الهه صالحی: به گفته سیما سادات لاری در ۲۴ ساعت گذشته و بر اساس آخرین آزمایشهای قطعی تشخیصی ۷ هزار و ۹۷۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و متاسفانه ۸۱ نفر از هموطنانمان جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست دادند.
با در نظر گرفتن آمار امروز تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در کشور و جانباختگان به ترتیب به یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۵۹ نفر و ۵۹ هزار و ۹۸۰ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۳۲ شهرستان نارنجی، ۲۵۱ شهرستان زرد و ۱۵۴ شهرستان آبی هستند.
به گفته وی، شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
از واکسن چه خبر؟
در هفتههای گذشته برنامه واکسیناسیون علیه کرونا برای کادر درمان با سرعت خوبی در حال انجام است و امروز هم از سوی مسئولان وزارت بهداشت اخبار خوبی در رابطه با ورود تعداد بیشتری واکسن منتشر شد.
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو از ورود ۲۵۰ هزار دوز واکسن اهدایی از سوی دولت چین در یکی دوروز آینده خبر داد و گفت: این تعداد واکسن نیز بر اساس برنامه جامع واکسیناسیون تحت نظارت کمیته اجرایی واکسیناسیون ظرف روزها و هفته های آتی برای واکسیناسیون گروه های هدف مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: این محموله واکسن در قالب قرارداد خرید و فروش یا واردات واکسن نبوده و در ادامه کمکهای ارسالی دولت و مردم چین ظرف ماه های گذشته، برای استفاده در کمپین واکسیناسیون عمومی علیه کووید – ۱۹ در ایران اهدا شده است.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم با تایید این مطلب گفت: امروز ۲۵۰هزار دوز واکسن سینوفارم وارد کشور می شود و در آینده نزدیک واکسنهای دیگر از جمله واکسن هندوستان وارد می شود. همچنین از سبد واکسیناسیون کووکس امروز یا فردا تاریخ وورد ۴.۲ میلیون دوز واکسن را اعلام خواهند کرد.
او درباره برنامه واکسیناسیون علیه کووید۱۹ نیز گفت: روز پنجشنبه گذشته با حضور وزیر بهداشت در سرای سالمندان کهریزک، واکسیناسیون گروه جدید را شروع کردیم. در این دوره جدید افراد مقیم خانه سالمندان و افراد دارای معلولیت جسمی و ذهنی در مراکز نگهداری در سراسر کشور، جانبازان شیمیایی بالای ۵۰ درصد و بویژه جانبازان تنفسی و غسالها در آرامستانها واکسینه می شوند. علاوه بر آن باقی مانده پرسنل آی سی یو کرونا و بخشهای ویژه کرونا، بخشهای بستری کووید آزمایشگاه هایی که آزمایش کووید انجام می دهند و همچنین مراکز منتخب کووید در بخش سرپایی و بهداشت و همچنین اورژانس های بیمارستان جزو گروه جدید واکسیناسیون هستند.
از سوی دیگر از تولید واکسن ایرانی کووایران ساخت ستاد اجرایی فرمان امام هم اخبار خوبی به گوش میرسد. امروز دکتر حامد حسینی، مدیر کارآزمایی بالینی با بیان اینکه تزریق واکسن «کوو ایران برکت» به تمام ۵۶ داوطلب فاز اول تست انسانی انجام شده است، اظهار کرد: چهاردهم اسفندماه از داوطلبانی که آخرین تزریق به آنها انجام شده است نمونهگیری میشود؛ ۱۵ اسفند این نتایج را دریافت میکنیم و ۱۶ اسفندماه، گزارش نهایی فاز یک را به سازمان غذا و دارو ارائه خواهیم کرد.
وی افزود: فاز دو و سه مطالعه بالینی واکسن کوو ایران برکت با یکدیگر تلفیق خواهند شد؛ ما پروتکل مطالعه فاز دو و سه را تدوین کردهایم که به سازمان غذاودارو ارائه خواهد شد و کمیته اخلاق در پژوهش آن را بررسی میکند و انتظار ما این است که با توجه به نتایج به دست آمده، تا ۱۶ اسفند بتوانیم مجوزهای لازم را اخذ کنیم و در نیمه دوم اسفندماه سال جاری، مطالعه فاز دو و سه را به صورت تلفیقی آغاز کنیم.
حسینی تصریح کرد: ما انتظار داریم که در نیمه اسفندماه امسال، فاز یک را نهاییشده اعلام کنیم؛ در اردیبهشت سال بعد نمونهگیری فاز دو مطالعه کارآزمایی بالینی واکسن کرونا را انجام دهیم؛ در اواخر اردیبهشتماه بتوانیم تواتر تزریق واکسن را نهایی کنیم و پس از آن تزریق واکسن کرونا به جمعیت بزرگ ۲۰ هزار نفری را با سرعت بیشتری در حدود ۱۰ شهرستان انجام دهیم.
کرونای «ایرانی» در راه است؟
با شروع فصل سرما و متاسیون ویروس کرونا، دنیا با گونههای جدیدی از این ویروس مواجه شد که اوضاع را وخیمتر کرد. نوع انگلیسی این ویروس که بیشتر از بقیه عالمگیر شد، به مرور نشان داد که از نوع اولیه خطرناکتر است و سرعت انتقال بالاتری دارد. این سویه اکنون در ایران در حال گردش است و نگرانیهای زیادی را ایجاد کرده با این حال در روزی که گذشت، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نایب رئیس اول مجلس و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا از شواهدی مبنی بر وجود کرونای جهش یافته ایرانی خبر داد.
او گفت: علاوه بر موتاسیونهای (جهش ژنتیکی) آفریقایی و انگلیسی و کالیفرنیایی، باید کرونای جهش یافته ایرانی را هم اضافه کرد؛ البته هنوز کاملا تائید نشده ولی شواهدی از آن در قزوین و آن نواحی هست.
موضوعی که به سرعت توسط کیانوش جهانپور تکذیب شد. رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در این باره گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور تا امروز، افزون بر ۷۰ جهش در ایران شناسایی شده که البته تا امروز هیچ کدام تغییر معناداری در رفتار ویروس ایجاد نکرده و اطلاق واریانت جدید به آنها درست نیست.
وی افزود: متاسفانه انتقال ناقص مطالب و گزارش های علمی مطروحه هفتگی در ستاد ملی مقابله با کرونا آن هم از جانب افراد غیر از سخنگوی رسمی این ستاد و یا پوشش خبری ناقص آن در مواردی موجب سوء تفاهم و سوء برداشت شده و انتظار می رود اکنون که ستاد ملی مقابله با کرونا، سخنگوی رسمی و مشخص دارد، اعلان مصوبات و اطلاعات منحصر به سخنگو باشد و سایر اظهارات، وجهی ندارد و رسانه ها این موضوع را در اطلاع رسانی مطالب، لحاظ کنند و البته اعضای ستاد نیز توجه بیشتری به این مهم داشته باشند.
جهانپور گفت: واژگان موتاسیون ایرانی که به نقل از نائب رییس محترم مجلس نیز منتشر شده است، اطلاق درستی نیست و صحت ندارد و تا امروز از میان واریانت های شناخته شده با مبدا انگلیس، آفریقای جنوبی، برزیل و کالیفرنیا صرفا واریانت انگلیسی در ایران مشاهده شده است.
۴۷۲۳۲
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰