طرز تهیه دمپختک شیرازی (پلو مخلوط خوشمزه و سریع)

دمپختک شیرازی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایران است که به‌ویژه در شهر شیراز تهیه می‌شود. این غذا با استفاده از برنج، عدس، و ادویه‌های معطر، طعمی بی‌نظیر و لذیذ دارد. دمپختک شیرازی به‌عنوان یک غذای کامل و مقوی شناخته می‌شود و معمولاً در کنار ترشی یا ماست سرو می‌شود. در ادامه با طرز

کد خبر : 487689
تاریخ انتشار : یکشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۳ - ۷:۴۸
طرز تهیه دمپختک شیرازی (پلو مخلوط خوشمزه و سریع)


دمپختک شیرازی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایران است که به‌ویژه در شهر شیراز تهیه می‌شود. این غذا با استفاده از برنج، عدس، و ادویه‌های معطر، طعمی بی‌نظیر و لذیذ دارد. دمپختک شیرازی به‌عنوان یک غذای کامل و مقوی شناخته می‌شود و معمولاً در کنار ترشی یا ماست سرو می‌شود. در ادامه با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا می‌شویم.

مواد لازم برای تهیه دمپختک شیرازی

  • برنج: 2 پیمانه
  • عدس: 1 پیمانه
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • روغن: 4 قاشق غذاخوری
  • سیب‌زمینی: 1 عدد متوسط (اختیاری)
  • کره یا روغن حیوانی: 2 قاشق غذاخوری (برای طعم بهتر)

طرز تهیه دمپختک شیرازی

1. آماده‌سازی مواد اولیه

ابتدا عدس را به مدت 30 دقیقه در آب سرد خیس کنید تا نرم شود و زمان پخت آن کمتر شود. برنج را نیز شسته و در آب سرد خیس کنید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در یک قابلمه بزرگ با روغن تفت دهید تا طلایی شود.

2. پخت عدس

عدس‌ها را با آب کافی در یک قابلمه دیگر بپزید. بهتر است عدس‌ها کمی نرم شوند اما نباید خیلی له شوند. زمانی که عدس‌ها تقریباً پخته شدند، آب اضافی آن را دور بریزید و آن‌ها را کنار بگذارید.

3. تفت دادن برنج و ادویه‌ها

پس از تفت دادن پیازها تا طلایی شدن، زردچوبه را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا ادویه‌ها به خوبی به خورد پیاز بروند. سپس برنج را اضافه کنید و به مدت 2-3 دقیقه تفت دهید تا کمی شفاف شود. این کار باعث می‌شود که برنج در زمان پخت، بافت بهتری داشته باشد.

4. ترکیب کردن مواد

عدس پخته شده را به برنج اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید. سپس 4 پیمانه آب به مواد اضافه کنید و نمک و فلفل را نیز به میزان دلخواه اضافه کنید. اگر از سیب‌زمینی استفاده می‌کنید، می‌توانید آن را به صورت حلقه‌ای برش داده و در ته قابلمه قرار دهید تا بعداً به‌عنوان ته‌دیگ استفاده شود.

5. پخت نهایی

پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج و عدس به آرامی پخته و آب آن‌ها کشیده شود. زمانی که آب برنج کاملاً تبخیر شد، قابلمه را دم بگذارید و اجازه دهید به مدت 30-40 دقیقه با حرارت ملایم بپزد. در این مرحله می‌توانید کره یا روغن حیوانی را اضافه کنید تا دمپختک شیرازی طعم و عطر بهتری بگیرد.

6. سرو کردن

پس از اینکه دمپختک به‌خوبی دم کشید، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید. این غذا را می‌توانید همراه با ماست، ترشی یا سبزیجات تازه میل کنید. ته‌دیگ سیب‌زمینی یا ته‌دیگ برنجی که در کف قابلمه تشکیل شده نیز یک لذت اضافه برای این غذاست که نباید از دست بدهید.

نکات کلیدی برای تهیه دمپختک شیرازی

  • نکته 1: برای عطر و طعم بیشتر، می‌توانید از ادویه‌های معطر مانند زیره یا دارچین نیز استفاده کنید.
  • نکته 2: در صورتی که دوست دارید غذا نرم‌تر و به اصطلاح «لکه» باشد، می‌توانید مقدار آب را کمی بیشتر کنید.
  • نکته 3: اگر دوست دارید دمپختک شیرازی را به‌صورت گیاهی تهیه کنید، می‌توانید از روغن زیتون به جای کره یا روغن حیوانی استفاده کنید.



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.