دکتر «حبیبالله محمودیان» در این خصوص به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: روستای «حیدرآباد» در بخش شمال شرقی میشخاص و مشرف بر دره و رودخانه این منطقه است، آثار مختلفی متعلق به دوره تاریخی و عصر مفرغ در پیرامون این روستا شناسایی شده که مهمترین آنها محوطه حیدرآباد غربی، محوطه تاریخی کلک (رنگ ولی) است.
وی خاطرنشان کرد: محوطه حیدراباد غربی با زیرساخت سنگلاخی در مرتفعترین بخش شمالشرقی دره میشخاص واقع شده و اقلیم آن نسبت به سایر مناطق از اعتدال بیشتری برخوردار است.
این باستانشناس با بیان اینکه رودخانه میشخاص مهمترین عامل آبادانی محدوده اثر بوده است افزود: مهمترین شناسههای سطح اثر تکههای سفالینه به رنگ نخودی و قرمز است، رنگ داخلی آنها نیز قرمز و قهوهای است، این نوع رنکها بر سطح بیرونی سفالینهها نیز ملاحظه میشود، خمیرمایه سفالینههای موجود از مواد کانی ریز و درشت است.
محمودیان گفت: گاهنگاری نسبی شواهد فرهنگی نشان میدهد که اثر در دوره تاریخی (پارت – ساسانی) دارای استقرار بوده است.
وی اضافه کرد: ایجاد واحدهای مسکونی روستایی موجب شده این مکان باستانی در برخی بخشها تخریب شود و بخش دیگر اثر نیز به نهالستان میوه تبدیل شده است.
این باستانشناس تأکید کرد: با توجه به اهمیت محوطه و وجود شواهدی فرهنگی چون سفال، ابزار سنگی و آثار معماری اثر از نوع ثبتی درجه دو، حفاظت از محوطه پیشنهاد میشود.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰