نیوز نوشت محققان در کالج امپریال لندن دریافتند که سویه اُمیکرون تا حد زیادی از مصونیت در برابر عفونت قبلی کووید یا ۲ دوز واکسن فرار میکند.
تحقیقات روی تمام موارد کووید تایید شده با آزمایش PCR در انگلستان بین ۲۹ نوامبر تا ۱۱ دسامبر به این نتیجه رسید. بیمارانی که قبلا به ویروس کرونا مبتلا شده بودند تنها حدود ۱۹ درصد محافظت در برابر اُمیکرون داشتند. این رقم تقریبا مطابق با ۲ دوز واکسن کووید بود که دانشمندان تخمین زدند تا ۲۰ درصد در برابر نوع جدید موثر است.
این دادهها اهمیت تزریق دوز تقویتکننده را نشان میدهد و تصور میشود واکسنهای تقویتکننده حدود ۵۵ تا ۸۰ درصد در برابر موارد علامتدار محافظت ایجاد میکند.
نتایج تجزیه و تحلیل آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا(UKHSA) نشان داد که حدود یک نفر از هر ۱۰ نفر مبتلا به اُمیکرون در انگلیس قبلا به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند.
آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا در یک جلسه توجیهی فنی اعلام کرد که میزان عفونت مجدد از زمان کشف اُمیکرون به شدت افزایش یافته و افراد در تمام گروههای سنی تحت تاثیر قرار گرفتهاند.
آیا احتمال ابتلا مجدد به سویه اُمیکرون وجود دارد؟
در حال حاضر هیچ اطلاعات دقیقی ارائه نشده که خطر عفونت مجدد با سویه اُمیکرون در بیمارانی که به این سویه مبتلا شدهاند را بررسی کند.
علت این است که اکثر سازمانهای بهداشت عمومی، عفونت مجدد را به عنوان ۲ نتیجه آزمایش مثبت برای یک فرد به فاصله ۹۰ روز یا بیشتر تعریف میکنند زیرا علائم ناشی از عفونت کووید میتواند تا سه ماه در آزمایش PCR نشان داده شود؛ بنابراین تنها راه قابل اعتماد برای تشخیص عفونت مجدد این است که یک فاصله ۹۰ روزه بین تستهای مثبت قرار داده شود.
از آنجایی که اولین مورد اُمیکرون در بریتانیا کمتر از یک ماه پیش شناسایی شده، بنابراین دادههای موجود در مورد سویه جدید احتمال عفونت مجدد را بین بیمارانی که قبلا اُمیکرون مثبت شدند، در نظر نگرفته است.
آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا اظهار کرد: قطعا ابتلا به اُمیکرون بیش از یک بار ممکن است مانند اینکه امکان به سویههای جدید ۲ بار وجود دارد اما نتایج تحقیقات در بریتانیا هنوز به بررسی میزان احتمال این موضوع نپرداخته است.
اُمیکرون اولین بار در ۲۴ نوامبر از آفریقای جنوبی به سازمان بهداشت جهانی(WHO) گزارش شد؛ تنها سه روز قبل از اینکه برای اولین بار در بریتانیا شناسایی شود. در واقع آفریقای جنوبی در مقایسه با بریتانیا در مورد سویه جدید کمی جلوتر بوده است.
مانند بریتانیا، آفریقای جنوبی نیز هنگام صحبت در مورد احتمال عفونت مجدد از فاصله ۹۰ روزه بین آزمایشهای PCR استفاده میکند و محققان در این کشور نیز احتمال ابتلا به اُمیکرون را میان بیمارانی که قبلا به سایر سویههای کووید مبتلا شدهاند، تجزیه و تحلیل کردهاند اما هنوز احتمال عفونت مجدد با اُمیکرون را بررسی نکردهاند.
موسسه ملی بیماریهای واگیر آفریقای جنوبی(NICD) نتایج تحقیقی را در اوایل دسامبر منتشر کرد که نشان میدهد به نظر میرسد اُمیکرون مردم را با سرعتی سه برابر بیشتر از سویههای قبلی کووید مجددا آلوده میکند.
آن فون گوتبرگ، کارشناس NICD گفت: ما معتقدیم عفونت قبلی از ابتلا به اُمیکرون محافظت نمیکند.
اعتقاد بر این است که سطوح ایمنی طبیعی در میان شرکتکنندگان در این مطالعه تا حد زیادی از سویههای دیگر کووید مانند دلتا ناشی شده است؛ یعنی این مطالعه فقط یک تصویر دقیق از نحوه جلوگیری از ایمنی در برابر عفونت با سویههای قبلی، نه ایمنی طبیعی از خود عفونت قبلی اُمیکرون را نشان داد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰