به گزارش ایسنا به نقل از آرتنت، یک دانشآموز اسکاتلندی که در سال ۱۹۵۲ میلادی به عنوان تنبیه در زمین مدرسه برای برداشت سیبزمینی بیل میزد، فکر نمیکرد کارش تاریخساز شود.
در کمال تعجب، بیل او به یک سردیس بزرگ و قرمزِ ماسهسنگی برخورد کرد. مدت زیادی طول نکشید که کارشناسان این سردیس را یک اثر تاریخی مصری شناسایی کردند که قدمت آن به دودمان دوازدهم مصر باستان بازمیگردد.
این شیء ارزشمند به موزه ملی اسکاتلند تحویل داده شد و اکنون در گالری مصر باستان این موزه به نمایش گذاشته شده است. اینکه یک اثر تاریخی که حدود چهارهزار سال پیش در شمال آفریقا ساخته شده بود از زیر خاک اسکاتلند سر در بیاورد، اتفاق عجیبی بود و گمان میرفت که چنین اکتشافی فقط یک بار رخ دهد. تا اینکه در سال ۱۹۶۶ میلادی یک دانشآموز دیگر در مدرسه خصوصی «Dalhousie Castle» واقع در شهر «فایف» اسکاتلند یک مجسمه برنزی به شکل «آپیس»، یکی از اساطیر مصر باستان را که به شکل گاو نر است، پیدا کرد. او این کشف را در حالی انجام داد که در کلاس ورزشی در حال بالا و پایین پریدن بود که روی جسم ناهمواری که از زمین بیرون زده بود، فرود آمد. شاید عجیبترین نکته در داستان کشف مجسمه برنزی این باشد که معلم او همان پسربچه سال ۱۹۵۲ میلادی بود که ۱۴ سال پیش سردیس ماسهسنگی را کشف کرده بود.
پس از اینکه مجسمه برنزی به مسئولان موزه نشان داده شد، کارشناسان تشخیص دادند که قدمت این مجسمه به دوران بطلمیوس میرسد، اما معلم با آن فرار کرد و این اثر تاریخی هرگز دوباره پیدا نشد.
کشف تصادفی دو اثر باستانی ارزشمند مصری در یک محوطه یکسان واقع در اسکاتلند ممکن است کمی بعید به نظر برسد، اما بعد از اینکه گنج سوم پیدا شد، مسئولان موزه تصمیم گرفتند که تحقیقات بیشتری در این محوطه انجام دهند. اثر تاریخی سوم، که یک مجسمه برنز بود دو دهه پس از اکتشاف قبلی، یعنی در سال ۱۹۸۴ میلادی توسط پسری کشف شد که با دستگاه فلزیاب در زمینهای یک مدرسه شبانهروزی متخلفان کمسن و سال پرسه میزد.
پس از اینکه اکتشاف سومین اثر به «الیزابت گورینگ»، مدیر «موزه اسکاتلند» گزارش شد، کارشناسان تشخیص دادند که قدمت این مجسمه به دودمان بیست و پنجم مصر باستان بازمیگردد. زمانی که مدیر موزه از دو اکتشاف مشابه دیگر در همان محوطه مطلع شد، مقدمات یک ماموریت کاوشی را آماده کرد. در نتیجه این کاوش، مجموعهای شامل ۱۵ اثر تاریخی از جمله لوحی با نقش چشم «حوروس» کشف شد.
صاحب این آثار تاریخی هرگز مشخص نشد. گمان میرود که یکی از ساکنان قبلی «فایف» صاحب این مجموعه آثار تاریخی ارزشمند بوده است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰