وفورِ سقط جنین، یا چرا بچه‌دار نمی‌شویم؟

برترین‌ها: آمار‌های مختلف از وفورِ سقط جنین خبر می‌دهند و، اما مسئولان تمایلی به این آمار‌ها ندارند، آن‌ها فرزندآوری را تشویق می‌کنند و فعلا مردم از فرزند گریزانند، مطلبی در این‌باره که ارزش خواندن دارد. نماینده خوزستان درباره‌ی انجام سقط جنین توسط برخی پزشکان گفت: با توجه به روند کاهش جمعیت، اگر این مساله تعدیل

کد خبر : 10573
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۶:۱۰
وفورِ سقط جنین، یا چرا بچه‌دار نمی‌شویم؟


برترین‌ها: آمار‌های مختلف از وفورِ سقط جنین خبر می‌دهند و، اما مسئولان تمایلی به این آمار‌ها ندارند، آن‌ها فرزندآوری را تشویق می‌کنند و فعلا مردم از فرزند گریزانند، مطلبی در این‌باره که ارزش خواندن دارد.

نماینده خوزستان درباره‌ی انجام سقط جنین توسط برخی پزشکان گفت: با توجه به روند کاهش جمعیت، اگر این مساله تعدیل نشود، آینده ایران اسلامی بحرانی خواهد شد و بحران جمعیت، آینده کشور ما را مورد تعرض قرار می‌دهد. همین موضوع بهانه‌ای شد تا آمار و تبعات سقط جنین، هم‌چنین دلایل کاهش نرخ باروری در ایران را بررسی کنیم.

طبق آماری که اخیرا اعلام شده است حدود ٩٠‌درصد سقط جنین‌ها غیر قانونی است، وزارت بهداشت، اما این آمار را تأیید نمی‌کند و تنها نقل قول رسمی این وزارتخانه دو سال پیش از زبان معاون آموزشی آن نقل شد که گفته بود سالانه بین ٣٠٠ تا ۵٠٠‌هزار مورد سقط جنین در کشور گزارش می‌شود؛ یعنی هرروز هزار مورد.

هر چند که همان موقع آمار‌های ٧٠٠‌هزار موردی هم شنیده می‌شد و آقای لاریجانی این آمار‌ها را به صورت رسمی تأیید نکرد؛ با این‌حال گفته بود که آمار‌های واقعی بیش از این‌هاست.

سوال مهمی که در این‌جا به ذهن می‌رسد این است:

چرا بچه‌دار نشدن مُد شده است و دلیل سقط عمدی جنین چیست؟

جدا از سقط‌هایی که به دلیل روابط نامشروع و یا تجاوز و بزه‌های این‌چنینی رخ‌می‌دهد، که قصد نداریم در این مطلب به آن بپردازیم، به احتمال زیاد شما هم زوج‌هایی را می‌شناسید که هر وقت بحث بچه‌داری می‌شود، قاطعانه می‌گویند تصمیم گرفته‌اند هیچ‌وقت بچه‌دار نشوند. دلایل زیادی هم برای تصمیمشان می‌آورند.

به دلایل زیادی درباره‌ی بچه‌دار نشدن می‌توان اشاره کرد. مثلا وضعیت اقتصادی کنونی یکی از عامل‌های اصلی بچه‌دار نشدن و یا سقط جنین است. شاید شماهم این حرف‌ها را از زوجی شنیده باشید که : (وقتی خودمان در ثبات اقتصادی نیستیم و دغدغه‌ی یک سقف بالای سر و یا حتی خوراک و پوشاکمان را داریم چطور مسئولیت یک‌نفر دیگر را برعهده بگیریم؟).

شاید بتوان حرف‌هایشان را تایید کرد و دیگر امیدی به جمله‌ی «بچه روزی‌اش را باخودش می‌آورد» نداشته باشیم، اما افرادی هم هستند که عقیده‌شان خلاف این‌هاست و ما هیچ‌کدام را رد و یا تایید نمی‌کنیم.

سقط جنین

بعضی معتقدند بچه‌دارشدن غیراخلاقی است، چون آدم دیگری را وارد این دنیای کثیف می‌کند، که البته این نظر بار خشونتی بالایی دارد. برخی دلایل محیط‌زیستی یا مسائل مربوط به سلامت را مطرح می‌کنند، اما جامعه‌شناسی کارکشته می‌گوید احتمالاً مهم‌ترین دلیل، نوعی از تربیت است که آدم‌ها را به جای استقبال از سختی‌ها و مقاومت دربرابر آن‌ها به توجه بیش‌ازحد به خودشان فرا می‌خواند.

یکی از دلایل دیگر این امر شاید نارضایتی از زندگی مشترک و افزایش طلاق زوجین باشد، که طبیعتا وقتی زوجی از زندگی مشترکشان رضایت نداشته باشند انگیزه‌ای هم برای فرزندآوری ندارند.

اما مسئله‌ی جالب و قابل تامل دیگری که می‌شود راجبش بحث کرد، ارتباط میان روشن‌فکری و بچه‌دار نشدن است. به‌یاد دارم در یک سفر با دوستی تحصیل‌کرده، درباره‌ی بچه‌دار شدن صحبت می‌کردیم و آن‌زمان حرف‌هایش برایم کمی تندوتیز به‌نظر آمد. او می‌گفت تصمیم به بچه‌دار شدن، خودخواهی محض است و حتی احساس مادری و یا حس پدری نیز خودخواهی است، چراکه ما بخاطر خودمان که بچه و آن حس ناب پدر و یا مادر شدن را دوست داریم، تصمیم به بچه‌دار شدن می‌گیریم. اما الان که دوسال از این ماجرا می‌گذرد این حرف را از چند نفر دیگر شنیده‌ام و در این مرحله چیزی که به ذهن می‌رسد این است که چرا همگی روی چنین حرفی اتفاق‌نظر دارند؟

سقط جنین

دلیل دیگری که در این روزها باعث کاهش نرخ باروری شده است، بیماری کروناست. بسیاری از زوج‌هایی که تصمیم به بچه‌دار‌شدن داشتند به دلیل ویروس منحوس کرونا، تصمیم خود را به تعویق انداختند زیرا جدا از بحث سلامت، ترس و یاس و ناامیدی که در دنیا حاکم شده است را نمی‌توان نادیده گرفت و بعد از شیوع کرونا کاهش زیادی در فرزندآوری دیده می‌شود.

دلایل زیاد دیگری برای بچه‌دار نشدن و سقط جنین وجود دارد که در این مطلب فرصتی برای پرداختن به آن‌ها نیست.

حالا که دلایل را بررسی کردیم، بد نیست عوارض و تبعات سقط جنین را باهم بخوانیم.

عوارض و تبعات سقط عمدی جنین

سقط جنین اگر به طور غیر ارادی و خودبخود صورت گیرد، عارضه جسمی شدیدی به همراه ندارد، ولی سقط عمدی جنین خطراتی را برای سلامتی مادر به همراه دارد.

۱. مرگ: از جمله عللی که به مرگ مادر در اثر سقط جنین منجر می‌شوند، می‌توان به خونریزی، عفونت، آمبولی، بیهوشی و حاملگی خارج رحم اشاره کرد.

۲. سرطان پستان: با سقط جنین خطر سرطان پستان تقریبا دو برابر می‌شود.

۳. سرطان دهانه رحم، تخمدان و کبد: زنانی که یک بار سقط انجام داده اند در مقایسه با زنانی که سقط انجام نداده اند، بیشتر دچار سرطان دهانه رحم می‌شوند. افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان و کبد نیز با سقط‌های منفرد یا متعدد گزارش شده است.

۴. سوراخ شدن رحم: ۲ تا ۳ درصد زنانی که سقط جنین می‌کنند، در معرض خطر سوراخ شدن رحم قرار دارند.

۵. پارگی دهانه رحم: پارگی‌های دهانه رحم که نیازمند بخیه زدن هستند، در حداقل یک درصد سقط‌های سه ماهه اول بارداری رخ می‌دهد.

۶. جفت سر راهی: سقط جنین، خطر جفت سرراهی (پایین آمدن جفت در رحم مادر) در بارداری‌های بعدی را ۷ تا ۱۵ برابر بیشتر می‌کند که خود تهدیدکننده زندگی مادر است.

۷. تشکیل غیرطبیعی جفت: به علت تخریب رحمی، خطر بروز بدشکلی‌های جنینی، مرگ قبل از زایمان و خونریزی بیش از حد طی زایمان را افزایش می‌دهد.

۸. نوزادان معلول در بارداری‌های بعدی: سقط جنین با تخریب رحم و دهانه رحم همراه است که خطر زایمان زودرس، عوارض زایمان و تشکیل غیر طبیعی جفت در بارداری‌های بعدی را افزایش دهد. این عوارض از جمله علل معلولیت نوزادان است.

۹. حاملگی خارج رحم: سقط به طور ویژه احتمال حاملگی‌های خارج رحم را افزایش می‌دهد. حاملگی‌های خارج رحم، خود تهدیدکننده زندگی مادر بوده و ممکن است منجر به نازایی گردد.

۱۰. بیماری‌های التهابی لگن: این بیماری‌ها ممکن است به افزایش خطر حاملگی نابه‌جا و کاهش باروری منجر گردد.

۱۱. آندومتریوز: آندومتریوز از خطر‌های بعد از سقط برای همه زنان است. آندومتریوز بیماریی است که در آن، بافت داخل رحم که آندومتر خوانده می‌شود، به اشتباه در جایی خارج از رحم رشد می‌کند.

۱۲. التهاب و عفونت بافت رحم: عارضه دیگری است که دارای علائمی مثل درد شکم، تب و افزایش خونریزی می‌باشد. در واقع انتظار می‌رود که این مسئله در حدود نیم درصد کورتاژ با ساکشن، علی رغم پیشگیری آنتی بیوتیکی اتفاق بیفتد.

سقط جنین

مواردی که نام بردیم از جمله خطراتی بود که یک مادر را پس از سقط جنین عمدی تهدید می‌کند. با تمام مواردی که در این مطلب به آن پرداختیم، به نظر شما دلیل کاهش نرخ باروری و این‌که یک مادر با تمام خطراتی که نام بردیم، تصمیم به سقط جنین می‌گیرد چیست؟

نظرات خودرا با ما به اشتراک بگذارید.



لینک منبع :
هوشمندنیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.