از این پل ثبت ملی فقط چهار پایه باقی مانده!

[ad_1] ایسنا/خوزستان مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اندیمشک گفت: به سبب آسیب‌های طبیعی و انسانی و نیز تغییرات جوی پل ثبت ملی بالارود اندیمشک در معرض تخریب است و دیگر قابلیت مرمت ندارد. هانی خادم در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که پل تاریخی بالارود تا به حال مرمت نشده تصریح کرد: آنچه

کد خبر : 289935
تاریخ انتشار : دوشنبه 5 دسامبر 2022 - 12:37
از این پل ثبت ملی فقط چهار پایه باقی مانده!

[ad_1]

ایسنا/خوزستان مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اندیمشک گفت: به سبب آسیب‌های طبیعی و انسانی و نیز تغییرات جوی پل ثبت ملی بالارود اندیمشک در معرض تخریب است و دیگر قابلیت مرمت ندارد.

هانی خادم در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که پل تاریخی بالارود تا به حال مرمت نشده تصریح کرد: آنچه از این اثر تاریخی ثبت شده در بین آثار ملی سالم مانده فقط پایه‌های پل است و بعید می‌دانم بتوان تغییری در تعمیر و مرمت آن انجام داد.

او با اشاره به این‌که پل بالارود چهار پایه مستحکم و مربع شکل دارد خاطرنشان کرد: با این‌که این پل در سال‌های گذشته در معرض آسیب بود اما پایه‌های آن همچنان سالم مانده‌اند.

به گزارش ایسنا، پل بالارود در ۲۷ کیلومتری شمال شهرستان اندیمشک و در روستای بالارود از توابع بخش الوار گرمسیری قرار دارد و می‌توان گفت یکی از با ارزش‌ترین آثار تاریخی و دیدنی‌های اندیمشک برجای مانده از عهد ساسانیان بود که آن را روی رودخانه بالارود بنا کرده‌اند.

پل تاریخی بالارود یکی از مکان‌های تاریخی شهر اندیمشک محسوب می‌شود و اهمیت زیادی برای مردم بومی داشت، اما متاسفانه به دلیل قدمت زیاد و عدم مرمت در حال حاضر این پل تاریخی در معرض تباهی است.

از ویژگی‌های بارز پل می‌توان به سنگ‌های تراشیده‌هایی که به صورت آجر چیده شده‌ و به پایه‌های پل نمای مستحکم بخشیده‌اند اشاره کرد.این بنای تاریخی در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۹۹۶۹ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

[ad_2]

لینک منبع : هوشمند نیوز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.