برنج سفید یا برای دیابت نوع ۲ بهتر است برنج قهوه‌ای ؟

[ad_1] به گزارش هوشمند نیوز، شیوع دیابت نوع ۲ (T۲D) در سراسر جهان، به‌ویژه در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط، همچنان در حال افزایش است. از آنجا که برنج یک غذای اصلی در بسیاری از فرهنگ‌هاست و در اکثر رژیم‌های غذایی آسیایی غالب است، این فرضیه وجود دارد که بهبود کیفیت رژیم غذایی با

کد خبر : 387789
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۴:۰۳
برنج سفید یا برای دیابت نوع ۲ بهتر است برنج قهوه‌ای ؟

[ad_1]

به گزارش هوشمند نیوز، شیوع دیابت نوع ۲ (T۲D) در سراسر جهان، به‌ویژه در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط، همچنان در حال افزایش است. از آنجا که برنج یک غذای اصلی در بسیاری از فرهنگ‌هاست و در اکثر رژیم‌های غذایی آسیایی غالب است، این فرضیه وجود دارد که بهبود کیفیت رژیم غذایی با جایگزینی برنج سفید با برنج قهوه‌ای می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از دیابت نوع ۲ داشته باشد.

برنج سفید محصول پالایش و صیقل دادن دانه‌های برنج با حذف لایه‌های بیرونی سبوس و جوانه است و آندوسپرم نشاسته‌ای را به عنوان جزء اصلی باقی می‌ماند. در مقابل، برنج قهوه‌ای، غلات کامل دست نخورده، سبوس و جوانه را همراه با فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در این لایه‌های غلات را داراست. فیبر غذایی و ریزمغذی‌های خاصی مانند منیزیم موجود در دانه برنج دست نخورده به طور مستقل با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط هستند.

برنج قهوه‌ای همچنین به دلیل محتوای فیبر بالاتر و سرعت جذب کندتر، در مقایسه با برنج سفید، شاخص گلیسمی پایین‌تری دارد، اگرچه تنوع در این شاخص در بین سویه‌های برنج وجود دارد.

مطالعات اپیدمیولوژیک مصرف غلات تصفیه شده، از جمله برنج سفید، را با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط دانسته است، در حالی که مصرف غلات کامل، مانند برنج قهوه‌ای، با خطر کمتر مرتبط است. متاآنالیزهای قبلی مطالعات کوهورت ارتباط مثبتی بین مصرف برنج سفید و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ به ویژه در جمعیت‌های آسیایی نشان داده است. از زمان این انتشارات، تعدادی از مطالعات جدید منتشر شده است که داده‌هایی از مناطق دیگر جهان ارائه می‌دهد. برخلاف مطالعات کوهورت، یافته‌های کارآزمایی‌های بالینی که برنج سفید را با برنج قهوه‌ای مقایسه می‌کنند، متناقض بوده‌اند. به علت وجود تناقضات در مطالعات و همچنین یکپارچه نبودن جمعیت مورد بررسی از نظر مبتلا بودن به دیابت، مطالعه مروری و متاآنالیزی بر روی ۱۹ مطالعه مداخله‌ای و کوهورت برای بررسی ارتباط مصرف برنج سفید و قهوه ای و ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ در سال ۲۰۲۲ انجام شد.

درنهایت، نتایج این مطالعه نیز ارتباط مثبت بین مصرف برنج سفید و خطر ابتلا به  دیابت نوع ۲ را نشان داد. یافته‌ها همچنین نشان می‌دهند که برنج قهوه‌ای با خطر دیابت نوع ۲ ارتباط معکوس دارد، اگرچه نتایج بر اساس داده‌های محدودی است. جایگزینی برنج سفید با برنج قهوه‌ای یا سایر غلات کامل این پتانسیل را دارد که یک استراتژی کم‌هزینه و عملی برای بهبود کیفیت رژیم غذایی و کمک به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ باشد.

منبع:

بهداشت نیوز

[ad_2]

لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.