۱۲ ژوئیه سال جاری، تحریک طالبان تاجیکستان، در قالب یک کتاب تحت عنوان “قضیه تاجیکستان، و شیوه آزادسازی آن از اشغال و استبداد”، چشم انداز و برنامه خود برای آینده این کشور و طرح اجرای آن را منتشر کرد.
این کتاب در ۱۰۰ صفحه، ۴ فصل (۱.هدف و رسالت ما؛ ۲.از کجا آغاز کنیم؛ ۳.نشانه هایی در راه مبارزه؛ ۴.اسلام راه حل است) و در ۲۴ بخش، تحت عناوینی همچون وضعیت فعلی تاجیکستان، مشروع آزادسازی، پیام به علما، پیام به زمامداران حکومت و… با شعار “به امید پایان اشغال و حاکمیت اسلام در تاجیکستان” به قلم تحریر درآمده و توسط انتشاراتی به اسم “رسالت” منتشر شده است.
طالبان تاجیکستان، در باب هدف خود می نویسد: هدف و رسالت ما از برنامه و تغییراتی که میخواهیم، بیرون نمودن مسلمانان تاجیکستان از حالت اسفبار کنونی، پایان بخشیدن به اشغال کشور و اقامه دین الله عزوجل در تاجیکستان می باشد. چون تاجیکستان سرزمین اسلامی و ملک مسلمانان است؛ پس باید اسلام فرهنگ اسلامی و ارزشهای والای اسلام در آن حاکم باشد. مبارزه بخاطر آزادسازی کشور از اشغال فعلی نه تنها حق مشروع فرزندان کشور است، بلکه تکلیف شرعی و فرض بر گردن هر شهروند کشور میباشد.
و در جایی دیگر نوشته است: هدف از مبارزه ما از بین بردن نظام دست نشانده مستبد فعلی است، همچنین هر نظامی که بعد از آن و مبتنی بر ارزشهای غیر اسلامی می آید.
در ادامه، مداخله کشورها، ایجاد مانع در مسیر جهاد مردم تاجیکستان و حمایت از رژیم حاکم را دشمنی با مردم تاجیکستان و اسلام اعلام نموده و نوشته است: این به معنای اعلام جنگ علیه صاحبان حق میباشد؛ این بدون تردید عواقب بدی برای این کشورها و شهروندان آنها دارد.
در این کتاب، از افغانستان به عنوان خاک اسلام و از حکومت طالبان به عنوان نظام الهی یاد شده و وجود فساد، ظلم، تجاوز و حضور بیگانگان در کشورهای منطقه را مایه شرمندگی دانسته است.
در بخش “فرایند کلی مبارزه و تغییر”، نیروها را به دو جبهه داخلی و بیرونی تقسیم نموده و در شرح وظایف آنها نوشته است: جبهه داخلی، موظف به تعلیم و تربیت نسل متدین برای آینده، اصلاح اخلاق و سلوکیات توده ها، اهتمام به نظام خانواده و اعتنای فراوان روی تربیت، تلاش زنان برای مساهمت آنها در ساختار نسل آینده و… و جبهه بیرونی موظف به قیام به مبارزه سیاسی و نظامی علیه رژیم اجیر مستبد بوده تا این که زمام امور دولت در دست مردم بیافتد.
این برنامه به طور کلی، در صدد بسیج نمودن تمامی اقشار جامعه برای اجرای طرح مذکور بوده و با دعوت جامعه به جهاد، برای هر قشری از جامعه یک پیام، چندین توصیه و برنامه عملی ارائه نموده است.
طالبان تاجیکستان، مدعی است، جامعه مورد نظر با هدف اقامه دین بنا خواهد شد و به اختلافات مذهبی دامن نخواهد زد؛ از این رو از تمامی مسلمانان تاجیکستان و پیروان مذاهب چهارگانه اهل سنت، برای جهاد زیر سایه پرچم مورد نظر دعوت به عمل آورده است.
این طرح، قدم اول و آغاز این نهضت را تغییر و تحول مردم از درون و روحیات دانسته و در ادامه پس از بیداری مردم، جنگ مسلحانه را لازم و بدیهی دانسته است. از این رو برای تفهیم لزوم تحقق هر مرحله، به تفسیر و شرح برخی سنت های الهی و آیات و روایات پرداخته است. در ادامه، با ارائه برنامه های عملی و تعیین جناح ها و کادرها، وظایف هر بخش را معین نموده است.
قابل ذکر است، تیر ماه سال گذشته، تحریک طالبان تاجیکستان(TTT) تحت حمایت طالبان و به رهبری مهدی ارسلان اعلام حضور نمود. همان ایام، طالبان مسئولیت کنترل مرزهای افغانستان با تاجیکستان را به این گروه محول کرد و تاکنون نیروهای (TTT) در مرز مستقر هستند
۳۱۰۳۱۰
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰