به گزارش هوشمند نیوز، دکتر محمدتقی جغتایی در مراسم رونمایی و داوری از چهار محصول علوم شناختی که در محل معاونت علمی ریاستجمهوری انجام شد، با اشاره به تشکیل کارگروه حفظ و ارتقای توانایی شناختی در ستاد علوم شناختی، افزود: در این کارگروه دو گروه “کودکان” و “میانسالان و بزرگسالان” هدفگذاری شده است؛ چرا که در افراد بزرگسال توانایی شناختی آنها کاهش مییابد و در صورتی که به آنها کمک نشود، با اختلالات شناختی مواجه میشوند.
وی ادامه داد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته ۷ تا ۸ درصد افراد بالای ۶۰ سال دچار اختلالات شناختی هستند که این میزان بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر میشود که به نوعی با اختلالات حافظهای مواجه هستند.
مشاور عالی ستاد علوم شناختی معاونت علمی به چالشهای شناختی در کودکان اشاره کرد و یادآور شد: بخشی از این اختلالات مربوط به مواردی چون اوتیسم و فلج مغزی میشود و بخش دیگر مربوط به اختلالاتی میشود که نه در نظام آموزش و پرورش و نه در خانواده شناسایی نمیشود.
جغتایی نمونه این اختلالات را چالش در خواندن و یا درک ریاضیات دانست و خاطر نشان کرد: برآوردها نشان می دهد که ۲۰ درصد از کودکان دچار اختلالات این چنینی هستند و در صورت غربالگری میتوان جامعه توانمندتری ایجاد کرد.
وی تشکیل این کارگروه را در راستای تولید دانش در این زمینه دانست و با بیان اینکه تاکنون پروژههایی در این حوزه تعریف شده است، اظهار کرد: از جمله رویکردهای ما برای شناسایی چنین اختلالاتی عرضه مارکرهایی برای غربالگری این افراد است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰