در حالی که شماری از کشورهای اروپایی در انتظار تایید واکسن روسی کرونا (اسپوتنیک وی) از سوی سازمان دارویی اروپا (EMA) هستند، شماری از کشورها نیز به صورت انفرادی و بدون آنکه منتظر این تائید بمانند، استفاده از این واکسن را تصویب کرده اند. در حال حاضر، این واکسن در مجارستان و اسلواکی به ثبت رسیده است.
تارنمای شبکه تلویزیونی راشا تودی گزارش داد که صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه (RDIF) توافق نامه ای برای تولید واکسن کرونای خود با عنوان «اسپوتنیک وی» در آلمان منعقد کرد. بر اساس بیانیه این شرکت، توافق نامه های مشابهی نیز با شرکت های دیگر کشورهای اتحادیه اروپا امضا شده است. این واکسن اکنون در انتظار تایید از سوی آژانس دارویی اروپا است.
بر اساس بیانیه توسعه دهندگان واکسن روسی در روز دوشنبه ، توافق نامه های مربوطه با شرکت های دیگر کشورهای اتحادیه اروپا مانند فرانسه ، ایتالیا و اسپانیا نیز وجود دارد. آژانس دارویی اروپا در حال حاضر فرآیند تخصصی برای تأیید واکسن را در دست اجرا دارد که در آن نخستین نتایج آزمایش های علمی و بالینی به تدریج قبل از در دسترس بودن تمام اطلاعات مورد نیاز برای تأیید ، مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. در صورت تأیید، اسپوتنیک وی پنجمین واکسن کرونا با تأیید اتحادیه اروپا در کنار واکسن های جانسون و جانسون، آسترازنکا، مدرنا و فایزر- بایون تک خواهد بود.
هفته گذشته «توماس مرتنز» رییس کمیسیون دائمی واکسیناسیون (STIKO) در مورد تایید این واکسن روسی در اتحادیه اروپا گفت: «این واکسن خوبی است که احتمالاً در اتحادیه اروپا تأیید خواهد شد. محققان روسی در انجام واکسیناسیون بسیار باتجربه هستند و این واکسن، هوشمندانه ساخته شده است.»
سه شنبه گذشته اتاق بازرگانی ایتالیا و روسیه اعلام کرد که نخستین مرکز تولید واکسن در اروپا در ایتالیا ساخته می شود. بر این اساس تولید واکسن از اوایل تابستان آغاز خواهد شد. صربستان دیگر کشور اروپایی است که تولید اسپوتنیک وی را از ماه آینده آغاز می کند. این توافق روز پنجشنبه در مسکو توسط وزیر تجارت روسیه «دنیس مانتوروف» و «ناناد پوپوویچ» همتای صربستانی وی صورت گرفت.
تائید علمی کارایی واکسن کرونای روسیه از یک سو و بدعهدی شرکتهای دارویی غربی از سوی دیگر سبب شده تا کشورهای کرونازده اروپا به دنبال تهیه و تولید واکسن اسپوتنیک وی باشند. واکسن اسپوتنیک وی شرکت روس گاملیا گرچه مدتها با سوء ظن و احتیاط برخی از کشورها روبرو بود ولی پس از آنکه نشریه علمی معتبر لنست با درج مقالهای مهر تائید بر کارایی ۹۱ درصدی و ایمنی آن زد با استقبال کشورهای بیشتری روبرو شده است.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰