به گزارش ایسنا، شهباز محمودی افزود: این آثار طبیعی شامل سه درخت چنار کهنسال در ساوجبلاغ و روستای سیاهکلاهان کرج است.
به گفته معاون میراثفرهنگی این ادارهکل دو درخت کهنسال چنار واقع در مسجد امیرالمومنین در روستای شلمزار ساوجبلاغ به ثبت ملی رسید. این دو درخت بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال قدمت دارند.
محمودی ادامه داد: پرونده این دو درخت به دلیل همپوشانی داشتن با یکدیگر در قالب یک پرونده مطرح شد. قطر درخت اول ۲۵۵ و دومی ۲۴۲ سانتیمتر و در کل وسعت تاج آنها ۴۳۸ متر مربع است.
او با بیان اینکه ثبت ملی این درختان کهنسال به دهیار و شورای روستا ابلاغ شد، اظهار کرد: به این صورت برای حفظ و نگهداری آن همیاری بیشتری صورت میگیرد. از طرف ما نیز پیشنهادات برای چگونگی محافظت از این درختها داده میشود تا خطری متوجه آنها نباشد.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز اضافه کرد: درخت دیگر، چنار کهنسال روستای سیاهکلاهان در قسمت شمالی گوهردشت است که این درخت نیز در کنار مسجد سیاهکلاهان واقع شده و مردم اعتقاد معنوی خاصی به درخت دارند و دخیلهایی به آن بسته شده است.
محمودی ادامه داد: این درخت از چشمه بهرام بک آبیاری میشود و قدمتی بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ سال دارد. وسعت تاج آن نیز ۱۷۰ متر مربع ارزیابی شده است.
به گفته او ارتفاع این درخت ۲۰ متر، قطر کلی ۱۰۴۴ سانتی متر و قطر برابر سینه بزرگترین تنه فرعی هم ۲۰۰ سانتی متر است.
محمودی با اشاره به اینکه با همکاری اهالی و شورای روستا و دهیار، اقدامات حفاظتی برای درخت انجام شده، تصریح کرد: دهیاری همکاری خوبی برای حفظ و نگاهداشت این درخت دارد. در واقع وقتی یک اثر ثبت ملی میشود همکاری تمام ادارات برای حفاظت از آن بیشتر میشود و در نهایت میتواند موجب حفظ بهتر آن اثر باشد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰