نگارعلی_ حال در سال ۲۰۲۲ بازار رمزارز در نقطعهای ایستاده است که ارزش بازار آن ۱.۹۶ تریلیون دلار تخمین زده می شود و طبق براوردهای صورت گرفته تنها ۱۰۶ میلیون نفر در سراسر جهان رمزارز خریداری کرده و از آنها نگهداری می کنند که ۱۲ میلیون نفر از آنها ایرانی هستند.
نقش رمزارزها در جنگ
از اواخر سال ۲۰۲۱ و با ورود به سال ۲۰۲۲ همسو با تهاجم روسیه به اوکراین و بالا گرفتن درگیری میان این دو کشور نقش رمزارزها در معاملات مالی پررنگتر شده است؛ پس از حمله به اوکراین، روسیه با تعدادی تحریم اقتصادی با هدف قطع ارتباط این کشور با سیستم مالی جهانی مواجه شده است.
بیشتر بخوانید:
پیشبینی رشد اقتصادی و قیمت دلار در سال جدید/ امیدی به اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۱ وجود دارد؟
یوتیوبرها چقدر درآمد دارند؟/ درآمد چند صد میلیارد تومانی یوتوبرها را ببینید
قیمت طلا، سکه و ارز ۱۴۰۱.۰۱.۰۴/ دلار چقدر قیمت خورد؟
شخصیتها و مؤسسات مالی کلیدی روسیه در فهرست تحریمهای ایالات متحده قرار گرفتهاند که عملاً شرکتهای آمریکایی را از تجارت با آنها منع میکند. در همین حال، ایالات متحده، متحدان اروپایی و کانادا بانک های کلیدی روسیه را از سوئیفت حذف کرده اند که دسترسی آنها به بازارهای مالی جهانی را با مشکل مواجه می کند و در نهایت تحریم ها باعث سقوط روبل روسیه شده است.
حال این سوال در اذهان ایجاد شده است که آیا ارزهای رمزنگاری شده، به ویژه بیت کوین، می توانند راهی برای فرار افرادی باشند که در لیست تحریم ها قرار دارند؛ این پرسش به این دلیل ایجاد شده است که بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال اغلب غیرمتمرکز هستند، به این معنی که توسط یک نهاد مرکزی مانند بانک مرکزی منتشر یا کنترل نمی شوند. هنگامی که رمزارز برای سایر کاربران ارسال می شود، از مسیر سنتی مالی عبور نمی کند.
اما دور زدن تحریمها به این سادگی نیست؛ لاک چین، فناوری که زیربنای بیت کوین است، یک دفتر کل عمومی فعالیت است. بنابراین امکان ردیابی حرکت وجوه از یک حساب به حساب دیگر به راحتی وجود دارد و این ویژگی بیت کوین را به ابزار خوبی برای اجتناب از تحریم ها بدل نمیکند.
از طرف دیگر نقدینگی کافی برای الیگارش ها و شرکت های روسی وجود ندارد تا بتوانند پول خود را جابجا کنند؛ به عبارتی نقدینگی در بازار ارزهای دیجیتال هنوز کسری از بازار ارز جهانی است و از این رو انتقال مقادیر زیادی پول با استفاده از رمزارز دشوار است.
سناریوهای پیشروی بیت کوین
بازار رمزارز و خصوصا بیت کوین در سال گذشته نوسانات قیمتی شدیدی را پشت سرگذاشت؛ این رهبر بازار رمزارز از مرز ۷۰ هزار دلاری برگشت خورد و کماکان با گذشت ماهها در حال نوسان در محدوده قیمتی ۴۰ هزار دلاری است.
امید ساعی، معاملهگر و تحلیلگر بازارهای مالی، در گفت و گو با خبرنگار هوشمند نیوز گفت:” باتوجه به اوضاع سیاسی و اقتصادی دنیا، تحلیل های قیمتی نسبت به گذشته ریسک بیشتری را به خود اختصاص میدهند.”
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که تحلیل تکنیکال بیت کوین برای سال ۱۴۰۱ چه خواهد بود؛ گفت:” قبل از تحلیل نمودار اجازه بدهید چند گمانه زنی را بررسی کنیم. باتوجه به جنگ بین روسیه و اوکراین و توجه به این نکته که روسیه یکی از بزرگترین کشورهای صادر کننده نفت و گاز، فلزاتی چون مس نیکل و آلومینیوم، بزرگترین صادرکننده گندم در دنیا و همچنین سومین تولید کننده بزرگ طلا است؛ اگر این کشور در تحریم های همه جانبه قرار گیرد به طور قطع برای دور زدن تحریم ها به بازار رمزارز روی می آورد.”
ساعی در ادامه افزود:” از آن سمت با ایجاد مشکل در زنجیره تامین کالاها در اروپا انتظار رشد تورم را نیز داریم. در هنگام تورم نیز مردم سرمایه گذاری های پرسود تر را با قبول ریسک بیشتر پذیرا میشوند. از سمت دیگر اگر تنش های چین و تایوان نیز تبدیل به حملات نظامی شود بازهم ترس موجود در بازار افزایش یافته و انتظار رشد بازار رمزارزها را پس از ریزشی کوتاه میتوانیم داشته باشیم.”
علت اقبال عمومی به این بازار چیست؟
این معاملهگر و تحلیلگر بازارهای مالی در پاسخ به این پرسش که علت علاقه مردم به رمزارزها و اقبال عموی به این بازار چی میتواند باشد؛ گفت:” ماهیت غیرمتمرکز، نگهداری بی دردسر و قابلیت نقدشوندگی آسان از مزایای کم نظیر این بازار است.”
وی در ادامه افزود:” از طرف دیگر و با دید تکنیکالی ، ناحیه ۴۴۲۰۰ الی ۴۵۶۰۰ محدوده قیمتی مهمی است. شکست این ناحیه میتواند موجب رشد قیمت تا سطوح ۵۲ هزار و سپس محدوده ۵۸ هزار دلار شود. ولی اگر ترس معامله گران و شیطنت نهنگ ها موجب تقویت عرضه شود کف های ۳۴۷۰۰، ۳۳۱۵۰ و محدوده ۲۸۲۰۰ الی ۳۰هزار دلار کف های حمایتی مهمی میباشند.”
وی در آخر گفت:” لذا برای بازه زمانی نیمه اول فروردین ماه باتوجه به اخبار و اطلاعات نموداری میتوان انتظار یک موج برگشتی در قیمت را داشت.”
۲۲۳۲۲۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰