فیلمهایی که امتیازشان در متاکریتیک ۱۰۰ از ۱۰۰ است
برترینها: وبسایت متاکریتیک «Metacritic» یک وبسایت شناختهشده است که نقدهای مربوط به فیلمها، سریالها، آلبومهای موسیقی، بازیهای ویدیویی و قبلاً نیز کتابها را در خود جمعآوری میکرد و در ادامه نمره متوسطی برای هر عنوان بر اساس تمامی نقدهای صورت گرفته به آن اختصاص میداد. این وبسایت در سال ۱۹۹۹ شکل گرفته و با سه
برترینها: وبسایت متاکریتیک «Metacritic» یک وبسایت شناختهشده است که نقدهای مربوط به فیلمها، سریالها، آلبومهای موسیقی، بازیهای ویدیویی و قبلاً نیز کتابها را در خود جمعآوری میکرد و در ادامه نمره متوسطی برای هر عنوان بر اساس تمامی نقدهای صورت گرفته به آن اختصاص میداد.
این وبسایت در سال ۱۹۹۹ شکل گرفته و با سه رنگ سبز، زرد و قرمز، دیدگاه منتقدان نسبت به فیلم یا عنوان موردنظر را در کنار یک عدد که نهایت آن ۱۰۰ است نشان میدهد. متاکریتیک به عنوان پراستفادهترین وبسایت در زمینه نقدهای بازیهای ویدیویی شناخته شده و در کنار IMDB، Rotten Tomatoes و Fandango از مهمترین و معتبرترین سایتهای نقد و امتیازدهی به فیلمها و سریالها به شمار میآید.
امتیاز در نظر گرفته شده برای این عناوین از طریق نقدهای فراوانی است که مشهورترین منتقدان سینمایی جهان در مورد آنها به ثبت رساندهاند تعیین میشود. در نهایت یک عدد از یک تا ۱۰۰ برای آن عنوان در نظر گرفته میشود که نمایانگر دیدگاه کلی منتقدان در مورد آن است.
در این میان تاکنون تنها ۸ فیلم توانستهاند نمره کامل ۱۰۰ را از سایت متاکریتیک دریافت کنند که بهترین و بینقصترین فیلمهای تاریخ سینما از نظر منتقدان سینمایی هستند. در ادامه این ۸ فیلم را به شما معرفی خواهیم کرد.
۱. همشهری کین
عنوان اصلی: Citizen Kane
محصول: ۱۹۴۱
کارگردان: اورسن ولز
نویسندگان: هرمان جی مانکیویژ، اورسن ولز
بازیگران: اورسن ولز، جوزف کاتن، دروتی کامینگور
مدت زمان: ۱۱۹ دقیقه
فیلم «همشهری کین» (Citizen Kane) که از دیدگاه بسیاری از سینمادوستان و منتقدان بهترین فیلم تاریخ سینما بوده و سایت متاکریتیک نیز آن را در صدر فهرست بهترین فیلمهای تمام دوران خود قرار داده است چنین آغاز میشود: گروهی از روزنامهنگاران سعی دارند آخرین کلماتی که یک میلیونر فعال در عرصه رسانه به نام چارلز فوستر کین به زبان میآورد را رمزگشایی کنند: «روزباد» (Rosebud).
فیلم با روایت جزییات زندگی کین برای توده مردم آغاز شده و پس از آن از طریق فلشبک شاهد سرگذشت این مرد هستیم. با پیشرفت تحقیقات روزنامهنگاران، مخاطبان شاهد به شهرت رسیدن یک مرد دوستداشتنی و سقوط ناگهانی او هستند.
این فیلم که اغلب آن در قالب فلش بک با کلوزآپهای فراوان روایت میشود در روزگار خود یک فیلم خلاقانه بود که از تکنیکهایی بسیار نوین که از نبوغ ولز نشأت میگرفت در آن استفاده شده بود. با این وجود به دلیل دیدگاه انتقادی فیلم نسبت به تاثیر چهرههای ثروتمند بر دنیای رسانه و واقعیت اخبار، فیلم «همشهری کین» آنطور که باید در زمان خود مورد توجه قرار نگرفت.
۲. پدر خوانده
عنوان اصلی: The Godfather
محصول: ۱۹۷۲
کارگردان: فرانسیس فورد کوپولا
نویسندگان: ماریو پوزو، فرانسیس فورد کوپولا
بازیگران: مارلون براندو، آل پاچینو، جیمز کان، رابرت دووال، دیان کیتون، جان کازال
مدت زمان: ۱۷۵ دقیقه
فیلم «پدر خوانده» (The Godfather) قسمت اول از یک سهگانه بود که بهترین فیلم گانگستری و مافیایی تمام دوران شناخته میشود. این فیلم سرگذشت دون ویتو کورلئونه، رییس خانواده مافیایی کورلئونه در نیویورک را روایت میکند. فیلم با مراسم عروسی دختر کورلئونه آغاز میشود.
مایکل به عنوان جوانترین فرزند خانواده و یک سرباز مفتخر نیروی دریایی که در جنگ جهانی دوم رشادت کرده نیز در این مراسم حاضر است. به نظر میرسد که مایکل علاقهای به کسب و کار خانوادگیاش ندارد. ویتو مردی بسیار قدرتمند بوده و علیرغم بخشندگی و مهربان بودن نسبت به کسانی که احترامش را دارند در مقابل کسانی که علیه او هستند یا مرتکب خیانت میشوند بسیار بیرحم است.
وقتی که یک رقیب قدرتمند، اما خائن از دون کورلئونه میخواهد که در زمینه فروش مواد مخدر به وی کمک کند وی از این کار سر باز میزند. بدنبال آن یک درگیری بین خانواده کورلئونه و روشهای قدیمی و در حال فراموشی او از یک طرف و گروه رقیب و روشهای جدید اداره فعالیتهای مافیایی رخ میدهد که باعث میشود مایکل علیرغم بیمیلی اولیه وارد کارزار شده و به گروه رقیب اعلان جنگ دهد.
«پدر خوانده» یک شاهکار به تمام معنای حماسی است که چندین جایزه اسکار از جمله جایزه اسکار بهترین فیلم سال و بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای مارلون براندو به ارمغان آورد.
۳. پنجره پشتی
عنوان اصلی: Rear Window
محصول: ۱۹۵۴
کارگردان: الفرد هیچکاک
نویسندگان: جان مایکل هیز، کورنل وولریچ
بازیگران: جیمز استوارت، گریس کلی، وندل کوری
مدت زمان: ۱۱۲ دقیقه
داستان فیلم «پنجره پشتی» یا «پنجره عقبی» (Rear Window) از این قرار است: یک عکاس حرفهای به انم ال بی «جف» جفریز هنگام عکاسی در یک مسابقه اتومبیلرانی دچار شکستگی پا میشود. او که مجبور است مدتی در آپارتمانش در نیویورک بماند، وقت خود را با تماشا کردن خانه همسایهها از طریق پنجره پشتی آپارتمانش میگذراند.
در یکی از این روزها به مردی که از حیاط خانه میگذرد مشکوک میشود مبنی بر اینکه همسرش را به قتل رسانده است. در ادامه وی به کمک نامزد و پرستارش تصمیم میگیرد که پرده از راز این جنایت احتمالی بردارد. بسیاری این فیلم را یک تمرین تکنیکال در زمینه کارگردانی و فیلمسازی دانستهاند که علیرغم داستان سادهاش مخاطب را در خود غرق میسازد.
۴. کازابلانکا
عنوان اصلی: Casablanca
محصول: ۱۹۴۲
کارگردان: مایکل کورتیس
نویسندگان: جولیوس جی اپستین، فیلیپ جی اپستین
بازیگران: هامفری بوگارت، اینگرید برگمن، پل هنرید
مدت زمان: ۱۰۲ دقیقه
فیلم سیاه و سفید «کازابلانکا» (Casablanca) داستان ریک بلین را روایت میکند، یک مرد دنیا دیده سابقاً میهنپرست، اما اکنون بدبین به همه که صاحب یک کافه شبانه در کازابلانکای مراکش در اولین روزهای جنگ جهانی دوم است.
علیرغم فشار مداومی که وی از جانب مقامات محلی احساس میکند، کافه ریک به نوعی پناهگاه برای مهاجرانی تبدیل شده که به دنبال مدارک هویت جعلی برای فرار به ایالات متحده هستند.
اما وقتی که ایلسا، معشوق سابق ریک، و شوهرش به یکباره در کافه او ظاهر میشوند، ریک با یک چالش سخت مواجه میشود که عواقب غیرمنتظره، شکست عشقی و در نهایت یک تصمیم سخت و دردناک را در پی دارد. دلیل موفقیت فیلم «کازابلانکا» ترکیب بینقص موجود در آن، از بازیگران طراز اول تا شخصیتها، داستان و پایان دردناک ماجراست.
۵. پسرانگی
عنوان اصلی: Boyhood
محصول: ۲۰۱۴
کارگردان: ریچارد لینکلیتر
نویسنده: ریچارد لینکلیتر
بازیگران: الار کولتران، پاتریشیا آرکت، ایتان هاوک
مدت زمان: ۱۶۵ دقیقه
فیلم «پسرانگی» (Boyhood) که در طی ۱۲ سال با یک تیم بازیگران فیلمبرداری شده، یک داستان بسیار خیرهکننده از بزرگ شدن از منظر یک پسربچه به نام میسون است که در مقابل چشمان مخاطب بزرگ میشود.
ایتان هاک و پاتریشیا آرکت در نقش والدین این پسربچه و لورلی لینکلیتر در نقش خواهر کوچکتر او نیز در مرکزیت داستان قرار دارند. این فیلم مسیر سخت کودکی یک پسربچه و رسیدن به نوجوانی را به تصویر میکشد، چیزی که هیچ فیلم دیگری نتوانسته آن را با این میزان از دقت و جذابیت به تصویر بکشد.
شاتهایی از دوران بزرگسالی از سفرهای جادهای تا شامهای خانوادگی، جشن تولدها و فارغالتحصیلی و تمام لحظاتی که در این بین رخ میدهد با شفافیتی غیرقابل وصف در کنار یک آهنگ متن فراموش نشدنی، یکی از بهترین و تاثیرگذارترین فیلمهای تمام دوران را در پی دارد. «پسرانگی» هم یک کپسول زمان نوستالژیک از گذشته اخیر و هم قصیدهای در ستایش بلوغ و نقش والدین است.
۶. سه رنگ: قرمز
عنوان اصلی: Three Colours: Red
محصول: ۱۹۹۴
کارگردان: کریشتوف کیشلوفسکی
نویسندگان: کریشتوف کیشلوفسکی، کریشتوف پیسویچ
بازیگران: ایرن ژاکوب، جان لویی ترینتیگنانت، فردریک فدر، بنوآ روژان
مدت زمان: ۹۹ دقیقه
فیلم «سه رنگ: قرمز» (Three Colours: Red) یک بخش از یک سهگانه آنتالوژی گونه ساخته کریشتوف کیشلوفسکی است که هر کدام داستان متفاوتی را روایت میکنند. این بخش از این سهگانه داستان والنتین را بازگو میکند که یک مدل جوان ساکن ژنو است.
بعد از کشتن یک سگ در حین رانندگی، او با یک قاضی بازنشسته آشنا میشود که تماسهای تلفنی همسایه اش را استراق سمع میکند، نه برای پول بلکه برای اینکه حس کنجکاوی و بدبینی خود را اغنا کند.
این فیلم داستان روابط بین انسانهاست، والنتین و قاضی، و البته دیگر افرادی که ممکن است از رابطهای که با والنتین و/یا قاضی پیر دارند اطلاعی نداشته باشند. رستگاری، بخشش و مهربانی از پیامهای اصلی فیلم کیشلوفسکی است که آن را به یک فیلم بسیار تاثیرگذار و اخلاقی تبدیل کرده است.
۷. سرگیجه
عنوان اصلی: Vertigo
محصول: ۱۹۵۸
کارگردان: آلفرد هیچکاک
نویسندگان: الک کاپل، ساموئلای تیلور
بازیگران: جیمز استوارت، کیم نوواک، باربارا بل گدس، تام هلمور
مدت زمان: ۱۲۸ دقیقه
در فیلم «سرگیجه» (Vertigo) جان اسکاتی فرگوسن یک کارآگاه بازنشسته سانفراسیسکویی است که بشدت از بلندی ترس دارد و مادلین نیز زنی زیباست که او را به مکانهای بلند سوق میدهد. یک کشتیساز متمول که از دوستان دوران دانشگاه اوست به سراغ اسکاتی آمده و از او میخواهد که همسر زیبایش، مادلین، را تعقیب کند.
این مرد از آن ترس دارد که همسرش دیوانه شده و یا حتی دست به خودکشی بزند، زیرا بر این باور است که روح یکی از نیاکانش که او نیز خودکشی کرده او را به تسخیر خود درآورده است. اسکاتی بسیار به این ماجرا مشکوک است، اما پس از دیدن مادلین زیبا ترغیب میشود که این ماموریت را بپذیرد.
این فیلم یکی دیگر از شاهکارهای هیچکاک و تریلری است که یک واقعیت ناخوشایند را در متن خود دارد. فیلم «سرگیجه» به اعتقاد بسیاری از منتقدان سینمایی تا سالهای سال در میان فیلمهای برتر سینما باقی خواهد ماند که نشان از اعتبار این شاهکار پس از گذشت ۶۰ سال از ساخت آن دارد.
۸. بدنام
عنوان اصلی: Notorious
محصول: ۱۹۴۶
کارگردان: آلفرد هیچکاک
نویسنده: بن هشت
بازیگران: کری گرانت، اینگرید برگمن، کلود رینز
مدت زمان: ۱۰۲ دقیقه
در فیلم «بدنام» (Notorious) داستان زنی به نام آلیسیا هوبرمن روایت میشود که پس از متهم شدن پدر آلمانیاش به خیانت به ایالات متحده در طول جنگ جهانی دوم در الکل و روابط با مردان غریبه غرق میشود. در ادامه یک مامور سازمان سیا به او نزدیک شده و از وی میخواهد که از گروهی از دوستان نازی پدرش که در خارج از کشور و در ریودژانیرو مستقر هستند جاسوسی کند.
رفته رفته یک رابطه عاشقانه بین آلیسیا و این مامور شکل میگیرد و آلیسیا نیز بیشتر از آنچه که فکر میکرد و انتظار داشت در ماموریتش غرق میشود. در این تریلر جاسوسی شاهد نوع جدیدی از تعلیق و تنش در آثار هیچکاک هستیم که بیشتر حالت روانی و درونی دارد، درست برخلاف آنچه که در فیلمی مانند «شمال با شمال غربی» (North by Northwest) میبینیم.
همچنین اینگرید برگمن در این فیلم یکی از بهترین بازیهای دوران حرفهایش را انجام داده است. «بدنام» بسیار پرتنش و به شکل بسیار دقیق و هنرمندانهای ساخته شده که میتواند بهترین گزینه برای کسانی باشد که به تازگی به سینمای هیچکاک علاقمند شدهاند.
منبع: metacritic
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :سینما ، سینمای جهان ، فیلم ، متاکریتیک
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰