«دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین امروز جمعه گفت، روسیه حملات هوایی اخیر آمریکا و انگلیس به یمن را با توجه به اینکه قطعنامهای از سوی شورای امنیت برای مجوز دادن به آنها تصویب نشده، نامشروع دانسته و آنها را محکوم میکند.
آمریکا و انگلیس بامداد روز جمعه تجاوز نظامی را به صنعا و استانهای الحدیده، صعده، ذمار، تعز و حجه انجام دادند.
در پی این حملات تجاوزکارانه آمریکا و متحدانش به نقاطی در یمن، روسیه خواستار برگزاری نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی این موضوع شد.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، پسکوف در گفتگو با خبرنگاران بیان داشت: «ما آنها را محکوم میکنیم. میدانید که قطعنامهای تصویب شد که ما به آن را ممتنع دادیم. کشورهایی که این حملات را انجام دادند، تلاش کردند اقداماتشان را مبنای حقوقی بینالمللی بدهند. از نقطه نظر و مطابق با قوانین بینالمللی این حملات نامشروع هستند. این موضع ما است.»
پسکوف بر این که روسیه سابقه مخالفت مکرر با چنین اقداماتی را داشته تاکید کرد.
نیروهای مسلح یمن بیانیهای را درباره تجاوز امروز آمریکا و انگلیس صادر کرد.
یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیهای درباره حمله امروز (جمعه) آمریکا و انگلیس به یمن گفت: دشمن آمریکایی و انگلیسی تجاوزی را با ۷۳ حمله به یمن انجام داد. این تجاوز منجر به شهادت پنج تن و زخمی شدن ۶ تن از نیروهای مسلح یمن شد.
پسکوف همچنین با پرداختن به وضعیت جنگ اوکراین گفت روز به روز مقامهای آمریکایی بیشتری میپرسند که آیا مبالغ نجومی پولهایی که این کشور صرف حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه کرده تاثیری گذاشتهاند؟
«جان کربی»، هماهنگ کننده ارتباطات استراتژیک کاخ سفید روز پنجشنبه گفت کمکهای واشنگتن به کییف تا زمانی که کنگره آمریکا کمکهای جدید را تصویب نکند متوقف میشوند.
پسکوف به خبرنگاران بیان داشت: «ما شاهدیم که بحثها و فرآیندها در آمریکا بر سر این موضوع ادامه مییابند در حالی که تعداد هر چه بیشتری از نمایندگان تشکیلات سیاسی در این کشور این سوال اساسی را میپرسند که پول مالیات دهندگان آمریکایی کجاست و کجا خرج شده و آیا مبالغ هنگفتی که در سال گذشته میلادی به رژیم کییف اختصاص داده شدند به تحقق هیچ گونه نتیجهای منجر شدند؟»
وزارت دفاع روسیه چندی پیش برآورد کرد، آمریکا و متحدانش از سال ۲۰۲۲ تاکنون کمکهای نظامی به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار دادهاند.
کاخ سفید چندی پیش در قالب یک بودجه اضطراری، بیش از ۶۰ میلیارد دلار کمک را برای اوکراین در سال ۲۰۲۴ درخواست کرد.
به دنبال آغاز جنگی تازه در غزه، اوکراین که نتوانست در ضدحمله پر سروصدای خود دستاورد چندانی داشته باشد حالا به دنبال احیای جریان حمایتهای نظامی غرب است؛ کمکهایی که به اذعان مقامات اوکراینی ادامه جنگ بدون آنها برای کییف ناممکن خواهد بود. آمریکا بزرگترین تأمینکننده تسلیحاتی اوکراین است؛ اما کاخ سفید و کنگره ایالات متحده تا امروز برای تصویب بودجه حمایتی جدید اوکراین به توافق نرسیدهاند.
جنگ باعث وارد شدن آسیب شدید به صنایع نظامی خود اوکراین شده و کییف را تقریبا به صورت کامل وابسته به دریافت کمکهای غربی کرده است.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰