گلو درد دارید؟ پس بیخیال این غذاها شوید
گلو درد یعنی احساس خراشیدگی یا سوزش در ناحیه گلو و درد هنگام بلع غذا. با سرد شدن هوا و سرماخوردگی گاه و بی گاه حتما با گلودرد بیشتر سرو کار دارید. به همین دلیل توصیه میشود از غذاهای مضر برای گلودرد که سبب تحریک بیشتر درد آن میشود، دوری کنید. در عوض تا میتوانید
گلو درد یعنی احساس خراشیدگی یا سوزش در ناحیه گلو و درد هنگام بلع غذا. با سرد شدن هوا و سرماخوردگی گاه و بی گاه حتما با گلودرد بیشتر سرو کار دارید. به همین دلیل توصیه میشود از غذاهای مضر برای گلودرد که سبب تحریک بیشتر درد آن میشود، دوری کنید. در عوض تا میتوانید از مایعات و غذاهای نرم و گرم استفاده کنید. نوشیدنی و غذاهای گرم به تسکین و آرام شدن درد و خارش گلو کمک میکنند.
در این مطلب به معرفی ۶ غذایی پرداخته ایم؛ که سبب تحریک و شدت گلو درد در هنگام بیماری میشود.
۱: میان وعدههای ترد
غذاهایی مانند چیپس، کراکر و سایر مواد غذایی از این قبیل ممکن است هنگام بلعیدن سبب تخریش گلو شود. تخریش گلو نیز سبب شدت درد و خارش آن میشود. زیرا لبههای ناهموار این نوع خوراکیها میتواند به ناحیه آسیب دیده در گلو برخورد کند و درد آن را بیشتر کند. هنگام گلودرد از غذاهای نرمتر استفاده کنید. اما اگر کراکرها را خیلی دوست دارید، میتوانید آنها را در چای گرم فرو کرده و میل کنید. این کار به نرم شدن آنها کمک میکند.
۲: مرکبات
جالب است که مرکبات در لیست غذاهای مضر برای گلودرد قرار دارد. هرچند آنها مملو از ویتامین C هستند که تاثیر خوبی بر بهبود سرماخوردگی و گلودرد دارند. با این حال، اگر اسیدیته میوههای تازه مانند پرتقال، لیمو و لیموترش سبب افزایش خارش در گلو شود، بهتر است از خوردن آنها دست بردارید. تا زمانی که گلودرد شما بهبود نیافته از این میوهها میل نکنید. همچنین آب میوهها و اسموتیهای تهیه شده با این مرکبات نیز سبب تحریک گلو میشود؛ بنابراین اگر خوردن آنها در هنگام بیماری سبب درد یا خارش در گلوی شما میشود، چند روزی از خوردن آنها اجتناب کنید.
با این حال میتوانید برای تسکین گلو درد و سرماخوردگی خود، یک قاچ از این مرکبات را در چای گرم دم کنید. یا حتی چند قطره از آب آنها را با آب گرم ساده و عسل ترکیب کره و بنوشید. همچنین میتوانید از غذاهای دیگر حاوی ویتامین C مانند پوره سیب زمینی مصرف کنید تا بیماریتان به طور کامل خوب شود.
غذاهای اسیدی مانند سس گوجه فرنگی نیز سبب خارش گلوی میشود. اگر شما نیز تجربه چنین چیزی را در هنگام بیماری خود داشته اید، پس حتما از خوردن غذاهای اسیدی تا زمان بهبودی کامل، اجتناب کنید.
۴:غذاهای تند و تیز
اکثر افراد در هنگام بیماری به خصوص گلودرد باید غذاهای تند و تیز را کنار بگذارند. این نوع غذاها ممکن است برای گلوی ملتهب شده مضر باشد و سبب تحریک درد آن شود. اگر شما هم گلودرد دارید، تا زمان بهبودی کامل از خوردن غذاهای تند اجتناب کنید.
بیشتر بخوانید؛
همه چیز درباره سنگ صفرا؛ از علائم تا تشخیص و درمان
هشدار؛ مراقب مصرف داروهای ضد افسردگی در بارداری باشید
۵:سبزیجات خام و سفت
شاید فکر کنید سبزیجاتی مانند هویچ و کرفس چرا باید جزء غذاهای مضر برای گلودرد باشد. اما باید گفت ساقههای چنین سبزیجاتی گلو شما را تحریک کرده سبب تشدید درد آن میشود. وقتی سرماخورده اید و گلودرد دارید از سبزیجات پخته و پوره شده مانند سیب زمینی پوره استفاده کنید. وقتی گلویتان خوب شد، میتوانید از هر نوع سبزی خام که دوست داشته باشید مصرف کنید.
۶. غذاهای سرخ شده
هرچند خوردن جوجه یا حلقههای پیاز سرخ شده در هنگام بیماری است. اما پودر سخاری به کار رفته در آن باعث تحریک گلودرد شما میشود. تا زمانی که گلو درد و علائم سرماخوردگی شما از بین نرفته و یا حداقل کاهش نیافته از خوردن این غذاها اجتناب کنید. در این دوره خیلی کم غذاهای سرخ شده میل کنید، زیرا چنین غذاهایی سالم نیستند و حتی سبب تشدید گلودرد و بیماری شما نیز میشوند.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :اخبار مطالب پزشکی ، گلو درد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰