نگاه خیره بازار سرمایه به انتخابات/ برنامه نامزدها برای بورس چیست؟

زهرا علی‌اکبری–  داستان بورس از نیمه دوم سال ۱۳۹۸ آغاز شد. روند رو به رشد عجیبی که هشدارهای پی در پی بسیاری از کارشناسان را در برداشت اما کسی صدای هشداردهندگان را نمی شنید  رشد بی‌محابای بورس در ۵ ماه اول سال گذشته، سبب شد شمار متقاضیان ورود به بورس با رشدی فزاینده روبرو شوند.

کد خبر : 62635
تاریخ انتشار : شنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۶:۴۳
نگاه خیره بازار سرمایه به انتخابات/ برنامه نامزدها برای بورس چیست؟



زهرا علی‌اکبری–  داستان بورس از نیمه دوم سال ۱۳۹۸ آغاز شد. روند رو به رشد عجیبی که هشدارهای پی در پی بسیاری از کارشناسان را در برداشت اما کسی صدای هشداردهندگان را نمی شنید  رشد بی‌محابای بورس در ۵ ماه اول سال گذشته، سبب شد شمار متقاضیان ورود به بورس با رشدی فزاینده روبرو شوند.

 دارندگان سهام عدالت حالا برای آزادسازی سرمایه هایشان روزشماری می‌کردند و صف‌های میلیونی برای عرضه‌های اولیه نشان از موقعیت استثنایی بورس در تاریخ پنجاه ساله حضورش در عرصه اقتصاد ایران داشت.

 بیشتر بخوانید:

      حراج یارانه‌ای در انتخابات ۱۴۰۰/ قول هر کاندیدا درباره یارانه چیست؟

با این حال آفتاب بخت بورس از نیمه سوم مرداد ماه غروب کرد و روند ریزشی شاخص، از پس شکسته شدن سد مقاومتی دو میلیون و صد هزار واحدی آغاز شد و این روند از پس گذشت ۱۰ ماه همچنان ادامه دارد.

 شخص بورس حالا ر موقعیتی لرزان و تزلزل در کانال یک میلیون و صد هزار واحد قرار دارد و بررسی‌ها نشان می دهد هنوز بورس در موقعیتی متعادل نیست.این اولین باری است که بورس به مساله‌ای تاثیرگذار در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری تبدیل می‌شود. پیش تر وضعیت بورس و تعداد سهامداران نقش این نهاد مالی را چندان پررنگ نکرده بود.

 چرا بورس رشد کرد؟

 بررسی‌ها نشان می‌دهد مهمترین دلیل رشد بورس در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ و نیمه اول سال ۱۳۹۹، به مساله مهم تورم بازمی‌گشت. رشد انتظارات تورمی و افزایش بی‌سابقه نرخ دلار در کنار عملکرد ناصحیح برخی حقوقی ها سبب شد سال ۱۳۹۸ و سال ۱۳۹۹ به عنوان دو سال استثنایی در تاریخ بورس ثبت شوند. رشد بی‌سابقه و ریزش تاریخی شاخص در کنار هم، بورس را به بحرانی جدی برای اقتصاد ایران تبدیل کرد به طوری که هر از گاهی سهامداران ناراضی که سرمایه‌هاشان را در بورس از کف داده‌اند اعتراضان را مقابل شرکت بورس و سازمان بورس اعلام می‌کنند.

 کاندیداها چه میگویند؟

کاندیداهای حاضر در عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری همگی در بخشی از برنامه‌های خود در خصوص بورس صحبت کرده‌اند. از وعده سه روزه برای حل مشکل بورس تا قول ایجاد صندوقی برای جبران زیان سهامداران، وعده هایی است که از زبان کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری به گوش رسیده است.

 در این میان کاندیداها نقدی به سخنان یکدیگر نیز وارد کرده‌ند به طوری که همتی در پاسخ به اظهارات قاضی زاده هاشمی در خصوص حل سه روزه بحران بورس تاکید کرد که بورس ماکروفر نیست که بتوان سه روزه مشکل آن را حل کرد.

 لشگر میلیونی سهامداران حالا در روند انتخابات می‌توانند تاثیرگذار باشند. باید دید کدام کاندیدا می تواند با وعده بورسی، آرای مالباختگان بورس را در سبد رایش بریزد.  

جدول زیر دربردارنده نظر و برنامه کاندیداها درباره بورس است.











نام کاندیدا

مهمترین مواضع درباره بورس

سید ابراهیم رییسی

*باید صندوق جبران خسارت فعال شود تا مردم اعتماد کنند و منابع صندوق قابل تامین است و اولا صندوق تثبیت در بورس هست و این مبلغ قابل تامین برای دولت است.


* بورس جای جبران کسری بودجه دولت نیست و نباید اجازه داد حقوقی‌ها آن را دچار نوسان کنند.

محسن رضایی

*برای مالباختگان بورس برنامه هایی دارم  و یک صندوق جبرانی ایجاد می شود. آمده ایم سپر مردم شویم نه این که مردم را سپر خود کنیم.


*شاخص بورس را بخریم و نیم میلیون واحد می‌رسانیم.


*ما ارزش سهام را به یک میلیون و ۵۰۰ هزار می‌رسانیم و آن را کم‌کم افزایش می‌دهیم و از سوی دیگر یک بیمه برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کنیم و سرمایه زیر ۱۰۰ میلیون تومان را بیمه خواهیم کرد، چون شما می دانید که ۹۰ درصد سرمایه گذاران سرمایه ای زیر ۵۰ میلیون دارند.

امیرحسین قاضی زاده

*سه روزه می‌شود مشکل بورس را حل کرد.


*اگر رئیس‌جمهور شوم، پول‌های خارج شده توسط دولت را در قالب صندوق تثبیت به بازار بورس برمی‌گردانم.


*اولین کسی بودم که ریشه بحران بورس را شناسایی و از تخلف شبیه به دزدی دولت از سهامداران به عنوان وکیل مردم شکایت کردم؛ ۹ ماه است این پرونده را بدون شعارزدگی دنبال می‌کنم.

عبدالناصر همتی

*به دخالت در بورس اعتقادی ندارم، نباید یک روز دامنه نوسان متقارن بگذارند یک روز بردارند و یا یک روز محدودیت خرید بگذارند و یک روز بگویند که باید ۲۴ ساعت بگذرد تا بتواند درخواست خود را وارد سیستم کند.


*من اعتقاد صد درصدی به بورس دارم، سقوط بورس هم دلایل مختلفی دارد که در یک زمان مناسب مفصل در خصوص آن توضیح خواهم داد.


*دولت من می تواند بورس را احیا کند البته این ادعا را ندارم که این کار را دو الی سه روزه انجام میدهم، به این شکل نمیتوان با بورس برخورد کرد.

علیرضا زاکانی

با سیاستگذاری دقیق شرایطی را در دولت فراهم خواهیم کرد تا تعادل و ثبات در بازار سرمایه شکل بگیرد.


با آموزش صحیح و پیشگیری از منفعت طلبی بورس، امکانی فراهم می‎کنیم تا مردم نقدینگی خود را به سمت بازار سرمایه سوق بدهند و با ارائه درست امکانات شرایط مولد شدن سرمایه‎های راکد در کشور فراهم شود .


 خودمان را مکلف می دانیم این سود و نقدینگیگسترده که در جامعه هست به سمت بورس سوق یابد.

محسن مهرعلیزاده

عدم ارائه بنامه کلی و اکتفا به انتقاد از دولت و اعلام اعتقاد به کاهش مداخله دولت در امور اقتصادی و اجتماعی

سعید جلیلی

*بازار سرمایه باید محلی باشد برای جذب مردم نه یک‌کوره ای برای سوزاندن سرمایه مردم


*ایجاد شورای ثبات بین نهاد های مالی ( بانک مرکزی، بیمه مرکزی و بازار سرمایه)


*بازار سرمایه باید مطمئن و پایدار باشد و باید با خطاها برخورد کرد و از تکرارآن جلوگیری کرد.

۲۲۳۲۲۳



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.