وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی کنار گذاشته شدن یک بچ ۱.۲ میلیون دوزی واکسن برکت از چرخه تولید که چندین روز پیش از سوی مدیر روابط عمومی ستاد اجرایی فرمان امام اعلام شده بود، اظهار کرد: در صنعت واکسنسازی پس از انجام تستهای کنترل کیفی، بچهایی که از نظر کیفیت استانداردهای لازم را نداشته باشند، از چرخه حذف و کنار گذاشته میشوند. در تمام خطوط تولید واکسنها در جهان این اتفاق میافتد و حتی برای واکسن فایزر و جانسون اند جانسون نیز این اتفاق پس از تولید واکسن کرونا، رخ داد.
وی افزود: کنار گذاشته شدن واکسنهایی که استانداردهای لازم را نداشتهاند نکتهای مثبت و نشاندهنده شفافیت کارخانه سازنده واکسن است زیرا موید این امر است که سلامتی مصرفکنندگان واکسن یعنی مردم، در اولویت قرار دارد.
عبدلی با بیان اینکه پس از تولید هر بچ واکسن کرونا، بیش از ۱۰ تست کیو سی(QC) روی آن بچ انجام میشود، گفت: پس از تولید هر بچ واکسن کرونا، تستهایی نظیر “هاست سل پروتئین”، “Host cell DNA”، اندوتوکسین، آلودگیهای میکروبی و ویسکوزیته و … روی واکسنهای آن بچ انجام میشود که برای تولید هر بچ واکسن، باید همه این تستها پاس شود و در واکسن برکت نیز این تستها همگی باید پاس شوند تا بتوانیم آن واکسن را به مصرف عموم برسانیم که این روند به خوبی در حال انجام شدن است.
این متخصص ویروسشناسی با بیان اینکه پیش از کمیت واکسن، کیفیت واکسنهای کرونا اهمیت فراوانی دارد، تصریح کرد: نهایت سعی و دقت در تولید واکسن کرونا در ایران صورت میگیرد.
فناور واکسن کوو ایران برکت همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر ادعاهای مطرح شده در فضای مجازی درباره کمبود ژل و مواد اولیه واکسن برکت تاکید کرد: بحثهایی مبنی بر کمبود مواد اولیه واکسن برکت کاملاً شایعهسازی است؛ تکنولوژی ساخت این واکسن ایرانی کرونا، کاملاً بومی است و ما به هیچ کشوری از نظر فرآیند و پروسسینگ نیاز نداریم و مواد اولیه موردنیاز برای تولید ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا را داریم. مطمئن باشید اگر ما برای تولید این واکسن به کشوری دیگری وابسته بودیم نمیگذاشتند تولید داخلی صورت گیرد.
عبدلی درباره ژل واکسن کرونا نیز گفت: منظور ژل کروماتوگرافی است و طبیعتاً ایران اصلاً مراودهای با شرکتهای آمریکایی برای واردات این ژل ندارد.
۴۷۲۳۱
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰