نخوردنی های شبهای قدر

توصیه های پزشکی و نکات تغذیه ای شب های قدر شب قدر از شب های ماه مبارک رمضان است که به واسطه نزول کتاب آسمانی قرآن بر قلب پیامبر این شب بسیار ارزشمند بوده و اهمیت آن بین مسلمانان جهان بسیار بالاست، به همین دلیل مسلمانان این شبها را تا صبح بیدار مانده و به

کد خبر : 50779
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۷:۳۵
نخوردنی های شبهای قدر


توصیه های پزشکی و نکات تغذیه ای شب های قدر

شب قدر از شب های ماه مبارک رمضان است که به واسطه نزول کتاب آسمانی قرآن بر قلب پیامبر این شب بسیار ارزشمند بوده و اهمیت آن بین مسلمانان جهان بسیار بالاست، به همین دلیل مسلمانان این شبها را تا صبح بیدار مانده و به پرستش و راز و نیاز با پروردگار می گذرانند.

مصرف برخی مواد غذایی در شب های قدر و بین افطار تا سحر سبب می شود نتوانید بهتر از برکات این شب ها بهره ببرید، به همین جهت در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک نکات تغذیه ای که باید در شب های قدر رعایت نمایید را آورده ایم.

زولبیا و بامیه مصرف نکنید:

در شب های قدر توصیه می شود ، بین افطار تا سحر بیش از حد زولبیا و بامیه مصرف نکنید زیرا مصرف زولبیا و بامیه سبب افزایش قند خون شده و در زمان شب زنده داری موجب گرسنگی فرد می شود. افراد علاقه مند به مصرف شیرینی های پرکالری فقط می توانند یک عدد بامیه کوچک آن هم حین افطار میل کنند.

نوشیدنی شیرین مصرف نکنید:

در شب های قدر و در طول شب زنده داری از مصرف بیش از حد نوشیدنی های خیلی شیرین حتی از نوع خانگی که سبب افزایش قند، فشار خون و احتمال بروز گرسنگی و پر اشتهایی کاذب می شوند ، خودداری نمایید.

به جای مصرف نوشیدنی های شیرین مانند انواع نوشابه گازدار، ماءالشعیر، آب میوه صنعتی و شربت، مایعاتی مانند آب، دوغ، عرقیات سنتی و شربت های خانگی بسیار کم شیرین بنوشید.

غذای سبک میل کنید:

شب های قدر برای شب زنده داری و شرکت در مراسم احیا بهتر است غذای سبک میل کنید و با معده سبک در این مراسم حاضر شوید.

در مصرف شیر و خرما زیاده روی نکنید:

شیر بطور طبیعی دارای قند است و خرما نیز قند بالایی دارد و بنابراین مصرف بیش از دو الی سه عدد خرما با شیر بین افطار تا سحری توصیه نمی شود.

 

شیر و خرما

در مصرف مواد قندی و شیرین زیاده روی نکنید:

در شب های قدر در مصرف مواد قندی و شیرین مانند حلوا، شله زرد خیلی شیرین و …. در افطار زیاده روی نکنید زیرا مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قندخون به داخل سلول ها و درنتیجه افت قندخون موجب گرسنگی زودرس می شود

از خوردن غذاهای چرب و شور خودداری کنید:

خوردن غذاهای چرب و شور، انواع تنقلات شور، کنسروها، شورها، سوسیس، کالباس و سایر فست فودها سبب تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد تشنگی می شود.

مصرف نمک را محدود کنید:

مصرف نمک زیاد باعث می شود بدن آب بیشتری نیاز داشته باشد و بیشتر تشنه شوید پس مصرف نمک را به ویژه در ایام روزه داری محدود کنید و به جای نمک، از سبزی های خشک و معطر و محلی برای طعم دار کردن غذا استفاده نمایید.

مصرف نمک

از نوشیدن چای زیاد صرف نظر کنید:

در شب های قدر برخی افراد برای اینکه کمتر دچار خواب آلودگی شوند، چای و قهوه می نوشند. چای پررنگ مدر (ادرارآور) است و موجب دفع آب بدن و کم آبی در طول روزه داری می شود.

تنقلات نخورید:

برخی افراد در شب های قدر تنقلات زیادی مصرف می کنند، این افراد باید توجه کنند ، مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر به دلیل دیر هضم بودن سبب می شوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.

میوه بخورید:

در شب قدر بهتر است در زمان بین افطار تا سحر برای جلوگیری از تشنگی در طول روز میوه های سرشار از آب (کاهو، خیار، هندوانه، خربزه، طالبی و مرکبات و..) و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می کنند مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگی بخورید و از مصرف بیش از حد آب به خصوص در زمان سحری اجتناب کنید.

میوه خوردن

توصیه های کلی تغذیه ماه رمضان

  1. در ماه رمضان از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی استفاده شود.
  2. در سحرهای ماه رمضان از مصرف غذاهای پروتئینی مثل انواع کباب، ماهی و غذاهای خشک و روغنی مثل کتلت، سوسیس و کالباس، کله پاچه و همچنین غذاهای ادویه دارخودداری کنید.
  3. برای شروع افطار یک لیوان آب یا شیر گرم، چای کمرنگ همراه با خرما یا عسل مناسب است و از خوردن آب یخ اجتناب کنید.
  4. بهتر است وعده شام حدود یک ساعت پس از یک افطار سبک باشد.
  5. در وعده شام می توانید از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج به شکل پلو و خورش، کتلت کم روغن، خوراک های مختلف همراه با سبزی و دوغ استفاده کنید.
  6. برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن پس از شام و تا قبل از خواب مصرف میوه و مایعات توصیه می شود.
  7. در وعده شام از مصرف نوشیدنی های شیرین مانند انواع نوشابه های گازدار، ماءالشعیر، آب میوه های صنعتی و انواع شربت ها خودداری کنید.
  8. از گروه شیر و لبنیات طبیعی در فاصله افطار تا سحر استفاده کنید.
  9. به جای تنقلات مضر در ماه رمضان به مقدار مناسب آجیل مصرف کنید.

توصیه پزشکی و بخور نخورهای شب قدر

4.153

این مطلب مفید بود ؟4310



لینک منبع :
هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها : ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.