جعفر صادق تبریزی، رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با اشاره به عملکرد یک سالهی طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا بیان کرد: در ۱۳ ماه گذشته ما چهار گام بسیج ملی را انجام دادیم و الان در گام چهارم آن قرار داریم که گام اول از ۵ اسفند ماه سال ۹۸ شروع شد و تا فروردین ماه ادامه داشت، که در این مدت حدود ۷۸ میلیون نفر از جمعیت ایران که ۹۵ درصد جمعیت کشور میشد، غربالگری شفاهی شدند، یعنی مراقبین سلامت با جمعیت تحت پوشششان تماس میگرفتند و سوالهای مربوط به کووید ۱۹ را از آنها میپرسیدند و اگر کسی این علائم را داشت به مراکز منتخب کووید ۱۹ معرفی میکردند و اگر علائمی هم نداشت، برای پیشگیری و مراقبت آنها، آموزشهایی را ارائه میدادند، در این راه همکاران ما از اول صبح تا ۱۲ شب در تلاش بودند.
وی ادامه داد: در گام دوم به این کاری که انجام میشد، یک بخش دیگر هم اضافه شد که انجام آن از اول اردیبهشت تا آخر تیر ادامه داشت و ۴۲ میلیون نفر از جمعیت ما غربالگری شفاهی شدند و همچنین در این گام از کیت نیز استفاده شد، تمرکز ما در این طرح سالمندان و افزاد با بیماریهای زمینهای بودند. به سراغ افراد زیر ۱۵ سال نرفتیم چون تجربه گام اول به ما نشان داد که در این جمعیت خیلی بیماری شایع نیست.
تبریزی افزود: در گام سوم کار دیگری را هم اضافه کردیم که بنا بر این بود، خدمات به جا مانده را ارائه دهیم، به طور مثال افراد دیابتی که باید خدماتی از ما دریافت میکردند، از ترس کرونا مراجعه نمیکردند که هدف ما حل این مشکل بود. البته این مسئله در سطح دنیا هم به همین شکل بود و بیماران زیادی برای خدمت گرفتن مراجعه نکرده بودند و این خطرات زیادی را به همراه داشت.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: ما بین ۱۵ تا ۳۵ درصد عقبماندگی ارائه خدمات داشتیم و این آمار مربوط به بیمارانی بود که برای دریافت خدمات به موقع مراجعه نکرده بودند، از همین رو ما برنامهریزی کردیم تا در گام سوم، بیمارانی که خدمت جا مانده دارند، به مراکز مراجعه کنند.
وی با اشاره به اینکه ارائه خدمات را به دو بخش حضوری و غیرحضوری تقسیم کردیم، گفت: ما برای ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر خدمات حضوری ارائه دادیم که ۷۰ میلیون خدمت بود و برای حدود ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر که معادل ۳۱ میلیون و خردهای خدمت بود، خدمات غیرحضوری ارائه دادیم و این قضیه خیلی کمک کرد تا بتوانیم عقب ماندگی خدمات را جبران کنیم و الان دیگر خدمات جامانده نداریم.
تبریزی ادامه داد: تقریبا تمام استانها توانستند، خدمات جامانده خود را دریافت کنند و در واقع به این موضوع رسیدگی شد. از اول آذر گام چهارم را شروع کردیم و اقدامات محله محوری و تست سریع نیز در ادامه اضافه شد.
وی گفت: از طرفی کسانی که برای گرفتن خدمات نمیآمدند، بررسی میشدند و اگر تست مثبت فردی در سامانه ثبت میشد، تیمهایی که شکل گرفته بودند، به خانهی فرد میرفتند تا بررسیهای لازم را انجام دهند و دریابند، ده نفری که بیمار با آنها در ارتباط بودند، چه کسانی بودند و برای غربالگری آنها اقدام به عمل میآمد.حدود سه میلیون نفر رهگیری شدند و از این سه میلیون نفر، از حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفرشان تست گرفته شد و درصد از اینها تستشان مثبت بود.
تبریزی بیان کرد: از اوایل اسفند ماه ما شیوع ویروس جهش یافته را در خوزستان و بقیه استانها داشتیم که تصمیم گرفتیم اقداماتمان را تقویت شدهتر پیش ببریم، استانهایی که نزدیک خوزستان هستند را مثل لرستان، ایلام و همچنین در لایههای بعدی استانهای بوشهر، اصفهان، هرمزگان، مرکزی و کرمانشاه و سه استانی که در آنها تردد خیلی بالا وجود دارد، قزوین، تهران و البرز را به عنوان استانهای پرخطر گذاشتیم تا کار جدیدمان را در آنها انجام دهیم.
وی افزود: از طرفی چند استانی را که مهمان پذیر هستند از جمله خراسان رضوی، گیلان، مازندران، گلستان، فارس و قم را به عنوان استانهای مهمانپذیر در نظر گرفتیم تا آنها هم در برنامه جدید بگذاریم، که در مجموع ۲۰ استان شد و آنها را هدف گذاری کردیم.
تبریزی بیان کرد: به دلیل اینکه بیش از ۷۴ درصد مرگهای کرونا در افراد سالمند اتفاق میافتد، باید تمرکز ویژهای روی این افراد داشته باشیم و سالمندان را به چند گروه تقسیم کردیم و الویت اول سالمندان بسیار پرخطر بودند که بر اساس یک سری فاکتورها گروههای مختلف را جداسازی کردیم.
تبریزی در پاسخ به این سوال که چرا در بعضی محلات گروههای طرح محله محور دیده نمیشوند؟ بیان کرد: ما دم خانهی همه نمیرویم، بلکه فقط به سراغ افراد تست مثبت و یا افراد در ارتباط با آنها میرویم، فردی که جواب تستش مثبت است، اطلاعات وی در سامانه ثبت میشود و همان موقع این دادهها به مراقب سلامت که ۲۵۰۰ نفر را تحت پوشش دارد و با بهورز که ۷۰۰ نفر را تحت پوشش دارد، منتقل میشود و برنامه غربالگری شروع میشود و اصلا قرار نیست ما دم خانهی همه برویم چون این کار اشتباه و غیرعلمی است.
۲۳۵۲۳۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰