ۳۶۶ نفر رسید.

خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۸۳۷ هزار و  ۵۹۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. پنج هزار و ۳۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۱۴ میلیون و ۸۵۴ هزار و ۱۴۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

در حال حاضر ۳۰۱ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۹۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۴۵ شهر در وضعیت زرد و ۷ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

خبر  مهم دیگر کرونایی امروز این است که کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه اعلام کرد که ششمین محموله واکسن روسی به میزان ۱۰۰ هزار دوز امروز (پنجشنبه) به ایران ارسال شد. این خبر در حالی بیان شد که سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: واکسن «اسپوتنیک وی» ساخت روسیه با همکاری مشترک شرکت‌های ایرانی و شرکت گامالیای روسیه در ایران به صورت انبوه تولید می‌شود.

کیانوش جهانپور روز پنجشنبه افزود: سه شرکت ایرانی داوطلب تولید مشترک واکسن کرونای اسپوتنیک در ایران هستند و از طریق سفارت ایران در روسیه به موسسه گامالیا معرفی شدند، یکی از این شرکت ها از بقیه جلوتر است البته دو شرکت دیگر هم پشت سر آن هستند و هر سه شرکت توانایی تولید این واکسن را در ایران دارند.

مهمترین اخبار کرونایی امروز؛ از شیوع نسخه هندی کرونا تا مرگ بیش از ۴۵۰ هموطن در شبانه روز گذشته

وی ادامه داد: به نظر می رسد زیرساخت و خطوط تولید واکسن اسپوتنیک در ایران آماده است، مهم تامین مواد اولیه و جانبی است تا کار تولید شروع شود، به محض اینکه این امکانات آماده شود و طرف روس، سل بانک را در اختیار این شرکت ها قرار دهد از زمان در اختیار گذاشتن سل بانک به شرکت های ایرانی بعد از ۴۵ روز تا دو ماه، اولین تولیدات واکسن اسپوتنیک در ایران وارد بازار می شود.

علاوه بر تولید و واردات واکسنهای خارجی، محققان داخلی هم همچنان در کار ساخت واکسن هستند. در این رابطه محقق اصلی کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس با بیان این که تا این مرحله هیچ عارضه جدی نگران کننده ای در روند مطالعه بالینی مشاهده نشده است، گفت: این واکسن تا این مرحله بسیار کم عارضه بوده است.

۴۷۲۳۱



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.