در این طرح صلح که به صورت یکجانبه و بدون هماهنگی با مارتین گریفیتس نماینده دبیر کل سازمان ملل تهیه شده هیچگونه اشاره ای به تشکیل کمیته حقیقت یاب برای شناسائی متجاوز نشده است.
انصارالله، نیروهای مسلح و کمیته های انقلابی به دلیل تلاش عربستان برای خروج از باتلاق یمن بدون پرداخت کوچکترین هزینه ای ،با این طرح صلح مخالفت کردند. از آنجایی که انصارالله و ارتش یمن اخیرا با استفاده از موشک های بالستیکی و پهپادهای پیشرفته تولید داخلی مراکز استراتژیک نظامی، اقتصادی و نفتی عربستان را هدف قرار داده اند لذا این رژیم قدرت تقابل نظامی خود را از دست داده است.
یکی از راهبردهای موثر انصارالله در تقابل میدانی با ائتلاف سعودی تاکتیک توازن وحشت بود که معادله میدانی را به ویژه در دو سال اخیر به سود ملت یمن تغییر داد. پیروزی اخیر انصارالله و ارتش یمن در آزادسازی بخشی از نقاط حساس شهر نفت خیزمارب نقطه قوت انصارالله یمن برای مذاکرات احتمالی آینده با رژیم آل سعود تلقی می شود.
از سوی دیگر نا کار آمدی پاتریوت های آمریکایی مستقر در عربستان در خنثی سازی موشک های انصارالله نشان داد که ادامه جنگ به سود ائتلاف عربستان نیست و لذا تیم جو بایدن رئیس جمهور دموکرات آمریکا، رژیم آل سعود را برای پایان دادن آبرومندانه به این جنگ ۶ ساله تحت فشار قرار داد.
بر اساس گزارش رسانه های آمریکا این کشور برای راه اندازی ۱۵ سامانه ضد موشکی پاتریوت در مرزهای جنوبی عربستان ماهانه ۳۰۰ ملیون دلار از ارتش این رژیم، هزینه دریافت می کند.
همچنین عربستان در طول ۶ سال جنگ تحمیلی خود علیه ملت یمن تا کنون ۳۵۰میلیارد دلار هزینه کرده در حالی که شمار کشته های نیروهای ائتلاف سعودی از ۳۷ هزار تن تجاوز کرده است .
اما انصارالله و نیروهای مسلح یمن به دلیل اگاهی کامل از توطئه های پشت پرده عربستان از طرح صلح ادعایی رژیم آل سعود شرایطی برای پذیرش آتش بس تعیین کردند. انصارالله بر قراری کامل آتش بس، خروج نیروهای ائتلاف سعودی از شهرهای مختلف یمن تحت نظارت سازمان ملل، تشکیل کمیته حقیقت یاب برای مشخص شدن متجاوز و پرداخت غرامت از سوی عربستان به ملت یمن ،بخشی از پیش شرط های خود برای قبول طرح صلح عربستان دانستند.
به اعتقاد انصارالله عربستان قصد دارد پس از برقراری آتش بس یک سلسله جریان سازی هایی را علیه ایران انجام دهد و وانمود سازد موشکهایی که تاسیسات اقتصادی و نفتی عربستان را هدف قرار داده اند ساخت ایران بوده اند.
عربستان که تا کنون حجم خسارت های خود را اعلام نکرده قصد دارد تا پس از آتش بس میزان خسارات خود را چند برابر جلوه دهد تا به جای پرداخت غرامت به ملت یمن، ایران را در سطح مجامع بین المللی محکوم کند.
از این رو عربستان اکنون به دلیل آشکار شدن شکست های میدانی و نظامی تلاش دارد تا با طرح صلح خود این جنگ را به پایان برساند بدون اینکه هزینه های مالی و سیاسی این ماجراجویی را پرداخت کند.
310311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰