محمد الجدان، وزیر دارایی عربستان سعودی، پس از 48 سال رابطه صرفاً با دلار آمریکا، گفت که این پادشاهی برای تجارت با ارزهایی غیر از دلار آمریکا باز است. این اظهارات پس از آن صورت می گیرد که رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، از پادشاهان خلیج فارس خواست تا یوآن را برای نفت بپذیرند
کد خبر : 308758
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۰
محمد الجدان، وزیر دارایی عربستان سعودی، پس از 48 سال رابطه صرفاً با دلار آمریکا، گفت که این پادشاهی برای تجارت با ارزهایی غیر از دلار آمریکا باز است. این اظهارات پس از آن صورت می گیرد که رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، از پادشاهان خلیج فارس خواست تا یوآن را برای نفت بپذیرند و مقامات ریاض در ماه مارس گذشته گفتند که این کشور پذیرش ارز چین را بررسی خواهد کرد.
دور شدن عربستان سعودی از دلار آمریکا سیگنال های تغییر چشم انداز اقتصادی را نشان می دهد
این هفته، نخبگان جهان در شهر داووس در رشته کوه های آلپ سوئیس برای مجمع جهانی اقتصاد 2023 گرد هم آمدند و محمد الجدان، وزیر دارایی عربستان سعودی، روز سه شنبه با تلویزیون بلومبرگ صحبت کرد. الجدان وقتی گفت که عربستان سعودی برای تجارت با ارزهای دیگر باز است، خبرنگاران را متحیر کرد. الجدان گفت: «هیچ مشکلی در مورد بحث درباره چگونگی تسویه ترتیبات تجاری خود، خواه به دلار آمریکا، یورو یا ریال سعودی باشد، وجود ندارد. وزیر دارایی افزود:
من فکر نمیکنم که ما هیچ بحثی را که به بهبود تجارت در سراسر جهان کمک میکند کنار بگذاریم یا رد کنیم.
اظهارات وزیر دارایی عربستان سعودی به عنوان گامی دیگر در جهت دلارزدایی تفسیر شده است. برای درک اینکه چرا نظرات الجدان قابل توجه است، باید به گذشته برگردیم. در سال 1971، دولت ایالات متحده و رئیس جمهور ریچارد نیکسون به استاندارد طلا پایان دادند و طی سه سال بعد، قیمت نفت به شدت افزایش یافت. در سالهای 1973 و 1974، مقامات فدرال و ویلیام سیمون، وزیر خزانهداری ایالات متحده، با پادشاهان ریاض دیدار کردند.
در آن زمان، دلار پترو متولد شد زیرا سیمون سعودی ها را متقاعد کرد که نفت را به دلار آمریکا بفروشند و به آنها دستور داد که اوراق خزانه داری بخرند. علاوه بر سعودیها، همه اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نیز از این روش پیروی کردند و نفت خود را به دلار آمریکا قیمتگذاری کردند. بسیاری بر این باورند که این مزیت ناعادلانه ای به ایالات متحده داده است و علت اصلی بسیاری از جنگ هایی بوده است که ایالات متحده در چند دهه اخیر در آن شرکت داشته است. در زمان های اخیر، هژمونی دلار آمریکا به ظاهر تهدید شده است.
افزایش تنش عربستان با آمریکا
به عنوان مثال، عربستان سعودی اخیراً پیوستن به کشورهای بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی را بررسی کرده است. در نشست چین و شورای همکاری خلیج فارس، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین از عربستان سعودی خواست تا پذیرش یوان برای بشکه های نفت را آغاز کند. علاوه بر این، مارس گذشته، عربستان سعودی اعلام کرد که در حال فکر کردن به پذیرش ارز چین برای نفت است. وال استریت ژورنال خاطرنشان کرد که سعودی ها از برخورد بایدن، رئیس جمهور آمریکا با ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور خشنود نیستند.
در اکتبر 2022، گزارشها همچنین ادعا کردند که اعضای دولت عربستان سعودی، از جمله ولیعهد محمد بن سلمان، بهطور خصوصی هوش بایدن را به سخره گرفتهاند. الجدان روز سه شنبه توضیح داد که رهبران عربستان سعودی پیوند خوبی با چین و سایر کشورها دارند.
الجدان خاطرنشان کرد: ما از یک رابطه بسیار استراتژیک با چین برخورداریم و از همین رابطه استراتژیک با سایر کشورها از جمله آمریکا برخورداریم و میخواهیم آن را با اروپا و سایر کشورهایی که مایل و قادر به همکاری با ما هستند توسعه دهیم. تاکنون اظهارات عربستان لفاظی تلقی شده و هیچ یک از ملاحظات فوق (پذیرش یوان برای نفت، پیوستن به برجام) به نتیجه نرسیده است.
به نظر شما دور شدن احتمالی عربستان سعودی از دلار آمریکا چه معنایی برای آینده تجارت و مالی جهانی دارد؟ نظرات خود را در مورد این موضوع در بخش نظرات زیر با ما در میان بگذارید.
جیمی ردمن
جیمی ردمن رهبر اخبار در Bitcoin.com News و یک روزنامه نگار فناوری مالی است که در فلوریدا زندگی می کند. ردمن از سال 2011 عضو فعال جامعه ارزهای دیجیتال بوده است. او علاقه زیادی به بیت کوین، کد منبع باز و برنامه های غیرمتمرکز دارد. از سپتامبر 2015، ردمن بیش از 6000 مقاله برای Bitcoin.com News درباره پروتکلهای مخربی که امروز در حال ظهور هستند، نوشته است.
اعتبار تصویر: Shutterstock، Pixabay، Wiki Commons
سلب مسئولیت: این مقاله صرفا جهت اطلاع رسانی است. این یک پیشنهاد مستقیم یا درخواست یک پیشنهاد برای خرید یا فروش، یا توصیه یا تأیید هر محصول، خدمات یا شرکتی نیست. Bitcoin.com مشاوره سرمایه گذاری، مالیاتی، حقوقی یا حسابداری ارائه نمی دهد. نه شرکت و نه نویسنده به طور مستقیم یا غیرمستقیم مسئولیتی در قبال هرگونه آسیب یا ضرر ناشی از یا ادعای ناشی از استفاده یا اتکا به هر گونه محتوا، کالا یا خدمات ذکر شده در این مقاله ندارند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰