رویارویی امانوئل مکرون با رقیبی از حزب راست افرطی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری موجی از نگرانی را از آینده اتحادیه اروپا برانگیخته بود. هرچند که مارین لو پن نامزد حزب «مجمع ملی» گفته بود بر خلاف گذشته قصدی برای خارج کردن فرانسه از اتحادیه اروپا ندارد اما مخالفتهای همیشگی او با ساختار و سازوکار اتحادیه و اصرار او بر ملی گرایی و حفظ حاکمیت کشورها، نگرانی ها را جدی تر کرده بود.
برخی از رهبران اروپایی در پیام هایی در مورد انتخابات فرانسه بی آنکه نامی از مکرون بیاورند مردم این کشور را به انتخاب فردی دعوت کرده بودند که به ارزشهای اروپایی و اتحادیه متعهد باشد.
در نخستین واکنش به پیروزی مکرون، شارل میشل رئیس شورای اروپا در توئیتی با تبریک به مکرون نوشت: در این دوران پرتلاطم، ما به اروپایی مستحکم و فرانسه ای نیاز داریم که کاملاً متعهد به یک اتحادیه اروپایی مستقل تر و راهبردی تر باشد. می توانیم پنج سال دیگر روی فرانسه حساب کنیم.
اورسلا فن در لین رئیس کمیسیون اروپا نیز انتخاب مجدد مکرون را تبریک گفت و در توئیتی خطاب به وی نوشت: من مشتاقانه منتظر ادامه همکاری عالی مان هستم. ما با هم فرانسه و اروپا را به جلو خواهیم برد.
بوریس جانسون در توئیتی به انگلیسی و فرانسوی، فرانسه را «یکی از متحدان بسیار نزدیک و بسیار مهم» خواند و نوشت: خوشحالم که به همکاری در مورد مسائل کلیدی برای کشورهایمان و برای جهان ادامه می دهیم.
پدرو سانچز رئیس دولت اسپانیا، پیروزی مکرون را «پیروزی دمکراسی» و «پیروزی اروپا» خواند.
ایگنازیو کاسیس رئیس جمهوری سوئیس نیز عنوان کرد: مشتاقانه منتظر همکاری خوبمان هستم.
مارک روت نخست وزیر هلند پیروزی مکرون را «خبری خوب برای اروپا» خواند و عنوان کرد: مشاتاقانه منتظر ادامه همکاری های وسیع و سازنده در اتحادیه اروپا و ناتو و نیز تقویت روابط عالی میان دو کشور هستم.
الکساندر دی کرو نخست وزیر بلژیک و متحد مکرون نیز عنوان کرد: فرانسویها با قطعیتها و ارزشهای روشنگرانه انتخابی قوی داشتند.
ولودیمیر زلنسکی نیز با تبریک پیروزی مکرون، وی را «دوست واقعی» اوکراین خواند و در توئیتی نوشت: از حمایت او قدردانی می کنم و میدانم به اتفاق یکدیگر به سوی پیروزی تازه و مشترکی پیش خواهیم رفت. به سمت اروپای قوی و متحد.
در ایتالیا انتخاب مجدد مکرون پیش از هر چیز، پیروزی هواداران اروپای واحد در برابر حاکمیت خواهان تلقی شد. ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا، نتیجه انتخابات فرانسه را «خبری فوق العاده برای همه اروپا» خواند و انریکو لتا دبیر حزب دمکرات آن را «آرامش بزرگ» عنوان کرد. متئو رنزی نخست وزیر اسبق ایتالیا نیز معتقد است: پیروزی مکرون با تقویت محور رم- پاریس، به ایتالیا اجازه می دهد تا جایگاه خود را در عرصه اروپایی مستحکم کند. ماتئو سالوینی نماینده یکی از احزاب ائتلاف حاکم در ایتالیا تنها صدای مخالف بود که به دوست خود مارین لو پن گفت: برای اروپایی مبتنی بر کار، خانواده و امنیت به پیش برو.
در آلمان نیز، اولاف شولتس صدراعظم، خیلی زود پیروزی مکرون را تبریک گفت و عنوان کرد: رایدهندگان به شما، سیگنالی قوی را برای اروپا ارسال کردند. مشتاقانه منتظر ادامه همکاری هستم.
به نوشته رسانههای فرانسوی زبان، پیگیری نتایج انتخابات فرانسه در آلمان از اهمیت آن برای برلین و نیز نگرانی ها از آینده همکاری های دو کشور حکایت داشت. پیروزی لو پن در انتخابات فرانسه برای آلمان در حکم از دست دادن یک شریک مهم و اساسی بود. همچنین طرح های آینده اتحادیه اروپا را که دو کشور در آن نقش محوری دارند در هاله ای از ابهام فرو می برد.
کریستسان لیندنر وزیر دارایی و معاون صدر اعظم با تبریک انتخاب مجدد مکرون، گفت: اروپای متحد برنده این انتخابات بوده است.
رئیس جمهوری آلمان نیز خطاب به مکرون گفت: من خوشحالم که اکثریت رای دهندگان از تعهد اروپایی شما حمایت کردند. انتخاب مجدد شما برای ما آلمانی ها خبر خوبی است.
مایکل مارتین نخست وزیر ایرلند «رهبری با انگیزه و پویا» امانوئل ماکرون را تمجید کرد؛ «رهبری که نه تنها برای فرانسه، بلکه برای اروپا نیز مهم است».
رئیس جمهوری فرانسه همچنین پیام های تبریکی از نخست وزیران سوئد و فنلاند دریافت کرد. همچنین نخست وزیر نروژ نیز رد پیامی از اینکه فرانسویان به «دمکراسی لیبرال در مقابل راست افراطی رای دادند» ابراز خرسندی کرد.
آنتونیو کوستا نخست وزیر پرتغال که پیشتر در سرمقاله مشترکی در روزنامه «لوموند» به همراه شولتس و سانچز تلویحا از مکرون حمایت کرده بود در توئیتی نوشت: در این دوران پرآشوب برای قاره ما و جهان، بسیار مهم است که روی فرانسه برای دفاع از چندجانبهگرایی، امنیت، مبارزه با تغییرات آب و هوایی و مشارکت در ساختن اروپای انسانگرا، برابر، سبزتر و مرفهتر حساب کنیم.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز پیروزی مکرون را تبریک گفت و فرانسه را «قدیمی ترین شریک و متحد کلیدی در مقابله با چالش های جهانی» خواند. وی از ادامه «همکاری نزدیک دو کشور به ویژه برای حمایت از اوکراین، دفاع از دموکراسی و مبارزه با تغییرات آب و هوایی» ابراز خرسندی کرد.
فیلیپو گراندی کمیسر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، نیز در پیامی عنوان کرد: ما روی حمایت فرانسه، اروپا و دنیا حساب می کنیم چرا که چالش های مسائل بشردوستانه و بحران پناهجویان هر روز وخیمتر و پیچیدهتر می شود.
تدروس آدهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت نیز با تبریک انتخاب مکرون برای ادامه همکاریهای مهم با فرانسه ابراز امیدواری کرد.
انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در دو دور برگزار شد. دور نخست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه ۲۰۲۲ روز ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) برگزار شد و مکرون با کسب ۲۷.۶ درصد آرا و مارین لو پن با ۲۳ درصد به دور دوم راه یافتند. دور دوم نیز دیروز یکشنبه ۲۴آوریل (۴ اردیبهشت) برگزار شد. رویارویی دیروز دو رقیب با ۵۸.۵۵ درصد رای مکرون در برابر ۴۱.۴۵ لو پن پایان یافت.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰