خبر تعطیلی ۲۵۵ رستوران در مشهد شوک جدیدی به بازار رستوران ها بود که نشان می دهد کاهش قدرت خرید مردم تاثیرات بسیار عمیقی بر بیکاری گذاشته است که به مرور بیشتر نیز خواهد شد. از سوی دیگر بالا رفتن قیمت اجاره مکان ها و مواد اولیه نیز تاثیر بسیار در روند تعطیلی برخی اصناف و بخصوص رستوران ها گذاشته است.
نادر رفتاری، صاحب امتیاز برند رفتاری و رستوران دار، که در آغاز درباره تعطیلی رستوران ها به علت کاهش قدرت خرید مردم به انتخاب گفت: این اتفاق برای اصناف بخصوص رستوران ها از زمان کرونا شروع شد و ۵۵ درصد رستوران های تهران به صورت ناخواسته به سمت ورشکستگی رفتند؛ این اتفاق قبل از بالا رفتن قیمت ها بود. الان که قیمت مواد اولیه و اجاره ها بالا رفته است قدرت خرید مردم کم می شود و موج شدید این اتفاق را در ماه آینده در کل کشور می بینیم که رستوران ها و اصناف این چنینی با بالا رفتن مواد اولیه و اجاره ناچار به تعطیلی می شوند. این رستوران ها چه بفروشند چه نفروشند باید دارایی و بیمه و… را هم پرداخت کنند نتیجتا در ماه های آینده شاهد تعطیلی خواهیم بود و مدل رستوران داری عوض می شود که منجر به حرفه ای شدن و تخصصی تر شدن هم می شود تا مدیریت بحران هم یاد بگیرند.
وی در ادامه نسبت به شکل جدید رستوران ها پس از تعطیلی ها افزود: به این اصناف به صورت تخصصی نگاه نشده است و فقط به عنوان یک شغل به آن نگاه شده است در حالیکه این کار فوق العاده تخصصی است؛ اینطور نیست که یک رستوران احداث کنند و پیش بروند در حالیکه با یک نوسان همه چیز بهم می ریزد چون شما مستقیم با سلامت مردم سر و کار دارید و رعایت این مسئله هزینه بر است و زمانیکه نتوانید آن را رعایت کنید باید تعطیل کنید. در مشهدی که زائر پذیر است و موج جمعیت در آن کم نمی شود و مسافر ها در آن پول خرج می کنند، ۲۵۵ رستوران تعطیل شده است! در تهران مسلما این عدد بیشتر می شود چون در مشهد مقداری ارزان تر است.
نادر رفتاری در پایان درباره ادامه روند تعطیل شدن اصناف و رستوران ها بر اثر کاهش قدرت خرید مردم گفت: این روند باعث کمرنگ تر شدن توجه به رستوران ها می شود.برخی رستوران ها در کرونا پرسنل را حفظ کردند و بخاطر وظیفه اخلاقی و بحران کل کشور نیروهای را تعدیل نکردند اما الان که فروش کم است پرسنل چگونه حفظ شوند؟ قیمت مواد اولیه و اجاره ها به شدت در این زمینه تاثیر می گذارد. ما باید یک بیکاری شدید در این زمینه مواجه می شویم که قشر ضعیف درگیر آن می شوند چون کارگر رستورانی عمدتا قشر ضعیف محسوب می شوند. تیپولوژیک رستوران داری باید عوض شود و مقداری هم یاد بگیریم که غذا را به اندازه ای که می خواهیم خرید کنیم؛ این اتفاق در چند سال گذشته در میوه جات اتفاق می افتد. شاید به آن سمت می رویم که میزان غذا تغییر کند، مثلا نیم پرسی هم بفروشند.
۳۵۲۲۰
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰