به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام وزیر فرهنگ در پی درگذشت استاد سیدعبدالله انوار به شرح زیر است:
«انالله وانّا الیه راجعون
از گنج شایگان دانش و حکمت و معرفت، گوهر نفیسی رفت. روح بلند استاد سیدعبدالله انوار، حکیم، فیلسوف، تاریخنگار، نسخهشناس، موسیقیدان و ریاضیدان برجسته به پیشگاه حضرت دوست و سرای ابدی شتافت. او که دلی پرمهر، سری پرشور و طبعی والا داشت، رخ در نقاب خاک کشید.
استاد انوار بهعنوان یکی از مواریث فرهنگی این سرزمین، ضمن احاطه بر دانش قدیم، در علوم نوین نیز چیرهدست و صاحب مهارتی زبانزد بود. در جامعیت ایشان در دانشهای مختلف همین بس که ایشان از منطق، فلسفه، موسیقی و ریاضیات تا تاریخ، نجوم ونسخهشناسی تسلط و تبحر داشتند. کوششها و فعالیتهای خالصانه این استاد در حوزههای تهرانشناسی و تاریخنگاری معاصر، نیز از دیگر خدمات ارزنده علمی و فرهنگی وی بهشمار میرود.
نوروز ۱۴۰۱که به همراه همکارانم دیداری با استاد انوار دست داد، در آن دیدار ایشان را مردی نیکنفس و بیآلایش و پرتلاش یافتم که لحظهای از تکاپوی علمی و فرهنگی باز نمیایستاد و از همین رهگذر نیز این توفیق را پیدا کرده بود که شناختی جامع در برخی از زمینههای علمی از جمله آثار ابنسینا بیابد.
بیتردید فقدان این استاد بزرگ برای جامعه علمی و ادبی کشور که از خرمن دانش و معرفت ایشان بهرهمند میشدند، غمی است گران و برای ایران اسلامی ضایعهای جبرانناپذیر و فراموشناشدنی. هرچند گامهای بلند آن گرانمایه در راه آموزش و گسترش عرصههای نوین علمی و فرهنگی، نام ایشان را تا همیشه برتارک آسمان دانش و فرهنگ ایران زمین به نیکی زنده و جاودانه خواهد ساخت.
از خداوند سبحان برای روح پاک و بلند این اندیشمند و پژوهشگر فرهنگ ایرانی اسلامی جایگاهی رفیع و برای خانواده معظم و علمپرور ایشان و تمامی شاگردان و علاقهمندانشان اجر و شکیبایی طلب میکنم.»
زندهیاد انوار بیش از ۲۰ سال رئیس بخش نسخ خطی کتابخانه ملی ایران بود و در طول دوران کاری خود حدود ۱۰ جلد فهرست نسخههای خطی به فارسی و عربی را تدوین کرد. انوار یکی از حروف (مجلدات) لغتنامه دهخدا را نیز تدوین کرده است. وی مسلط به سه زبان عربی، انگلیسی و فرانسه بود.
۲۵۹۲۵۹
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰