مازندرانی‌ها رتبه اول دیابت و پنجم فشار خون بالا را در کشور دارند

هوشمند نیوز/مازندران رئیس مرکز بهداشت مازندران با اشاره به اینکه از آغاز پویش ملی سلامت در استان و در غربالگری ۱۱۲ هزار مازندرانی ۳ هزار فرد مبتلا شناسایی شده‌اند، گفت: مازندرانی‌ها رتبه اول دیابت و پنجم فشار خون بالا را در کشور دارند.  عباس علی پور امروز، ۶ آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه،

کد خبر : 436260
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۹
مازندرانی‌ها رتبه اول دیابت و پنجم فشار خون بالا را در کشور دارند



هوشمند نیوز/مازندران رئیس مرکز بهداشت مازندران با اشاره به اینکه از آغاز پویش ملی سلامت در استان و در غربالگری ۱۱۲ هزار مازندرانی ۳ هزار فرد مبتلا شناسایی شده‌اند، گفت: مازندرانی‌ها رتبه اول دیابت و پنجم فشار خون بالا را در کشور دارند.

 عباس علی پور امروز، ۶ آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه، به‌ مناسبت پویش ملی سلامت و اجرای غربال‌گری دیابت و فشار خون بالا در برنامه سلامت خانواده و پرونده الکترونیک از افزایش امید به زندگی و طول عمر به عنوان اهداف این پویش تاکید کرد.

وی افزود: اگر یک فرد مبتلا به دیابت به موقع شناسایی و درمان شود حداقل دو سال و نیم به عمر او افزوده خواهد شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران خواستار افزایش سواد مطالبه‌گری مردم شد و بر هدفمندی مطالبه‌گری در حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: باید مطالبه‌گری در حوزه سلامت به این سمت باشد که سهم پیشگیری و بهداشت از بودجه و اعتبار حوزه سلامت چقدر است.

 علی‌پور با بیان اینکه پیشگیری بسیار مهم است و نباید بگذاریم حتی یک بیماری اتفاق بیفتد تا بعد به سمت درمان برویم، تاکید کرد: در استان مازندران از اسفند ۱۳۹۸ با شیوع کرونا تا پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۹ هزار و ۹۸۹ نفر جان خود را بخاطر این بیماری از دست دادند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: از اسفند ۱۳۹۸ تا سال ۱۴۰۱ در استان، از مجموع ۵۱ هزار مرگ،  ۱۳ هزار و ۶۳۳ نفر به دلیل بیماری قلبی و عروقی، ۹ هزار و ۴۸۹ نفر بخاطر کوید و ۷ هزار و ۸۷۲ نفر بخاطر سرطان، ۴ هزار و ۴۸۴ نفر فشار خون و ۴ هزار و ۳۳۳ نفر دیابت جان خود را از دست دادند.

 علی‌پور اذعان کرد: سالانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ دلار هزینه بیماری است که به موقع شناسایی شود.

وی افزود: بیش از نیمی از افراد جامعه کم تحرکی دارند و باید فرهنگ تحرک را در جامعه ایجاد کنیم که این راهکار می‌تواند فرهنگ پیاده‌روی و گسترش ورزش همگانی باشد.

چاقی ۷۰ درصد مردم مازندران

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه مصرف فیبر ما در مواد غذایی ما بسیار کم است، خاطرنشان کرد: متاسفانه بیش از ۷۰ درصد مردم مازندران از چاقی یا اضافه وزن رنج می‌برند.

این مسئول افزود: عمدتا بیماری زمانی خود را نشان می‌دهد که اثرات خود را گذاشته و تخریب را آغاز کرده و از موی سر گرفته تا اعصاب و استخوان را تخریب کرده است و تازه فرد در مرحله درمان متوجه ابتلا به بیماری دیابت و فشار خون می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: باید این بیماری‌ها را در زمانی که علامت‌دار نیستند تشخیص دهیم و این راهکار می‌تواند غربالگری باشد.

این مسئول گفت: ما در این پویش به‌دنبال شناسایی افراد مبتلا و در ادامه مراقبت و درمان هستیم.

 علی‌پور اعلام کرد: تشخیص بهنگام موجب بازگشت فرد به زندگی و افزایش کیفیت زندگی او خواهد شد.

وی ادامه داد: لذا ابزار مورد استفاده غربالگری باید درست و به روز باشد و در مراحل بالاتر به صورت آزمایشگاهی صورت می‌گیرد که نظام سلامت به‌دنبال این روند است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان مازندران هر شهروند مازندرانی یک تیم  سلامت اختصاصی شامل پزشک و بهورز دارد که قصد داریم این برنامه را از طریق این تیم سلامت انجام دهیم.

این مسئول اعلام کرد: حدود ۳۰ درصد مردم ساکن شهری ما حتی تیم اختصاصی سلامت خود را نمی‌شناسند و لذا باید حتما باید از بستر پزشک خانواده بهره ببریم.

 علی‌پور ادامه داد: هر شهروند مازندرانی می‌تواند با مراجعه به سامانه از پرونده الکترونیک خود مطلع و وضعیت پرونده خود را مشاهده کند.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر حدود ۲۰ درصد مردم مازندران مبتلا به دیابت هستند که این رقم در کشور ۱۴ درصد است، گفت: تاکنون حدود ۱۱ درصد افراد بالای ۳۰ سال استان قریب به ۲۰۰ هزار نفر افراد مبتلا شناسایی شده‌اند و برآورد ما حدود ۷۰ هزار مبتلا به دیابت در مازندران است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: حدود ۳۷ درصد مردم استان مبتلا به فشار خون هستند که این رقم در کشور ۳۲ درصد است.

این مسئول تاکید کرد: ما در دیابت رتبه نخست و در فشار خون رتبه پنجم کشور هستیم و در این افراد بنا است افراد ۱۸ سال به بالا با حداقل ۸ ساعت ناشتایی به خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های پزشک خانواده شهری مراجعه کنند تا غربالگری و شناسایی انجام گیرد و این فرآیند برای مراجعه‌کنندگان کاملا رایگان است.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.