وی در این گفتگوی تلفنی افزود: از آنها استقبال میکنیم . اگر سرمایهگذاریهایی داشته باشند حتما امنیت آنها را تضمین میکنیم. ایمنی آنها برای ما بسیار مهم است. سهیل همچنین گفت که طالبان به جنگجویان جدایی طلب اویغور چین اجازه ورود به افغانستان را نخواهد داد و همچنین مانع فعالیت القاعده یا هر گروه تروریستی دیگری خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: این تعهد ما مطابق توافق دوحه است و ما از این توافق تبعیت میکنیم. اشاره او به توافق فوریه ۲۰۲۰ با آمریکا در پایتخت قطر بود.
شاهین تاکید کرد که القاعده به “زمان گذشته” تعلق دارد و اجازه فعالیت در خاک افغانستان را نخواهد داشت .
“اندرو اسمال” کارشناس برنامه آسیا در اندیشکده آلمانی “جرمن مارشال” با بیان اینکه چین روابط دیرینهای با طالبان از زمان حکومت آنها در سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ داشته است خاطرنشان کرد: چین درباره هرگونه سرمایهگذاری در افغانستان بسیار محتاط است و با وجود اظهارات ملایم مقامات طالبان اما چین درباره وضعیت امنیتی آنجا بسیار نگران است و بزرگترین نگرانی چین این است که آیا طالبان به جداییطلبان اویغور پناه خواهد داد یا خیر.
این درحالی است که طالبان در پی خروج کامل نیروهای آمریکایی اقدام به پیشروی در استانهای شمالی افغانستان کرده است. سازمانهای اطلاعاتی آمریکا اعتقاد دارند که احتمال دارد دولت کابل ظرف مدت شش ماه بعد از خروج نیروهای خارجی فروبپاشد و این مساله امکان بازگشت طالبان به قدرت ۲۰ سال بعد از سرنگونی را فراهم خواهد کرد.
سهیل گفت که بعد از خروج آمریکا از افغانستان ، مذاکره با چین بزرگترین سرمایه گذار در افغانستان ضروری است. وی افزود: ما بارها به چین سفر کردهایم و رابطه خوبی با آنها داریم. چین یک کشور دوست است که از آن برای بازسازی و توسعه استقبال میکنیم.
بر اساس گزارش این روزنامه چینی ، افغانستان بزرگترین ذخایر دست نخورده مس ، زغال سنگ ، آهن ، گاز ، کوبالت ، جیوه و طلا را دارد که ارزش آنها بیش از یک تریلیون دلار برآورد میشود.
در سال ۲۰۱۱ شرکت ملی نفت چین (CNPC) برنده قراردادی ۴۰۰ میلیون دلاری برای حفاری سه چاه نفت حاوی حدود ۸۷ میلیون بشکه نفت برای مدت ۲۵ سال شد. شرکتهای چینی همچنین حقوقی برای استخراج مس در استان لوگر در حدود ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی کابل به دست آورده اند.
310 310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰