مهسا مژدهی: آتشبس میان رژیم صهیونیستی و حماس روز پنجشنبه به پایان رسید و اسراییل حملات خود را بار دیگر به منازل مسکونی باریکه غزه آغاز کرد. این شرایط در حالی به وجود آمده که با تمدید توقف جنگ به نظر میرسید یک آتشبس دائمی در راه باشد. با این حال توافقی که قرار بود با میانجیگری قطر و مصر و … به انجام برسد به جایی نرسید. در دور جدید حملات جنگندههای اسراییلی، نه تنها شمال غزه تحت بمباران قرار گرفته که دایره بمبارانها افزایش پیدا کرده و جنوب این منطقه را هم شامل شده است. در شش روز آتشبس مردمی که خانههای خود را در شمال باریکه غزه ترک کرده بودند؛ به خانههای خود برگشتند و مشخص نیست این بار تکلیف آنها چه خواهد شد.
حماس: رژیم صهیونیستی مسئول از سرگیری جنگ است
جنبش حماس روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که رژیم صهیونیستی بعد از مخالفتش با تعامل با پیشنهادهای آزادی بازداشت شدگان، مسئول از سرگیری جنگ است. حماس در بیانیهای اعلام کرد، رژیم صهیونیستی بعد از اینکه در طول شب، تعامل با تمامی پیشنهادها برای آزادی بازداشتشدگان دیگر را رد کرد، مسئول ازسرگیری جنگ و تجاوزات نازیستی علیه نوار غزه است.
حماس اعلام کرد: ما اشغالگر را مسئول ازسرگیری جنگ و تجاوز به غزه میدانیم. در طول شب مذاکراتی برای تمدید آتش بس انجام شد؛ طی آن حماس مسئله تبادل اسیران و افراد مسن را مطرح کرد. همچنین حماس پیشنهاد تحویل جسدهای افراد بازداشت شده کشته شده به دلیل حملات اسرائیل را داد. همچنین پیشنهاد تحویل جسدهای خانواده بیباس و آزادی پدرشان را داد تا بتوانند در مراسم تدفینشان شرکت کنند. علاوه بر آن، پیشنهاد تحویل دو بازداشت شده اسرائیلی را داد.
در بیانیه حماس آمده است: اما اشغالگر با تعامل با تمامی این پیشنهادها مخالفت کرد، چراکه تصمیم قبلی برای ازسرگیری تجاوزات جنایتکارانه داشت.
جنبش حماس اعلام کرد: دولت آمریکا و رئیس جمهورش بایدن کاملاً مسئول ادامه جنایتهای جنگی صهیونیستی در نوار غزه هستند؛ بعد از حمایت مطلقشان از این رژیم و بعد از چراغ سبز داده شده به آنها در پی سفر روز گذشته آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به رژیم صهیونیستی و اعلام نیت اشغالگر برای از سرگیری تجاوزات با موافقت آمریکا با طرحهای جدید که تا به الان باعث کشته شدن دهها غیرنظامی و کودک بیگناه شده است.
در بیانیه حماس آمده است: ما تاکید میکنیم که مردم پایدار ما بر روی خاک خود و مقاومت قهرمانانهاش و در رأس آن گردانهای القسام که در حال حاضر در تمامی محورها با تجاوزات مقابله میکنند و عملیات قهرمانانه خود را از سر میگیرند، اهداف این تجاوز جنایتکارانه را به شکست خواهند کشاند و اراده ارتش شکست خورده رژیم اشغالگر را در هم خواهند شکست و فصل الخطاب با مردم فلسطین خواهد بود که در مقابل ماشین تروریستی صهیونیستیِ مورد حمایت آمریکا پایدار هستند.
ادعای نتانیاهو: حماس به وظیفه خود بر اساس طرح آزادی زنان ربوده شده عمل نکرد
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرئیل در واکنش به پایان آتش بس در غزه مدعی شد که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) آتشبس موقت را نقض کرده است. دفتر نتانیاهو گفت: با بازگشت جنگ، کابینه اسرائیل تایید میکند که به اهداف جنگ برای آزادی ربوده شدگان (اسیران صهیونیست) و نابودی حماس و اطمینان از اینکه غزه دیگر تهدیدی برای اسرائیلیها نیست، پایبند است.
این دفتر ادعا کرد: حماس به وظیفه خود بر اساس طرح آزادی زنان ربوده شده عمل نکرد و به اسرائیل راکت شلیک کرده است.
ایران: راهحلی جز استمرار آتشبس وجود ندارد
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در واکنش به ازسرگیری حملات رژیم صهیونیستی به غزه از روز جمعه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۲ در صفحه اجتماعی ایکس نوشت: «راه حلی جز استمرار آتشبس و ارسال گسترده کمکهای انسانی در غزه و توافق بر سر تبادل اسرای طرفین وجود ندارد. اسرا با جنگ آزاد نمیشوند، بلکه در بمبارانها کشته میشوند. استمرار جنگ واشنگتن و تلآویو یعنی نسلکشی جدید در غزه و کرانه باختری.» وی افزود: «گویا آنان به تبعات سخت بازگشت به جنگ فکر نمیکنند. وجود ناو جنگی تمام کننده نیست، وجود «اراده فلسطینی» تمام کننده است. تا دیر نشده حملات به غزه را فورا متوقف کنید.» همچنین ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در این خصوص در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «خونآشامان صهیونیست پس از کشتار بیش از ۱۵هزار فلسطینی دور جدید کشتار خود را در سایه ادامه حمایت دولت آمریکا آغاز کردهاند.»
انگلیس: متاسفیم
دفتر نخست وزیر انگلیس با صدور بیانیهای که یک نسخه آن در تارنمای دولت این کشور منتشر شد نوشت؛ ریشی سوناک از امیر قطر به دلیل نقش این کشور در تسهیل توقف موقت جنگ غزه تشکر کرد.
دو طرف بر اساس این بیانیه، از پایان این توقف عمیقا ابراز تاسف و بر اهمیت تداوم تلاشها برای تضمین آزادی همه اسرا و اطمینان از رسیدن کمکهای بشردوستانه به ساکنان در غزه تأکید کردند.
نخست وزیر انگلیس همچنین ادامه تلاشها را برای تحقق آنچه راهحل دو دولتی نامیده میشود مورد تاکید قرار داد.
سازمانملل: از سرگیری جنگ در غزه فاجعهبار است
کمیسر حقوق بشر سازمان ملل از سرگیری جنگ در غزه را “فاجعه بار” توصیف کرد و از همه طرفها و کشورهای دارای نفوذ خواست تا تلاش های خود را برای تضمین آتش بس مضاعف کنند.
ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در بیانیهای گفت: وضعیت غزه «فراتر از بحران» است. تعداد زیادی از فلسطینیها در معرض خطر کشته شدن یا «آوارگی اجباری به بخشهایی از غزه هستند که به شدت شلوغ و غیربهداشتی می باشد.»
وی گفت: اظهارات اخیر رهبران سیاسی و نظامی اسرائیل که نشان می دهد آنها در حال برنامه ریزی برای گسترش و تشدید تهاجم نظامی هستند بسیار نگران کننده است.
اردوغان: از سرگیری جنگ یک اقدام منفی است
رئیسجمهور ترکیه در دیدار با رئیس امارات در دبی گفت از سرگیری جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه «اقدامی منفی» است. «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهوری ترکیه در گفتوگو حضوری با «محمد بن زاید آل نهیان» رئیس امارات عنوان کرد: از سرگیری حملات اسرائیل علیه نوار غزه یک اتفاق منفی تلقی میشود.
اردوغان افزود: ترکیه هر اقدام ممکنی را انجام میدهد تا جنایت و نسلکشی اسرائیل در غزه متوقف شود و جهان اسلام باید با کمک یکدیگر در راستای توقف اسرائیل اقداماتی انجام دهد.
همچنین دفتر ریاستجمهوری ترکیه با اشاره به موضوعات این دیدار اعلام کرد: کمکهای بشردوستانه و انجام اقداماتی در راستای صلح و همچنین روابط دوجانبه ترکیه و امارات متحده عربی از موضوعاتی بود که مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت. ترکیه همچنین متعهد است تا از آتشبس دائمی و تحویل کمکهای انسانی به غزه اطمینان حاصل کند.
نگرانی از طولانی شدن جنگ وجود دارد
نشریه اکسیوس از قول سه منبع نوشته، ژنرال هرزی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، روز پنجشنبه به تونی بلینکن وزیر امور خارجه گفت که انتظار میرود عملیات نظامی اسرائیل در غزه، از جمله در بخش جنوبی غزه، «بیش از چند هفته دیگر» طول بکشد. در ادامه این مطلب آمده است: کاخ سفید به طور فزاینده ای نگران است که عملیات اسرائیل در جنوب نوار غزه – جایی که ۲ میلیون فلسطینی در آن متمرکز هستند – منجر به تلفات غیرنظامی به میزان قابل توجهی و عمیق تر کردن بحران انسانی در این منطقه شود.
همزمان فایننشال تایمز نوشت: به گفته چندین منبع، اسرائیل در حال برنامه ریزی کارزاری علیه حماس است که به مدت یک سال یا بیشتر ادامه خواهد داشت و فشردهترین مرحله حمله زمینی تا اوایل سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت. براساس این استراتژی چند مرحلهای، نیروهای اسرائیلی که در شمال غزه مستقر هستند، به اعماق جنوب حمله میکنند. این اهداف شامل کشتن سه رهبر ارشد حماس – یحیی سنوار، محمد دیف و مروان عیسی – و در عین حال تضمین یک پیروزی نظامی “قاطع” علیه ۲۴ گردان و شبکه تونلهای زیرزمینی این گروه و از بین بردن “توانایی حکمرانی حماس در غزه” است.
۳۱۱۳۱۲
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰