نظر نمایندگان کارگری و کارفرمایی تعیین حداقل مزد به صورت ملی است-راهبرد معاصر
به گزارش راهبرد معاصر، آیت اسدی در مورد برگزاری کمیته تخصصی دستمزد برای تعیین دستمزد کارگران گفت: تاکنون دو نشست از کمیته تخصصی دستمزد ذیل شورای عالی کار برگزار شده است، اما هنوز به بحث تعیین سبد معیشت خانوار کارگری ورود نکرده است. به گفته نماینده کارگری شورای عالی کار پیشنهادی از سوی وزارت
به گزارش راهبرد معاصر، آیت اسدی در مورد برگزاری کمیته تخصصی دستمزد برای تعیین دستمزد کارگران گفت: تاکنون دو نشست از کمیته تخصصی دستمزد ذیل شورای عالی کار برگزار شده است، اما هنوز به بحث تعیین سبد معیشت خانوار کارگری ورود نکرده است.
به گفته نماینده کارگری شورای عالی کار پیشنهادی از سوی وزارت اقتصاد مبنی بر تعیین مزد منطقهای ارائه شده که این پیشنهاد هیچ گونه طرح روشنی برای اینکه بگوید، منظور از مناطق چیست و مبنای مزد منطقهای چگونه خواهد بود، ندارد و فقط گفته است مزد به صورت منطقهای تعیین شود.
اسدی افزود: ما به عوان نماینده کارگران و همچنین نمایندگان کارفرمایان موافق تعیین حداقل دستمزد کارگران به شکل ملی هستیم و پیشنهاد مزد منطقهای واقعاً هیچ مبنا و ویژگی خاصی ندارد.
وی تأکید کرد: ما به عنوان نماینده کارگری از افزایش دستمزد کارگران در چارچوب ماده 41 قانون کار حمایت میکنیم و معتقدیم باید قدرت خرید کارگر در شرایط تورمی حفظ شود.
نماینده کارگران در شورای عالی کار در مورد اینکه آیا جلسات اصلی شورای عالی کار برای تعیین حداقل دستمزد آغاز شده است، عنوان کرد: هنوز دعوتنامه جلسه بهمنماه به ما نرسیده، اما احتمالاً طی هفته آینده برگزار شود و ما تلاش میکنیم که افزایش بیشتری برای مزد کارگران در این جلسه مطرح و تصویب شود.
اسدی گفت: متأسفانه نمایندگان مجلس بدون توجه به نظر کارشناسان زبده تأمین اجتماعی بحث غیر کارشناسی افزایش سن بازنشستگی را تصویب کردند که این باعث میشود تعداد بیمه شدگان تأمین اجتماعی به ویژه در بخش خویشفرمایی کاهش یابد چون کارگر میگوید، امکان دارد سن بازنشستگی باز هم افزایش پیدا کند و رغبت به بیمهپردازی به صورت خویشفرمایی کاهش پیدا میکند.
وی افزود: کمیته تخصصی مزد و جلسات شورای عالی کار به شکل سه جانبه با حضور نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت برگزار میشود و هنوز در مورد سبد معیشت خانوار به نتیجه نرسیدهایم.
به گفته نماینده کارگران در شورای عالی کار، حداقل مزد کارگران براساس تورم موجود امسال و همچنین تعیین سبد معیشت خانوار میانگین کارگری در مذاکرات سه جانبهگرایی تعیین میشود.
به گفته اسدی، پیشنهاد منطقهای به صورت کلی از سوی وزارت اقتصاد مطرح شده است، البته وزارت صنعت هم پیشنهاد مزد براساس صنایع مختلف را میدهد، چون سهم دستمزد در صنایع مختلف تفاوت دارد و از نیمدرصد تا 12 درصد در نوسان است، البته در صنوف سهم دستمزد از هزینه تمام شده بیشتر است.
وی افزود: در مورد حق مسکن کارگری میتوان به صورت منطقهای عمل کرد چون هزینه مسکن در تهران با شهرستانها تفاوت دارد، اما مزد کارگر به نظر من باید به شکل ملی تعیین شود و در حال حاضر کارگران با حداقل دستمزد خود بین 10 تا 15 روز میتوانند زندگی کنند و نباید حداقل مزد کارگران دچار خدشه شود.
به گفته اسدی، در حال حاضر برخی کارگران با حقوق 8 میلیون تومان در ماه اجاره خانه 5تا 6 میلیونی میپردازند و حتی آنهایی که خانه دارند، 10 گونه اقساط وام میپردازند، لذا مجبور به کار در دو شیفت میشوند یا بعد از کار در اسنپ کار کنند.
اسدی همچنین در مورد انتخاب نمایندگان کارگری در شورای عالی کار ، گفت: هر سال انتخابات نمایندگان تشکلهای کارگری انجام و نمایندگان کارگران برای شورای عالی کار مشخص میشوند.
به گزارش فارس، طبق آمار تأمین اجتماعی در حال حاضر بیش از 15 میلیون بیمه شده اصلی تأمین اجتماعی در کشور داریم که با بعد میانگین خانوار 3.2 نفر حدود 46 میلیون نفر از جمعیت کشور تحت تأثیر حداقل مزد کارگران قرار میگیرند. بنابراین حداقل مزد باید به گونهای باشد که قدرت خرید کارگران در مقابل تورم حفظ شود./ فارس
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :اشتغالزایی،مزد،کارگر،معیشت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰