رژیم غذایی سالم برای افطار

[ad_1] سفره‌های افطاری در طول ماه مبارک رمضان با انواع غذاهای چرب و شیرین مثل حلوا، کاچی، خرما، شله زرد، شیربرنج شیرین و زولبیا و بامیه و … رنگین می‌شود، اما باید بدانید که چنین رژیم غذایی برای افطار می‌تواند عوارضی برای سلامتی‌تان داشته باشد. به گزارش هوشمند نیوز، روزه‌داری علاوه بر آثار روحی و

کد خبر : 339274
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۵:۴۹
رژیم غذایی سالم برای افطار

[ad_1]

سفره‌های افطاری در طول ماه مبارک رمضان با انواع غذاهای چرب و شیرین مثل حلوا، کاچی، خرما، شله زرد، شیربرنج شیرین و زولبیا و بامیه و … رنگین می‌شود، اما باید بدانید که چنین رژیم غذایی برای افطار می‌تواند عوارضی برای سلامتی‌تان داشته باشد.

به گزارش هوشمند نیوز، روزه‌داری علاوه بر آثار روحی و معنوی، فواید جسمانی نیز دارد، اما برای برخورداری از فواید جسمانی آن، باید تغذیه در وعده‌های افطار، شام و سحر منطبق با یک رژیم متعادل، متناسب و متنوع باشد.

متاسفانه برخی سفره‌های افطاری در طول این ماه با انواع غذاهای چرب و شیرین مثل حلوا، کاچی، خرما، شله زرد، شیربرنج چرب و شیرین و زولبیا و بامیه رنگین می‌شود و در نهایت، برخی روزه‌داران پس از یک ماه روزه‌داری، نه تنها وزن کم نمی‌کنند، بلکه با چند کیلو اضافه وزن مواجه می‌شوند. این در حالی است که چاقی از عوامل زمینه‌ساز بیماری‌های مزمن مانند افزایش فشارخون و چربی خون، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و بعضی از انواع سرطان‌هاست.

بنابر اعلام واحد آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای پیشگیری از این عوارض ناشی از خوردن مواد غذایی نامناسب در افطار باید یکسری نکات تغذیه‌ای را رعایت کنید:

– یک افطار مناسب بهتر است مانند یک وعدۀ صبحانه کامل یا یک وعده شام باشد. مثلا نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت که زیاد چرب نباشد، برای افطار مناسب است.

– از آنجا که معده در طول روز برای مدت زیادی خالی بوده، بهتر است افطار را با خوردن یک مایع گرم (نه داغ) مانند چای، سوپ رقیق یا شیر گرم شروع کنیم. آش‌های سنگین برای وعده افطاری و بازکردن روزه اصلا مناسب نیستند.

– با توجه به روزهای بلند تابستان و افت قند خون در طول روزه‌داری، بهتر است برای شروع افطار، پس از مصرف مایعاتی مانند آب گرم یا شیرگرم، از شیرینی‌های طبیعی مانند خرما، انجیر، کشمش و … استفاده کنید.

– از آنجا که دستگاه گوارش برای مدتی طولانی خالی بوده، لازم است هنگام غذاخوردن در وعده افطار، آرامش داشته باشید و به آرامی و بسیار مختصر غذا بخورید تا دستگاه گوارش‌تان دچار آسیب نشود.

– استفاده از غذاهای ساده‌ای مانند نان تازه، پنیر و مغز گردو، سبزی خوردن، خیار و گوجه فرنگی در وعده افطاری مناسب است. این مواد گرسنگی را به آرامی رفع کرده و باعث می‌شوند بتوانید یک ساعت بعد، مقداری میوه بخورید و نیم ساعت بعد شام میل کنید. در وعده شام هم می‌توانید از مواد غذایی پروتئین‌دار مانند برنج با انواع خورش استفاده کنید.

– بهتر است علاوه بر وعده‌های افطاری و سحری، در زمان بین افطاری و سحری نیز آب کافی بنوشید. معمولا در ماه‌های گرم سال در هر روز، هرکس حدود ۱۰ لیوان آب و الکترولیت از دست می‌دهد. به همین دلیل بد نیست علاوه بر آب چند لیوان شربت آبلیمو یا خاکشیر کم شیرین یا آبمیوه های تازه و طبیعی نیز بنوشید.

انتهای پیام

[ad_2]

لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.