گریهکردن در دوران بارداری؛ دلایل و راههای مقابله با آن
برترینها: زنانی که بارداری را تجربه میکنند ویژگیهای بارزی از تغییرات هورمونی را در خود احساس خواهند کرد. این تغییرات علاوه بر تأثیراتی که بر روی جسم فرد دارد، در خلقوخوی او نیز اثرگذار است. این نوسانات در واقع نشأت گرفته از موادی شیمیایی از مغز هستند که خلقوخوی افراد را تنظیم میکنند. برخی از
برترینها: زنانی که بارداری را تجربه میکنند ویژگیهای بارزی از تغییرات هورمونی را در خود احساس خواهند کرد. این تغییرات علاوه بر تأثیراتی که بر روی جسم فرد دارد، در خلقوخوی او نیز اثرگذار است. این نوسانات در واقع نشأت گرفته از موادی شیمیایی از مغز هستند که خلقوخوی افراد را تنظیم میکنند.
برخی از خانمهای باردار در دوران بارداری خود طیف وسیعی از احساسات از شادی و خوشحالی گرفته تا غم و اندوه را تجربه میکنند، بنابراین حتی کوچکترین مسائل نیز میتواند در بروز این احساسات تأثیرگذار باشد، پس حتی اگر یک زن باردار به شکل بسیار حساسی نسبت به برخی از مسائل واکنش نشان داد باید بدانید که جای هیچ نگرانی نیست و این دقیقاً از تأثیرات بارداری در بدن او نشأت میگیرد.
در این مطلب با ما باشید تا به موضوع گریه در دوران بارداری بپردازیم و نکاتی را مطرح کنیم تا با کمک آنها بتوان از نوسانات خستهکننده هورمونها و در نتیجه تغییرات خلقوخو رهایی پیدا کرد.
چه چیزی باعث گریه در دوران بارداری میشود؟
حتی اگر شما فردی طبیعی با احساسات و عواطفی کاملاً معمولی باشید احتمالاً در دوران بارداری خود گریه زیادی خواهید کرد. اگر هم به طور معمول فردی هستید که به ندرت اشک میریزید ممکن است از گریههای خود در دوران بارداری غافلگیر شوید! اگرچه احساسات بخشی کاملاً عادی و طبیعی از دوران بارداری است، اما شاید بتوان برای گریه کردن در این دوران دلایل مختلفی را بیان کرد:
سه ماهه اول
طبیعتاً زنها با یکدیگر بسیار تفاوت دارند. با وجودی که بیشتر آنها در دوران بارداری و به خصوص سه ماهه اول گریه بسیاری میکنند، ممکن است با فردی نیز روبهرو شوید که اصلاً اشک نمیریزد! به طور کلی گریه کردن در سه ماهه اول بارداری موضوعی غیرعادی نیست. با توجه به اینکه ترشح هورمون در بدن خانم باردار با تغییر زیادی روبهرو میشود این امر نیز طبیعی خواهد بود. سطوح بالایی از استروژن و پروژسترون در سه ماهه اول عامل برخی از نوسانات خلقی با تحریکپذیری و غم در بدن زن باردار است.
علاوه بر این باید پذیرفت که بارداری یک تغییر عمده در زندگی است، به همین دلیل هم در کنار وجود هورمونهایی که به سرعت در حال تغییر هستند، گریه کردن یک خانم باردار در سه ماهه اول میتواند ناشی از احساس خوشبختی زیاد و یا حتی ترس از اینکه برای کودک اتفاقی بیفتد باشد.
سه ماهه دوم و سوم
تغییرات هورمونی در بدن یک خانم باردار میتواند به سه ماهه دوم و سوم نیز ادامه پیدا کند، بنابراین موضوع گریه کردن در این دوره زمانی نیز میتواند هم چنان وجود داشته باشد. بدن شما به عنوان یک زن باردار به سرعت در حال تغییر است و این میتواند سطح اضطراب را در شما افزایش دهد. در این صورت فشارهای عادی و یا حتی ناامیدیهای روزانه نیز میتواند به گریه کردنهای شما دامن بزنند.
وقتی به اواخر دوران بارداری نزدیک میشوید احتمالاً درگیری ذهنیتان افزایش پیدا خواهد کرد. در این زمان باید برنامه دقیقی برای فرزند خود داشته باشید و طبیعی است که تمامی کارهایی که در ذهنتان دارید شما را کمی نگران خواهد کرد. به هر حال شما مسئولیت یک عضو جدیدی از خانواده را بر عهده خواهید گرفت و این موضوع میتواند تا حد زیادی استرسزا باشد و عاملی برای گریههای شما در دوران بارداری به حساب آید.
چه زمانی گریه در دوران بارداری مشکلی جدی به شمار میآید؟
در حالی که تغییر در احساسات و گریههای زیاد بخشی طبیعی از دوران بارداری به حساب میآیند، گاهی گریههای بیش از حد، ما را نگران مسائل جدیتری در سلامت روانی فرد مثل احتمال افسردگی خواهد کرد.
در برخی از شرایط مشخص کردن تفاوتهای نوسانات خلقی در دوران بارداری طبیعی و افسردگی میتواند کار سختی باشد. با این حال اگر بخواهیم به قانونی کلی بپردازیم باید بگوییم که افسردگی به جز گریه دارای عوامل دیگری نیز خواهد بود:
- مشکلاتی در تمرکز
- از دست دادن اشتها
- بیانگیزه شدن برای انجام فعالیتهای موردعلاقه
- احساس بیارزشی
- احساس گناه
- خواب بیش از اندازه
- خواب بسیار کمتر از اندازه
- افکار آسیب رساندن به خود با دیگران
البته ناگفته نماند که گاهی اوقات افسردگی در دوران بارداری زودگذر بوده و به خودی خود برطرف خواهد شد، اما اگر علائم آن دو هفته و یا بیشتر ادامه پیدا کرد باید حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
آیا گریه و افسردگی میتواند بر نوزاد متولد نشده تأثیر بگذارد؟
به طور کلی باید گفت که گریههای طبیعی در دوران بارداری به خودی خود آسیبی به نوزاد وارد نمیکند، اما افسردگی شدید زنان در این دوران میتواند تأثیرات منفی بسیاری در بارداری آنها داشته باشد. در سال ۲۰۱۶ مطالعاتی انجام شد که نشان میداد موارد و مسائل مربوط به بهداشت روان، مثل اضطراب و استرس در دوران بارداری میتواند احتمال زایمان زودرس و وزن پایین نوزاد در زمان تولد را افزایش دهد.
اگر دچار افسردگی هستید احتمالاً در دوران بارداری خود مثل زمانهای معمول از خودتان مراقبت نخواهید کرد. اگر به اندازه کافی غذا نمیخورید و یا مواد مغذی کافی دریافت نمیکنید باید کمی مراقب باشید، ممکن است فرزند شما از شرایط خوبی برخوردار نباشد.
مهم است که به یاد داشته باشید افسردگی در دوران بارداری تقصیر شما نیست، به علاوه آنکه غفلت از سلامتی در این زمان نیز یک انتخاب آگاهانه به شمار نمیآید، بلکه اثرات جانبی افسردگی درمان نشده شماست. همه ما میدانیم که شما هیچگاه از روی عمد به بارداری خود آسیبی وارد نمیکنید، بنابراین باید دائماً تحت نظارت پزشکتان باشید تا بتوانید بارداری بیخطری را پشت سر بگذارید.
یادتان باشد که افسردگی در دوران بارداری احتمال وجود افسردگی بعد از زایمان را نیز افزایش میدهد. این نوع از افسردگی در رابطه مادر و فرزند تأثیر بسیار زیادی خواهد داشت. افسردگی بعد از زایمان تا حدودی رایج است و هیچگاه نباید از وجود آن شرمنده باشید، اما مهم است که با پزشک خود صحبت کنید و از او کمک بخواهید.
چگونه میتوان با گریه در دوران بارداری روبهرو شد؟
متأسفانه شما نمیتوانید تغییرات هورمونی در دوران بارداری را کنترل کنید، اما میتوانید برای راحتتر شدن این تغییرات تلاش کرده و حداقل تأثیرات ناشی از آن را کنترل نمایید.
- به اندازه کافی بخوابید: خوابیدن کم میتواند سطح استرس را در بدن شما افزایش داده و باعث تحریکپذیریتان شود. بهتر است که هر شب چیزی بین ۷ تا ۹ ساعت بخوابید.
- از نظر جسمی فعال باشید: از پزشک خود بخواهید که تمرینهای ملایمی را برای دوران بارداریتان به شما معرفی کند. شما باید انرژی خود را تقویت کنید تا سلامت روانیتان نیز به خوبی حفظ شود. سعی کنید به پیادهروی بروید، شنا کنید، کلاس ایروبیک بروید و…
- با مادران و یا زنان باردار دیگر صحبت کنید: احساس پشتیبانی از مادران و یا زنان باردار دیگر میتواند اضطراب و ترس مرتبط با بارداری را در بدن شما کاهش دهد. با این کار میتوانید مشاورههای خود را نیز در میان بگذارید و از لحاظ عاطفی به هم کمک کنید.
- خود را غرق نکنید: درست است که اضافه شدن یک عضو جدید به خانواده کار شما را بیشتر خواهد کرد، اما بهتر است فکر نکنید که فقط خودتان باید تمامی کارها را انجام دهید. این نوع فشار میتواند منجر به سرخوردگی، گناه و گریههای دوران بارداری شود.
اگر افسرده هستید با پزشک خود صحبت کنید. برخی از داروهای ضدافسردگی برای دوران بارداری مضر نیستند و میتوانند به شما کمک کنند. یادتان باشد که درمان افسردگی در دوران بارداری میتواند خطر ابتلا به افسردگی بعد از زایمان را کاهش دهد.
منبع: healthline
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :بارداری ، راهکار گریه کردن در بارداری ، گریه ، گریه در بارداری ، گریه کردن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰