ضرغامی: دنیا دوست دارد ایران را ببیند، دشمن نمی‌گذارد

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: دنیا دوست دارد ایران را ببیند، اما دشمن نمی‌خواهد ایران را ببیند، هر کار بتواند انجام می‌دهد تا این شرایط فراهم نشود. به گزارش ایسنا، اختتامیه هفته گردشگری عصر روز دوشنبه یازدهم مهرماه ۱۴۰۱ در موزه ملی با حضور تعدادی از سفرای کشورهای خارجی مقیم ایران، رییس

کد خبر : 263502
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۱ - ۸:۳۸
ضرغامی: دنیا دوست دارد ایران را ببیند، دشمن نمی‌گذارد


وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: دنیا دوست دارد ایران را ببیند، اما دشمن نمی‌خواهد ایران را ببیند، هر کار بتواند انجام می‌دهد تا این شرایط فراهم نشود.

به گزارش ایسنا، اختتامیه هفته گردشگری عصر روز دوشنبه یازدهم مهرماه ۱۴۰۱ در موزه ملی با حضور تعدادی از سفرای کشورهای خارجی مقیم ایران، رییس سازمان جمعیت هلال‌احمر و جمعی از نمایندگان مجلس و فعالان گردشگری برگزار شد. این هفته از پنجم مهرماه برابر با ۲۷ سپتامبر آغاز شد و تا دوشنبه یازدهم مهرماه ادامه داشت. قرار بود در این اختتامیه محمدباقر قالیباف، رییس مجلس نیز حضور داشته باشد که مجری مراسم گفت که قالیباف بنا به ملاحظاتی و البته به دلیل حضور جلسه‌ای دیگر در این برنامه حاضر نشده است.

رییس کمیته گردشگری در مجلس:‌ آقای ضرغامی بعد از یک سال منتظریم زیر میز بزنید

در ادامه سیدمجتبی محفوظی، نماینده مردم آبادان و عضو کمیسیون فرهنگی و رییس کمیته گردشگری مجلس در سخنانی درباره اهمیت و جایگاه صنعت گردشگری، اظهار کرد: آمار و ارقام حکایت از این دارد که در صنعت گردشگری بسیار کوتاهی کردیم. با وجود آن‌که با آمدن این دولت، روحی به این صنعت دمیده شده، اما همچنان کار برای انجام دادن زیاد است و تلاش‌ها کم است، نیاز مبرم بر این است که مشاوران زبردستی در کنار وزیر قرار گیرند. اگر خود را غنی از مشورت گرفتن بدانیم نمی‌توانیم مرکب را به مقصد برسانیم.

رییس کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجلس ادامه داد: بودجه‌ریزی در وهله اول و تا درصد بالایی در اختیار دولت و وزارتخانه است و اصلا لایحه بودجه اسم مجلسی ندارد. مجلس می‌تواند پیشنهاداتی را برای کاهش و افزایش بودجه بدهد، ولی باید رأی آورد. برای راگیری نهایی هم نظر دولت حاکم است، بنابراین بیش از ۹۰ درصد بودجه دولتی است.

او خطاب به مسؤولان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: در مجلس تا زمانی که کمیسیون تخصصی دارید، فراکسیون محلی از اعراب ندارید. متولی امور شما کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و از گذشته تا امروز مسیر را اشتباه رفته‌اید.

این نماینده مجلس همچنین خطاب به ضرغامی گفت: در موضوع سرمایه‌گذاران خصوصی به عنوان متولی این امر همچنان چشم براه و مترصد زیر میز زدن‌های شما هستیم، چه بسا در یک سال زیر میز زده باشید که البته ما ندیده‌ایم، منتها آن‌چنان باید زیر میز بزنید که صدای آن مثل مصاحبه چند روز پیش ما در دنیا در بوق و کرنا شود

او افزود: به شخصه سرمایه‌گذاری را معرفی کردم، اما اندر خم یک کوچه ناپدید شد؛ کوچه بروکراسی اداری و این همان‌جاست که باید زیر میز بزنید. دست سرمایه گذار را باید بوسید باید قدردان بخش خصوصی باشیم و دستگیری کنیم. در این یک سال دستگیری که ندیدیم ولی فراری دادن زیاد دیدیم، هرچند آمار شما در یک هفته چیز دیگر است، اما آنچه به عینه مشاهده کردم خلاف آمار و ارقامی بوده که به ملت ارایه شده است.

محفوظی اضافه کرد: ظرفیتی را در آبادان معرفی کردم که آقای ضرغامی در آن گرمای طاقت فرسای تابستان هم از نزدیک مشاهده کردند، پیگیری‌هایی هم در آغاز داشتند، اما مغفول زمان شد.  

ضرغامی: زیر بغل گردشگری را هم مثل صنعت خودرو بگیرید

عزت‌الله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ در ادامه این سخنان گفت: از مجلس راضی هستم. دو سه هفته پیش قانونی برای کمک به صنعت برق پیشنهاد شده بود که البته ضروری است و یکی از مفاد این بود که قیمت‌ها تعدیل شود، اما همین قانون در صنعت هتلداری نقش مخرب داشت، نامه‌ای به آقای قالیباف فرستادم و به کمیسیون انرژی ارجاع دادند و در نهایت، این طرح به کمیسیون برگردانده شد، الان هم پیگیری می‌کنیم. مصوبه گاز هم خیلی کمک‌کننده بود. از مجلس تشکر می‌کنم ولی ما در ابتدای راه هستیم.

او ادامه داد: در موضوع پرواز محدودیت جدی داریم، در دولت هم آن را مطرح کردم. حدود ۴۰ شرکت هواپیمایی داریم، درحالی که در همه جای دنیا سه چهار شرکت دارند، اینجا هر کسی یک هواپیما خریده یا اجاره کرده شرکت هواپیمایی دارد، ولی در نهایت ظرفیت ناوگان هوایی محدود است. با وزیر راه هم صحبت کردم که به این موضوع رسیدگی کند.

ضرغامی همچنین گفت: گردشگری صنعت فرابخشی است و همه باید همکاری کنند، مخصوصا این‌که وزارتخانه ما به لحاظ بودجه جزو فقیرترین وزارتخانه‌ها است، اما بالقوه در حوزه رگولاتوری جزو قوی‌ترین وزارتخانه‌ها محسوب می‌شویم.

وزیر میراث فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی خطاب به محفوظی گفت: وقتی یک صنعتی می‌خواهد پا بگیرد تا مدتی همه باید زیر پر و بال آن را بگیرند. مثل صنعت خودرو که سال‌هاست از آن استفاده می‌کنیم، با وجودی که استاندارد ندارد، ‌ اما توجیه این بود که این صنعت باید پا بگیرد، یک منطقی داشته است. حالا صنعت گردشگری راه حلش این است که زیر بغل آن را بگیرند، نمی‌گوییم مجلس به ما پولی بدهد، بحثمان بودجه نیست، کمااینکه همین مجلس دویست میلیارد تومان به بودجه وزارتخانه ما اضافه کرد.

او با اشاره به مخالفت برخی نمایندگان مجلس با معافیت مالیاتی گردشگری، تاکید کرد: نمایندگان مجلس و دولت برای رفع این موانع باید کمک کنند. امروز آقای رییسی در جریان بازدید از موزه ملی قول جدی دادند، ما از ایشان همین مطالبات را داشتیم، همه باید کمک کنند. یک سال گذشته و تا سال دوم باید کارهای بزرگ انجام دهیم.  

ضرغامی گفت:‌ ما خیلی کار زمین مانده داریم. باید کار بخش خصوصی را آنقدر با تعصب پیگیری کنیم که این شبهه برای دستگاه‌های اطلاعاتی پیش آید که انگار مدیر در آن کار سهمی دارد و یا شریک است. اگر این شبهه ایجاد شد، یعنی کارتان را درست انجام داده‌اید.

وزیر دولت سیزدهم به پیام دبیرکل سازمان جهانی گردشگری که برای ایران فرستاده است، اظهار کرد:‌ همکاری‌های خوبی با این سازمان داریم. دنیا دوست دارد ایران را ببیند، ایران بزرگ، با ظرفیت و دیدنی، ‌ اما دشمن نمی‌خواهد ایران را ببیند، هر کار بتواند انجام می‌دهد تا شرایط را فراهم نکند و چه خوب آقای زوراب (پولولیکاشویلی، دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی) ‌ توضیح دادند ایران آماده است که دیگران بیایند آن را ببیند.

در این زمینه بخوانید:

توضیحات ضرغامی درباره فیلترینگ اینترنت و سفر خارجی‌ها به ایران

تعریف‌های دبیرکل سازمان جهانی گردشگری از ایران

زوراب پولولیکاشویلی ـ دبیرکل سازمان جهانی گردشگری ـ در پیامی که به مناسب هفته گردشگری به ایران فرستاده، ‌ گفته است:  «امروز ما روز جهانی گردشگری را جشن می گیریم. بخش گردشگری فراتر از هر بخش دیگری، نه تنها خالق فرصت‌هاست، بلکه نویدبخش و امیدآفرین نیز است.

جمهوری اسلامی ایران عضو ارزشمندی از سازمان ما (سازمان جهانی گردشگری) است. از شما به خاطر حمایت همیشگی‌تان سپاسگذاریم.

ایران همچنین مقصد نوظهور گردشگری است که به واسطه تاریخ غنی، میراث، فرهنگ، پویا و مهمان نوازی گرم و صمیمانه‌اش اشتهار دارد. ایران یک قطب واقعی برای علم و نوآوری در منطقه است. امروز افکار بزرگ و ایده‌های برجسته از هر زمان دیگری مهمتر است.

شعار امسال روز جهانی گردشگری بازتاب‌دهنده همین موضوع است. بازاندیشی گردشگری تعهد ما است در راستای انجام بهتر کارها، پایه‌گذاری امور جاری بر مبنای دستاوردهای پیشین و تبدیل گردشگری به عنوان نیرویی پیشران برای بازیابی و ایجاد فرصت، هم در ایران و در سراسر جنوب آسیا.  برای تمام شما روز جهانی گردشگری شاد و الهام بخش آرزومندم.»

در ادامه این مراسم علی‌اصغر شالبافیان ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ‌ نیز هفته گردشگری را فرصتی برای برنامه‌ریزی و هم‌اندیشی برای سال‌های آینده دانست.

مطالبات بخش خصوصی از مجلس: هزینه‌های تحمیلی سفر را حذف کنید

در بخش دیگری از این اختتامیه، مطالبات رؤسای تشکل‌های گردشگری از مجلس شورای اسلامی به صورت ویدئو پخش شد. حرمت‌الله رفیعی ـ رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران ـ لغو مالیات‌های سنگینی که روی سفر به ویژه صنعت هوایی اعمال شده است را درخواست کرد.

عبیری ـ رییس انجمن حرفه‌ای بوم‌گردی‌ها ـ نیز درخواست کرد قوانینی در راستای حفظ بوم‌گردی و روستاها تدوین و درباره معافیت‌های مالیاتی و مشوق بیمه‌ای  وضع قانون شود.

جمشید حمزه‌زاده ـ رییس جامعه هتلداران ایران ـ‌ نیز با اشاره به آسیب‌هایی که بیش از سه سال است به صنعت گردشگری وارد شده است، افزود: فقط در دوران کرونا ۲۳ هزار میلیارد تومان ضرر به هتلداران وارد شد و از مجلس خواست برای حل موانع و مشکلات گردشگری توجه ویژه‌ای به مشکلات صنعت گردشگری و هتلداران داشته باشند.

او با اشاره به معافیت هتل‌های یک تا سه ستاره از مالیات بر ارزش افزوده، از مجلس درخواست کرد این معافیت به تمام مراکز اقامتی تعمیم داده شود تا هزینه‌های تحمیلی سفر ارزان‌تر شود.

ابراهیم پورفرج ـ رییس هیات مدیره جامعه تورگردانان ایران ـ‌ نیز گفت: توسعه گردشگری در ایران کار سختی است، همه تلاش می‌کنند اما گاهی به بن‌بست می‌خوریم، شرایطی پیش می‌آید که زور آن از ما بیشتر است و حالا هم قیمت سفر ایران دوبرابر شده است. الان فصل توریستی ما است، ولی همه گردشگران بلیت‌هایشان را پس می‌دهند دلیلش را هم همه می‌دانند.

محسن حاجی‌سعید ـ رییس هیات مدیره انجمن صنفی راهنمایان گردشگری ایران ـ نیز لزوم تدوین قوانین حمایتی درباره بیمه راهنمایان گردشگری و بازبینی در قوانین حمایتی گردشگری و افزایش بودجه تبلیغات گردشگری و تامین امنیت گردشگران را درخواست کرد.

نیما آذری ـ رییس انجمن موسسات آموزش گردشگری ـ هم از مجلس و دولت درخواست کرد قوانین حمایتی را برای آموزش گردشگری  تدوین کنند و ردیف بودجه مناسبی به آموزش گردشگری اختصاص دهند.

در ادامه این سخنان، دشتی اردکانی ـ نماینده مجلس و رییس فراکسیون گردشگری ـ‌ گفت: برخی تصمیم‌ها مثل دونرخی کردن بلیت هواپیما صنعت گردشگری را به مخاطره می‌اندازد و لازم است هماهنگی فرابخشی صورت گیرد.

او اظهار کرد: دو نکته در گردشگری باید مورد توجه قرار گیرد، اگر قرار است گردشگری موفق عمل کند باید متفاوت از بقیه کشورها عمل کنیم و نکته دیگر این‌که به بخش خصوصی اعتماد و اعتقاد داشته باشیم.

رییس فراکسیون گردشگری در مجلس همچنین از دولت خواست که هنگام تدوین لایحه بودجه و برنامه هفتم توسعه گردشگری بیشتر بها دهد.

تقدیر از خادمان سفر

در ادامه ین مراسم، با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاون گردشگری و رییس کمیته گردشگری مجلس، از رؤسای تشکل‌های خصوصی گردشگری و همچنین جمعی از فعالان گردشگری در حوزه هتل، آژانس مسافرتی، راهنمای گردشگری و بوم‌گردی تقدیر شد.

تقدیر از خادمان سفر و اعضای ستاد خدمات سفر نیز با حضور دکتر کولیوند ـ رییس سازمان هلال احمر ـ و افندی‌زاده ـ معاون وزارت راه و شهرسازی ـ صورت گرفت. علی آقایی دهیار کلیبر آذربایجان شرقی که در زمان برف با هزینه خود مسیر دسترسی مسافران را برف‌کوبی کرده بود، عیسی شه‌بخش متصدی پمپ بنزینی در استان سیستان و بلوچستان که در جریان کمبود بنزین در این استان مسافران در راه مانده را کمک کرده بود،   هاشم قاسم‌پور امدادگر سازمان امداد و نجات خوزستان، مرحوم غریب خدادادی راهدار استان فارس، زهرا آقایی اپراتور سامانه تلفنی خدمات سفر ۰۹۶۲۹، شهید سرگرد جلیل‌زاده و نوید موسوی کادر انتظامی استان بوشهر، کاپیتان حجت خسروی ناخدای برتر استان بوشهر که حدود ۱۸ نفر مسافر از غرق‌شدگی نجات داده بود، جلال نصیریان پیشکسوت آموزش گردشگری، محمدرضا بوالی تولید مجموعه سندباد در صداوسیما، خشایار لهراسبی پزشک و فعال تولید محتوای گردشگری ایران، اسماعیل شیخ قرایی مدیرعامل انجمن گردشگری معلولان،  تارا قهرمانی و محمدحسین روهنده نمایندگان نوجوان کشور در اجلاس گردشگری جوانان سازمان جهانی گردشگری ایتالیا و سامان کیوان‌نیا و امیرحسین پاینده نمایندگان دانشجویان افتخار آفرین کشور در حوزه گردشگری نوین، از جمله این تقدیرشدگان بودند.

ضرغامی: دنیا دوست دارد ایران را ببیند، دشمن نمی‌گذارد

تمبر هفته گردشگری ایران در ادامه این مراسم، با حضور ضرغامی و نماینده سازمان پست، ‌ رونمایی و مُهر شد.

در پایان این مراسم هم، سفیر اسپانیا که در مراسم حاضر بود از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به خاطر پیگیری برای آزاد شدن گردشگر اسپانیایی که هنگام عکاسی از خیابان‌های تهران در جریان اعتراضات اخیر، دستگیر شده بود، قدردانی کرد.

انتهای پیام 



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.