سید احمد برآبادی، مسئول واحد پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، شهر فردوس را پیشگام در هنر تنورسازی سنتی استان دانست و گفت: تنورسازی سنتی، ساخت تنورهای نانوایی های سنتی و خانگی با گل است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: هر چند که بر اساس مطالعات باستان شناسی و گزارش کاوشهای انجام شده، قدمت سفالگری فردوس به دوره ساسانی می رسد، اما مصاحبه با پیشکسوتان تنور سازی فردوس و خاطرات نسلی این افراد و رواج فامیل خزاف مقدم که سابقه ی تاریخی در حدود ۳۰۰ سال دارد، نشان از رونق سفالگری منطقه و دیرینه بالای این هنر در شهر مذکور دارد.
به گفته وی برای ساخت تنور از خاک رس، کاه، ماسه و آب با نسبتهای بسیار دقیق و استاندارد که به صورت تجربی حاصل شده استفاده می شود.
مسئول واحد پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: تجربه تشخیص خاک مرغوب برای تنورسازی، روشهای به عمل آوری گل وآماده سازی آن، ساخت تنور با لایههای نواری با عرض حدود ۲۲ سانت و … از استعداد، توانمندی و تجربه ی غنی نسل به نسل این هنر در شهر فردوس حکایت دارد.
وی با بیان اینکه دوام و عمر بالای تنورهای فردوس که بیش از ۵۰ سال مورد استفاده بوده و کارایی دارند از دیگر ویژگی های تنورهای فردوس است، افزود: پخت کامل بدنه تنورها در کوره و نصب و استفاده از تنور پخته، دلیلی بر استحکام تنورها و کیفیت نان حاصله است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰