به گزارش پولتیکو، دولت دونالد ترامپ نیز در پاسخ به مسموم کردن آلکسی ناوالنی یک بسته تحریمها را آماده کرده بود اما تیم امنیت ملی جو بایدن خواستار در پیش گرفتن مسیر خودشان هستند.
منابع گفتند، این پاسخ متفاوت از اقدام دولت قبلی آمریکا است که بسته تحریمها را بعد از مسمومیت ناوالنی آماده کرد اما هرگز آن را اجرا نکرد. این همچنین اولین اقدام عمده دولت جدید آمریکا در پاسخگو کردن روسیه از بابت سواستفادههای حقوق بشری است؛ مسالهای که بایدن و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولتش به عنوان یک ستون مهم دستور کار سیاست خارجی خود فهرست کردهاند.
یک مقام ارشد دولت ضمن خودداری از اظهار نظر درباره جزئیات مشخص این پاسخ، تاکید کرد، “ما گزینههای سیاسی موجود را در نظر داریم”.
وی افزود: کافی است بگوییم که ما در مواجهه با این سواستفادههای حقوق بشری منفعل کنار نمیایستیم.
منابع آگاه عنوان کردند، مساله مسموم کردن ناوالنی از سوی نیروهای امنیتی روسیه در ماه اوت گذشته و زندانی کردن اخیرش در مسکو به حد کافی برای توجیه کردن یک پاسخ حتی با وجود ادامه دار بودن روند بازبینی سیاست آمریکا در قبال روسیه فوریت داشته است.
چند کارشناس حوزه روسیه گفتهاند آمریکا نباید بعد از آنکه دادگاهی در روسیه چند روز پیش راه را برای منتقل کردن ناوالنی به یک تبعیدگاه هموار کرد، منتظر پاسخ بماند.
ناوالنی ۴۴ ساله اوت گذشته توسط ماده اعصاب نوویچوک، ماده مرگباری که از سوی سازمان منع تسلیحات شیمیایی به عنوان یک سلاح شیمیایی ممنوعه در نظر گرفته شده، مسموم شد. کرملین دست داشتنش در این اتفاق را رد کرد اما وزارت امور خارجه آمریکا علنا این حمله را در ماه دسامبر به سرویس امنیتی فدرال روسیه نسبت داد. ناوالنی بعد از چند ماه درمان در آلمان، معالجه شده و با هواپیما به مسکو بازگشت و در آنجا فورا از بابت اتهام نقض شرایط عفو مشروطش دستگیر شد. او اوایل ماه جاری میلادی به حدود سه سال زندان محکوم شد که این رخداد سبب راه افتادن اعتراضات گسترده در سراسر روسیه و محکومیتهای جامعه بینالمللی شد.
به گفته دو منبع آگاه به دوران انتقال قدرت در آمریکا، در حالی که بررسی کلی شورای امنیت ملی دولت جدید آمریکا در قبال روسیه هنوز تکمیل نشده، دولت بایدن در قبال مساله ناوالنی کار را از صفر شروع نمیکند- او وارث یک بسته تحریمهای فراگیر از دولت قبلی شده که در طی فرآیند انتقال قدرت تحویل داده شده است. این بسته سه نوع مجازات را پیشنهاد داده است، تحریمهای مرتبط با قانون ماگنیتسکی علیه افرادی که ناوالنی را بازداشت کردند؛ تحریمهای مرتبط با قانون سال ۱۹۹۱ حذف جنگ و کنترل تسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی و همینطور تحریمهایی در ارتباط با دستور اجرایی ۱۳۳۸۲ که هدفش “انسداد داراییهای اشاعه دهندگان تسلیحات کشتار جمعی و حامیان آنها” است.
بسته تحریمهای دولت ترامپ همچنین پیشنهاد لغو روادید برخی مقامهای روسیه و محدود کردن صادرات برخی اقلام با کارایی دوگانه به روسیه که قابل استفاده در تولید تسلیحات کشتار جمعی باشند را داده است. هنوز مشخص نشده چرا این بسته تحریمهای پیشنهادی که به گفته مقامهای سابق اوایل ژانویه آماده اعمال بوده، در پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ به بن بست خورده هر چند که این رئیس جمهور سابق از بابت اکراه در مجازات کرملین یا تقابل مستقیم با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه شهرت داشته و این بسته تحریمها نیز به تایید شدن توسط وی احتیاج داشت.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰