مدارک لازم برای انواع روش های مهاجرت

هنگامی که برای مهاجرت اقدام می‌کنید باید مدارک خود را آماده کنید. این مدارک بسته به نوع مهاجرت، مختلف است. پس حتما این سوالات برایتان پیش می‌آید که برای مهاجرت چه مدارکی لازم است؟ ازکدام ارگان باید این مدارک را دریافت کرد؟ روند دریافت آن چقدر زمان می‌برد و چه هزینه‌هایی در بر دارد؟ پس

کد خبر : 458297
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۸:۴۹
مدارک لازم برای انواع روش های مهاجرت


هنگامی که برای مهاجرت اقدام می‌کنید باید مدارک خود را آماده کنید. این مدارک بسته به نوع مهاجرت، مختلف است. پس حتما این سوالات برایتان پیش می‌آید که برای مهاجرت چه مدارکی لازم است؟ ازکدام ارگان باید این مدارک را دریافت کرد؟ روند دریافت آن چقدر زمان می‌برد و چه هزینه‌هایی در بر دارد؟ پس از دریافت، این مدارک را باید به کجا ارائه دهید؟

در این مقاله به تمام سوالات پاسخ داده ایم‌. پس با ما همراه باشید تا هرچه زودتر مدارک پرونده‌ی مهاجرت خود را تکمیل کنید.

 

 برای مهاجرت به چه مدارکی نیاز داریم؟

مهاجرت انواع مختلفی دارد و طبیعتاً هر نوع مهاجرت مدارک مخصوص به خود را می‌طلبد. صدور هر کدام از مدارک توسط ارگان های مختلف هزینه بر است. این هزینه ها گاه به ریال و گاه به دلار متغیر است. پس برای تکمیل مدارک خود مبلغی را برای صدور گواهی های مختلف و ترجمه‌ی آنها در نظر بگیرید.

بعضی کشورها در مورد مدارک سختگیری بیشتری دارند و مدارک زیادی را از فرد متقاضی مهاجرت درخواست می‌کنند.

پس در وهله‌ی اول این که مهاجرت به چه روشی و به کدام کشور است، باید پاسخ داده شود.

لیست مدارک مورد نیاز توسط سفارت، اداره‌ی مهاجرت، دانشگاه و اداره‌ی کار در هر کشور تعیین شده و از طریق فضای مجازی و سایت‌های معتبر در اختیار متقاضیان مهاجرت قرار داده می‌شود.

بعضی مدارک عمومی بوده و برای ورود به هر کشوری ضروری هستند. تعدادی دیگر از مدارک لازم نیز کاملا اختصاصی اند و با تغییر روش مهاجرت به ارائه‌ی آن‌ها نیازی نیست.

مهاجرت به طور کلی به چهار نوع کاری، تحصیلی، سرمایه گذاری و ازدواج تقسیم می‌شوند. هرکدام از این روش های مهاجرت، زیر مجموعه‌هایی دارد و تمام آنها مدارک عمومی و اختصاصی خود را نیازمند است.

 

پاسپورت، اولین مدرک لازم برای مهاجرت

پاسپورت یا گذرنامه، یک نوع مدرک شناسایی و شامل اطلاعات فردی و هویتی است که در در تمام دنیا اعتبار دارد. این مدرک توسط دولت هر کشور برای شهروندان خود صادر می‌شود. اولین مدرک مهم برای خروج از وطن و ورود به خاک سایر کشورها با هر قصدی، داشتن پاسپورت است.

چگونه برای دریافت پاسپورت درخواست بدهیم؟

پاسپورت درایران توسط دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس 10+) صادر می‌شود. برای دریافت پاسپورت باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • اصل شناسنامه
  • کارت ملی
  • کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت (مشمولین غایب دوره‌ی سربازی اجازه‌ی خروج از کشور را ندارند)
  • فرم درخواست صدور (این فرم توسط پرسنل دفتر خدمات الکترونیک انتظامی در اختیار فرد متقاضی قرار می‌گیرد و باید به دقت پر شود.)
  • گواهی اشتغال به تحصیل (این گواهی برای دانش‌آموزان توسط وزارت آموزش و پرورش از طریق سایت مای مدیو و برای تمام دانشجویان به صورت غیرحضوری و از طریق مراجعه به سیستم جامع دانشگاهی گلستان میسر است)
  • دفترچه بیمه
  • عکس با مشخصات مناسب (این عکس توسط پرسنل حاضر در دفاتر الکترونیک گرفته می‌شود و یا عکاسی برای برداشت عکس معتبر معرفی می‌شود)
  • اجازه‌ی خروج از کشور توسط ولی قانونی برای فرزندان کمتر از ۱۸ سال( این مجوز باید محضری باشد)
  • اجازه‌ی محضری خروج همسر برای بانوان متأهل
  • گذرنامه‌ی قبلی
  • قبض پرداخت هزینه‌های صدور و پست

صدور پاسپورت در مواقع خاص در چند ساعت و در سایر مواقع حدود سه الی ده روز صادر خواهد شد.

 

 ویزا، مهمترین مدرک  لازم برای مهاجرت

ویزا یک مجوز قانونی است که توسط کشور مقصد برای فرد متقاضی مهاجرت صادر می‌شود و شامل اطلاعات فرد، نوع اقامت، مدت زمان اقامت و … است. ویزا ممکن است یک بار ورود، دوبار ورود و چند بار ورود باشد.

برای دریافت ویزای هر کشور ابتدا باید نوع مهاجرت خود را به صورت صحیح و اصولی با دقت تمام و توجه به شرایط خود انتخاب کنید. با این کار احتما رد شدن (ریجکت) درخواست شما کم می‌شود. سپس مدارک لازم را به سفارت آن کشور ارسال کنید. این کار از طریق بارگزاری مدارک در سایت سفارت انجام می‌شود.

ویزاها بسیار متنوع و مختلف هستند اما ویزای کاری، تحصیلی و سرمایه گذاری بیشترین درخواست صدور را دارند.

مدارک مهاجرت

مدارک لازم برای ویزای کاری

همانطور که اشاره شد این که کدام کشور را برای مهاجرت برگزیده اید در نوع مدارک لازم، تفاوت ایجاد می‌کند. اما به طور کلی مدارک لازم برای صدور ویزاهای کاری به شرح زیر هستند:

آزمون‌های معتبر زبان انگلیسی هر ساله در زمان های مقرری برگزار می‌شود. پس از شرکت در این آزمون ها و کسب نمره‌ی لازم (نمره‌ی که کشور مقصد از شما می‌خواهد مثلا آیلتس ۶) باید کارنامه‌ی خود را برای شرکت کاری مربوطه و یا سفارت کشور مقصد ارسال کنید. با پرداخت هزینه‌ی لازم، برگزار کننده‌ی آزمون، نسخه ای از نتیجه‌ی آزمون را به آدرسی که قبلا داده اید، مثلا سفارت کانادا ارسال خواهد کرد.

  • گواهی عدم سوء پیشینه

این گواهی به صورت حضوری در دفاتر پلیس 10+ و به صورت غیر حضوری از طریق سامانه‌ی ثنا قابل دریافت است.

  • گواهی سلامت جسمانی

این گواهی توسط پزشکان معتمد سایر کشورها صادر می‌شود. به طور مثال برای دریافت ویزای اسپانیا، گواهی سلامت را از سه پزشک معتمد کشور اسپانیا در تهران باید دریافت کنید.

  • سوابق بیمه
  • سوابق کاری قبلی
  • مدرک دانشگاهی یا مدرک پایان دوره‌ی فنی حرفه‌ای مرتبط با شغل
  • اثبات تمکن مالی

این موضوع از طریق داشتن یک حساب با مبلغ مشخصی پول که بلوکه شده و امکان برداشت ندارد، ثابت می‌شود. اساس این موضوع این است که به کشور مقصد ثابت کنید به مقدار کافی پول برای گذران زندگی خود در آنجا دارید و قرار نیست برای آن کشور سربار باشید. گردش حساب چند ماه اخیر، ارائه‌ی سند اموال منقول و غیر منقول، سند مالکیت مغازه، باغ، ویلا، منزل مسکونی، فیش حقوقی، معرفی یک اسپانسر با شرایط لازم، همگی جزو اثبات تمکن مالی هستند.

  • داشتن قرارداد کاری
  • داشتن دعوتنامه کاری از کارفرما

برای داشتن دعوتنامه از کارفرما لازم است که مدارکی را برای او ارسال کنید از جمله مدارک زبان و اثبات تخصص و سوابق کاری قبلی برای او. درصورت موافقت کارفرما دعوتنامه کاری برای شما ارسال می‌شود. حالا با داشتن دعوت نامه باید درخواست ویزا را در سفارت آن کشور ثبت کنید.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی

  • پاسپورت و مدارک شناسایی
  • داشتن فاند و بورسیه تحصیلی

برای گرفتن فاند باید ابتدا با اساتید رشته‌ی خود در دانشگاه مقصد، ارتباط بگیرید و با ارائه‌ی انگیزه نامه و پاسخ به سوالات ایشان، تقاضای فاند کنید.

  • مدرک ثبت نام در دانشگاه
  • اثبات تمکن مالی
  • قبض واریز شهریه
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • مدرک زبان با کسب حداقل نمره‌ی اعلام شده توسط دانشگاه
  • ارائه‌ی انگیزه نامه

این برگه یک نوع نوع معرفی خود و صحبت در مورد انگیزه و مقصود خود از تحصیل در آن کشور و دانشگاه است.

  • ترجمه‌ی آخرین مدرک تحصیلی با ریز نمرات

این مدرک را باید از دانشگاه قبلی خود دریافت کنید.

توصیه نامه توسط اساتید مقطع قبلی شما به زبان انگلیسی صادر می‌شود و به نوعی شما را به عنوان دانشجوی فعال و با انگیزه معرفی می‌کند.

مدارک لازم برای ویزای سرمایه‌گذاری

  • اصل مدارک شناسایی و پاسپورت
  • فرم درخواست صدور ویزا
  • دارا بودن پلن قوی اشتغال زایی
  • راه اندازی استارت آپ
  • خرید یا راه اندازی بیزینس

داشتن یکی از این سه مورد اخیر برای دریافت ویزای سرمایه‌گذاری الزامی است. اکثر کشور‌های اروپایی و آمریکایی از طرح‌های موفق تجاری و داشتن فکرهای خلاق و ذهن های توانگر، استقبال می‌کنند و حتی تضمین بازگشت سرمایه با سود را نیز می‌دهند.

  • داشتن نقدینگی کافی برای سرمایه‌گذاری
  • مدرک زبان
  • داشتن مدرک تحصیلی

این دو مورد اخیر، برای همه‌ی کشورها لازم نیست اما داشتن آن نکته‌ی مثبت قلمداد شده و روند دریافت ویزا را سرعت می‌بخشد.

  • مدرک پرداخت منظم مالیات

این مدرک از سازمان امور مالیات و دارایی در ایران قابل دریافت است.

  • داشتن جواز کسب

فرد متقاضی مهاجرت که درخواست انتقال سرمایه و کسب و کار و برنامه‌ی تجاری خود به کشوری دیگر را دارد، باید ثابت کند که شغل و کسب و کار او در ایران کاملا قانونی و با مجوز بوده است.

  • گواهی عدم سوء پیشینه

سایر مدارک لازم برای مهاجرت

بیمه‌ی مسافرتی: قبل از اقدام برای دریافت ویزا می‌توانید با یک دفتر بیمه‌ی معتبر، قرارداد بیمه مسافرتی ببندید. طی این قرار داد، شرکت بیمه موظف می‌شود هرگونه خسارت مالی و جانی پیش بینی نشده در طی سفر شما به کشور دیگر را بپردازد و از شما حمایت کند. این نوع بیمه برای بعضی ویزاها و کشورهای خاص الزامی است. اما اگر هم الزامی نباشد، داشتن آن نکته‌ی مثبتی در پرونده‌ی مهاجرتی فرد به حساب می‌آید و احتمالا موافقت سفارت را در پی داشته باشد.

رزرو بلیط هواپیما: شاید کمی عجیب به نظر برسد برای مهاجرت به کشوری  که هنوز ویزای آن را دریافت نکرده‌اید، بلیط رفت و برگشت تهیه کنید! اما لازم است بدانید که این گزینه جزو نکات ریز ولی مهم در صدور ویزا است. رزرو بلیط رفت و برگشت به کشور مقصد (به صورت غیر قطعی) افسر سفارت را مجاب می‌کند که اولا شما تمکن مالی و برنامه‌ی جدی برای مهاجرت دارید و در ثانی بلیط برگشت نشان می‌دهد که قصد بازگشت به کشور خود را خواهید داشت. این بلیط باید تا زمان روشن شدن نتیجه‌ی صدور ویزا، به صورت غیر قطعی و رزرو شده باقی بماند.

اثبات بازگشت به کشور خود: یکی از دلایل ریجکت‌های پرونده‌های مهاجرتی، این است که افسر سفارت متوجه می‌شود فرد قصد بازگشت به کشور خود را ندارد و قرار است در مقصد تا همیشه ماندگار شود. پس از هر طریقی بتوانید ثابت کنید که می‌خو‌اهید به کشور خود بازگردید، به پیشرفت پرونده‌ی مهاجرتی و افزایش شانس صدور ویزای خود کمک کرده اید.

ارائه‌ی عکس با شرایط مشخص.

سوالات متداول

خیر. اگرچه دریافت فاند و پذیرش در آزمون‌های دانشگاهی خارجی، در دریافت سریع تر ویزا اثر دارد اما دلیل محکمی به دریافت ویزای تحصیلی نیست و ممکن است با وجود پذیرش از دانشگاه باز هم درخواست ویزا ریجکت شود.

این موضوع کاملا بستگی به کشور مقصد و قوانین مهاجرتی آنجا دارد ولی به طور کلی سختگیری در مورد نمره‌‌ی زبان برای ویزای سرمایه‌گذاری کمتر است.

بله، تمام مدارک مهاجرتی باید توسط دارالترجمه و مراکز رسمی، به صورت دقیق و واضح ترجمه شوند.

بله، شرط سنی یکی از شرایط دریافت ویزا است و با توجه نوع ویزا و سایر شرایط برای آن تصمیم گیری می‌شود . به طور کلی سن ۱۸ الی ۴۵ سال بهترین سن مهاجرتی است.

کاملا بستگی به نوع ویزا دارد. ویزاهای توریستی و دیدار اقوام، ویزا به کشورهایی که روابط سیاسی خوبی با کشور شما دارند و تناسب شرایط شخصی شما و نوع ویزا خیلی زود و طی چند روز الی یک ماه صادر می‌شود.



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.