به گزارش هوشمند نیوز، محمد میرزابیگی با تبریک دستاوردهای حاصل از تلاش جمعی و کار تخصصی تیمی، گفت: به لطف خدا و عنایت ائمه اطهار یا وارد موضوعی نمیشویم یا اگر وارد شدیم باید نتیجه آن حاصل شود.
وی با اشاره به موضوع تعرفه گذاری خدمات پرستاری، بیان کرد: چند نکته را درباره موضوع تعرفهها عرض میکنم البته بعدها درباره مطالبات دیگر نیز صحبت میکنیم. اولاً باید تشکر خاص و ویژهای از مقام عظمای ولایت داشته باشیم که هم سال گذشته و هم امسال، اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را خواستار شدند و تذکر دادند.
وی افزود: همچنین از رئیس جمهوری محترم تشکر میکنم که فضایی ایجاد کردند تا بتوانیم با دفتر ریاست جمهوری، معاونت اجرایی و سایر اعضا جلساتی برگزار کنیم. از وزیر بهداشت نیز که همراه پرستاران هستند و جناب آقای دکتر عبادی تشکر میکنم که در زمینه این مطالبه همراه ما بودند؛ وقتی دو بال پرنده همراه میشوند پرنده به سرعت پرواز میکند و سازمان نظام پرستاری و معاونت پرستاری در این مدت تکمیلکننده یکدیگر بودند و تیم کارشناسی بسیار دقیق و بر مبنای مصالح حرفه و حق مردم جلو رفته است.
میرزابیگی ادامه داد: در رابطه با تعرفهها همواره نگران منابع بودهایم اما الان خوشبختانه این نگرانی را نداریم زیرا هم برای سه ماه آخر سال (یعنی از ابتدای دیماه) 1200 میلیارد تومان بودجه برای اجرای این قانون داریم البته این مبلغ فقط برای بخش دولتی است و تأمین اجتماعی و بخش خصوصی و نیروهای مسلح در جلسهای که در مجلس و نهاد ریاست جمهوری تشکیل شد نمایندگانی داشتند و دو صورتجلسه را امضا کردند که هر کس از منابع موجود خودش قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری را اجرا کند.
رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه این 1200 میلیارد تومان مازاد بر منابع فعلی پرستاران است، تصریح کرد: برای سال آینده پنج هزار میلیارد تومان علاوه بر آنچه از قبل در نظر گرفته شده بود به اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری تخصیص داده میشود. برای ورود به فصل بودجه سال 1400، بحث اعتبار موردی نیست و از محل سرانه 12 درصد شامل حال پرستاران میشود.
وی درباره روش اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری تاکید کرد: جلسهای در دبیرخانه شورای عالی بیمه داشتیم و قرار شد از اول دیماه بر اساس روش کاری که تدوین کردیم در بالین، یعنی در بخشها به صورت بسته خدمتی و بر اساس «کای پرستاری»، قانون اجرا شود؛ در این راستا تعداد کاهای هر بخش کاملاً تعریف شده است و تعرفه در داخل بخشها به صورت بستههای خدمتی در نظر گرفته شده است.
میرزابیگی ادامه داد: تعرفه گذاری پرستاری در درمانگاهها به صورت خدمات موردی و پروسیجرمحور و در بخش هوم کر (خدمات پرستاری در منزل) به صورت موردی خواهد بود و اگر پنج مورد خدمات پرستاری در مراکز هوم کر برای بیماری مزمن نیز داده شود، تعرفه آنها نیز به صورت بستههای خدمتی خواهد بود و اعتبارات آن توزیع میشود.
وی افزود: از اول دیماه در تهران در دبیرخانه شورای عالی بیمه، کارگروهی با مشارکت نظام پرستاری، معاونت پرستاری، معاونت توسعه و درمان و نماینده سازمان برنامه و بودجه تشکیل میشود و کارگروههای دیگری بر اساس دستورالعملهایی که ابلاغ میشود توسط اعضای هیئت مدیره سازمان نظام پرستاری در شهرستانها تشکیل میشود و زیر نظر این کارگروهها، روشهای اجرایی تدوین شده، اعلام و اجرا میشود.
وی گفت: همزمان با اجرا، اشکالات مشخص میشود و حداقل دو ماه و حداکثر یک سال فرصت داریم که نواقص اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را منعکس کنیم تا برطرف شود و به جایی برسد که همه صاحبنظران نظرات خود را درباره این طرح بدهند و دبیرخانه این مسائل را لحاظ کند و وقتی اقناع سازی انجام گرفت، موارد آن اصلاح شود.
میرزابیگی تأکید کرد: اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری را تحت هیچ شرایطی متوقف نمیکنیم ولی نواقص آن را در بازه زمانی یاد شده برطرف میکنیم. این کار به منزله تعمیر یک قطار در حال حرکت است. از سوی دیگر نظرات کارشناسی را در دوماه تا یکسال جمعآوری و اعمال میکنیم و آییننامه به دولت میرود.
وی ادامه داد: همین الان آییننامهای که به دولت رفته، دارای مشکلاتی است که باید برطرف شود؛ برای مثال در آیین نامه، کای پرستاری تعریف شده بود که مربوط به بند 4 بود که حذفش کردند و این مورد باید اصلاح شود؛ بند 6 نیز تبصرهای دارد که میگوید اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری برای بیمهها بار مالی ندارد که این تبصره باید حذف شود.
بنابر اعلام پایگاه خبری سازمان نظام پرستاری، او با بیان اینکه پرستاران در دو سال کرونا جان بر کف بودند؛ تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان خدمتگزارانش است و در خصوص سایر مطالباتی که وجود دارد و گشایشهایی که در زمینه استقلال حرفه رخ خواهد داد نیز آینده درخشانی پیش رو خواهیم داشت. از همه تشکلها خواهش میکنم که در فرصت دو ماه تا یکسال یادشده، در بیان نظرات کارشناسی مشارکت کنند تا آینده خوبی برای نظام سلامت کشور رقم خورد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰