«جان کربی» هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا امروز (سهشنبه) در گفتوگویی با شبکه انبیسی در پاسخ به این که آیا ممکن است شمار کشتههای آمریکایی در حمله مقاومت فلسطین به اراضی اشغالی افزایش بیابد و آیا واشنگتن توانسته شمار گروگانهای آمریکایی را تایید کند، گفت: ما در تلاش هستیم تا جایی که ممکن است درباره آمریکاییهایی که آنجا هستند، اطلاعات کسب کنیم اما بله متاسفانه، مرگ ۲ آمریکایی دیگر تایید شده (و به ۱۱ نفر رسیده) است. احتمال این وجود دارد که تعدادشان بیشتر باشد. شمار دقیق آمریکاییهایی که از محل و وضعیتشان خبر نداریم نیز مشخص نیست. نمیتوانیم این احتمال را نادیده بگیریم که حماس برخی از آنها را گروگان گرفته باشد. در تلاشی هستیم اطلاعات بیشتری به دست بیاوریم اما فعلا آن را در اختیار نداریم.
آمریکا در این درگیری حضور ندارد
بر اساس ویدیویی که در شبکه انبیسی از این گفتوگو منتشر شده است، کربی در پاسخ به این آمریکا چه اقدامی در راستای بازگرداندن اسرا انجام داده و آیا در مذاکرات برای بازگرداندن آنها نقشی داشته است، بیان کرد: به طور کلی میگویم که هیچ چیزی برای رییسجمهور بایدن و دولت آمریکا مهمتر از امنیت آمریکاییهای خارج از کشور نیست. هر کاری که لازم باشد، برای بازگشت امن این آمریکاییها نزد خانوادههایشان انجام خواهیم داد. ما مراقب منافع امنیت ملیمان خواهیم بود. اما صادقانه بگویم که ما در این درگیری حضور نداریم. در حال حاضر، موضوع منافعمان در امنیت ملی و نگرانیهایمان برای آمریکاییها مطرح است که به آن رسیدگی خواهیم کرد. اما در حال حاضر، بیشتر از این چیزی نمیگویم.
این مقام شورای امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به این که چگونه حملهای به این گستردگی از چشم دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی دور ماند، بیان کرد: فکر میکنم زمان مناسب برای بررسی تصویر اطلاعاتی در گذشته (این حمله) فرابرسد تا پی ببریم چه میدانستیم، چطور آن را متوجه شده بودیم و آیا چیزی از چشممان دور مانده بود یا نه. الان وقت این کار نیست. الان وقت آن است که اطمینان بیابیم آماده و در کنار اسراییلیها هستیم و اطلاعات لازم را به موقع با آنها به اشتراک میگذاریم. سپس، اطمینان بیابیم که ابزارها، توانمندیها و تسلیحات لازم را برای دفاع از خود دارند.
فعلا چیزی از مشارکت ایران در عملیات حماس پیدا نکردهایم
در ادامه این گفتوگو با شبکه انبیسی، کربی در پاسخ به این که با توجه به ادعای جمهوریخواهان مبنی بر دست داشتن ایران در این حمله، چه نظری در این باره دارد، با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران گفت: فکر میکنم باید صادق باشیم که مطمئنا، ایران در این جا شریک جرم است. منظورم این است که آنها سالها از حماس حمایت کردهاند، از آموزش گرفته تا عرضه ابزارهایی برای توانمند کردنشان و تامین مالی آنها. جای سوال ندارد که آنها حامی دولتی گروههایی تروریستی مانند حماس هستند. بنابراین، فضای همدستی وجود دارد و شکی در آن نیست. ما فعالانه در تلاشیم ببینیم آیا شواهد یا اطلاعاتی دال بر مشارکت بخصوص ایران در برنامهریزی یا تامین منابع این حملات وجود دارد یا نه. فعلا چیزی پیدا نکردهایم.
ارتباطی میان آزادی پولهای بلوکهشده ایران و عملیات حماس وجود ندارد
کربی همچنین در پاسخ به این سوال که چه پاسخی به ادعاها درباره مرتبط بودن آزادسازی پولهای بلوکهشده ایران در کره جنوبی طی توافق تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا میدهد، گفت: هیچ ارتباطی میان توافقی که برای بازگرداندن آمریکاییها به خانه انجام دادیم با این حملات حماس وجود ندارد. مقامات ایران از این پولها بهرهبرداری نکردهاند. حکومت ایران، هرگز به این پولها دسترسی پیدا نمیکند. هیچ مبلغی از آن خرج نشده است. اگر هم انجام شود، تنها به صورت تاییدشده و برای مصارف بشردوستانه به مردم ایران انتقال مییابد.
او افزود: این ایده که توافق یادشده باعث تسهیل این حمله شد، به کلی نادرست و روایتی غیرقابل درک از چند شبانهروز گذشته است.
بسته کمکهای امنیتی در راه اسرائیل است
هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به این که با توجه به اعلام جنگ رسمی از سوی رژیم صهیونیستی به حماس، این موضوع چه تاثیری بر حمایت نظامی آمریکا از این رژیم خواهد گذاشت، گفت: این موضوع تغییری در ادامه حمایتهایمان از اسرائیل ایجاد نخواهد کرد. رییس جمهور روز گذشته گفت که ما روابط دفاعی دیرینهای با اسراییل داریم. این موضع تغییری نخواهد کرد. ما به تلاش برای اطمینان یافتن از این که ابزارهای لازم برای دفاع بهتر از خودشان در قبال این تروریستها را در اختیار دارند، ادامه خواهیم داد.
او ادامه داد: این که در چند روز آینده چه شکلی به خود خواهد گرفت، به اتفاقات میدان ربط دارد. ما در حال حاضر، یک بسته کمکهای امنیتی را آماده کردهایم که در راه اسراییل است.
کربی در پاسخ به این که با توجه به وضعیت کنونی کنگره آمریکا که فعلا رئیس ندارد، آیا مذاکرات با کنگره برای تامین این نیازها پیچیده نخواهد شد، توضیح داد که حمایت دوحزبی گستردهای برای تداوم حمایتها از اسراییل وجود دارد و دولت آمریکا به گفتوگو با کنگره برای اطمینان یافت از تامین این نیازها ادامه خواهد داد و مطمئن است که این حمایتها را دریافت خواهد کرد.
پیام اصلی اعزام ناوگروه آمریکا به مدیترانه
این مقام شورای امنیت ملی آمریکا در پاسخ به این که با توجه به اعزام ناو هواپیمابر آمریکا به مدیترانه شرقی، این اقدام پنتاگون چه نقش تعیینکنندهای در حمایت نظامی از رژیم صهیونیستی در این درگیری خواهد داشت و آیا تسلیحاتی در این ناو وجود دارد که بتوان برای حمایت نظامی از رژیم صهیونیستی به کار گرفت، گفت: این ناوگروه ضربت یکی از قوای نظامی مقتدر آمریکا است. بله این ناوگروه تماما مسلح و قادر به دفاع و حفاظت از منافع امنیت ملی ماست.
او ادامه داد: در هر حال، درباره عملیاتهای آتی صحبتی نخواهم کرد. اما پیام اصلی اعزام این ناوگروه به شرق مدیترانه، یکی ایجاد اطمینان و یکی ایجاد بازدارندگی است؛ اطمینان به مردم آمریکا که ما منافع ملیمان را فارغ از این که کجا باشند، جدی خواهیم گرفت. همچنین بازدارندگی در قبال هر بازیگر یا کشوری است که فکر کند الان زمان خوبی برای استفاده از نفرتشان علیه اسراییل است. این پیامی محکمی است که میگوید هیچ کسی نباید به تحولات اسراییل نگاه کند و به دنبال بهرهبرداری از آن باشد.
کربی همچنین در گفتوگویی با شبکه سیانان بار دیگر با بیان اینکه «آمریکا و اسرائیل دلیل قاطعی برای مشارکت ایران درحمله حماس ندارند» مدعی شد که آمریکا مایل نیست شاهد مرگ غیرنظامیان، از جمله در غزه باشد.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰