حمید حسینی، عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی به خبرهای منتشر شده در زمینه لغو احتمالی تحریم ها و تاثیر آن بر معاملات حوزه های مختلف کشور اشاره کرد و به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: با توجه به تجربه به دست آمده از برجام در دوره گذشته، شاهد بیشترین تاثیر این موضوع در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی بودیم که محصولات این شرکت ها را بر روی ریل رونق معاملات قرار می دهد.
حسینی با اشاره به اینکه موافقت در برجام باعث کاهش و در نهایت لغو تحریم های نفتی ایران می شود، گفت: ایران از این طریق توانست به بازار جهانی نفت بازگردد، همچنین با لغو تحریم ها زمینه ورود بسیاری از تجهیزاتی که برای پروژه ها خریداری شده اما در فرودگاه و گمرکات کشور متوقف شده بودند به کشور فراهم شد که در نهایت این موضوع باعث شد تا پروژه هایی مانند ستاره خلیج فارس، پارس جنوبی و بسیاری دیگر از پروژه های نیروگاهی بتوانند به مدار تولید بازگردند.
عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه به دنبال چنین اتفاقی بسیاری از پروژه ها در حوزه پتروشیمی به مرحله ای از مذاکرات در زمینه فایناس و سرمایه گذاری رسیدند، افزود: همیچنین این شرکت ها توانستند مطالعات پایه ای خود را در مدت لغو تحریم ها انجام دهند و به پایان برسانند که این موضوع تاثیر زیادی بر عملکرد این شرکت ها گذاشت.
وی تاکید کرد: با لغو تحریم ها خرید و فروش و صادرات محصولات پتروشیمی تسهیل شد و تقریباً در صادرات فراورده های نفتی و محصولات پتروشیمی هزینه مبادله تا ۲۰ درصد کاهش یافت و بازارهای جدیدی از کشورهای اروپا و آمریکای لاتین به روی ایران باز شد.
دخالت مجلس در قیمت گذاری از طریق بودجه سالانه
وی به قیمت گذاری دستوری و اثرات منفی آن در کشور اشاره کرد و گفت: قاعدتاً در دنیا ممکن است قیمت گذاری دستوری فقط در کالاهایی که دارای انحصار هستند صورت گیرد، اما دولت تلاش می کند تا در باقی کالاها هیچگونه دخالتی را در قیمت گذاری نداشته باشد و آنها را به سازمان تنظیم مقررات واگذار می کند که با این اقدام دیگر نیازی به دخالت دولت و مجلس در فعالیت بنگاه های اقتصادی نخواهد بود.
حسینی خاطرنشان کرد: متاسفانه در ایران هنوز شاهد دخالت مجلس در قیمت گذاری از طریق بودجه سالانه هستیم و دولت هم دخالت هایی را در قیمت خوراک و قیمت گذاری دیگر محصولات دارد که این موضوع هیچگونه همخوانی با بنیاد اقتصادی کشور ندارد.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: دولت گاهی با ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی و عامه مردم هزینه می کند در حالی که باید در این موقعیت ساز و کار مشخصی مانند کالابرگ الکترونیکی اجرایی شود تا این کالاها با قیمت مناسب به دست مردم برسند.
تلاش دولت سیزدهم برای لغو تحریم ها و سر و سامان دادن به اوضاع کشور
وی به اقداماتی که دولت سیزدهم باید برای بهبود شرایط کشور در دستور کار خود قرار دهد اشاره کرد و گفت: دولت سیزدهم باید اقدامات زیادی را برای بهبود شرایط کشور در دستور کار قرار دهد، توقع ما از دولت آینده این است که همه تلاش خود را برای رفع تحریم ها به کار بگیرد.
حسینی اظهار داشت: در کنار تلاش دولت آینده برای لغو تحریم ها، مهمترین مسوولیت دولت سر و سامان دادن به اوضاع کشور به خصوص در حوزه بودجه کشور است، اکنون بودجه کشور با مشکل مواجه است و به هیچ وجه نمی توان هزینه های جاری را با درآمدهای دولت تطبیق داد.
عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به اینکه کاهش بودجه دولت باعث تورم و افزایش نقدینگی می شود و به دنبال آن تورم آثار خود را به کل اقتصاد کشور خواهد گذاشت، گفت: دولت سیزدهم باید در قدم نخست به دنبال تعامل با دنیا و رفع تحریم ها باشد و در مرحله بعد سر و سامان دادن به اقتصاد داخل کشور را در دستور کار خود قرار دهد.
حال خوش پالایشی ها با تعیین نرخ خوراک آنها در بورس
وی در ادامه گفت و گو با “https://www.sena.ir/news/74116/سنا” به وجود مشکل در تعیین نرخ خوراک پالایشگاه ها اشاره کرد و گفت: سال گذشته دستورالعملی برای نرخ خوراک پالایشگاه ها صادر و مقرر شد تا برای تشویق بنگاه ها و رونق بورس، خوراک پالایشگاه و پتروشیمی ها بر مبنای قیمت صادرات تعیین شوند اما در عمل مشخص نشد که قیمت خوراک پالایشگاه ها به چه صورتی تعیین شد و اکنون مدت هاست که صورت های مالی پالایشگاه ها منتشر نمی شود در حالی که با اجرای این اقدام از طریق بورس شاهد تاثیر مثبت آن بر صنایع پالایشی بودیم.
حسینی اظهار داشت: اگر ابلاغیه مرداد ماه سال گذشته وزیر نفت با موضوع فروش خوراک با قیمت های واقعی صادراتی به پالایشگاه ها و خرید فرآورده ها با قیمت های واقعی به مرحله اجرا برسد، به طور حتم ضمن رفع نگرانی واحدهای پالایشی، تکلیف نرخ خوراک آنها به صورت منطقی مشخص می شود.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی در پایان با اشاره به قانون رفع موانع تولید گفت: شرکت نفت مجاز شده است تا از طریق عرضه خوراک در بورس دو درصد بیش از ۹۵ درصد خلیج فارس به واحدهای پالایشی و پتروشیمی تخفیف دهد که این موضوع به عنوان سازوکاری شفاف، بلند مدت و اطمینان ساز برای سرمایه گذار داخلی و خارجی خواهد بود.
*خبرنگار: دنیا زنوزی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰