به گزارش ایسنا و به نقل از ادارهکل روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت میراث، مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی در وبینار اعلام برنامههای هفته صنایعدستی که صبح امروز شنبه – ۲۳ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ – با حضور معاونان صنایعدستی ادارات کل ۳۱ استان کشور، در سالن فجر این وزارتخانه برگزار شد، از همکاری معاونان صنایعدستی استانها در ایام نوروز و برپایی بازارچههای صنایعدستی همچنین حضور پررنگ در پنجمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران تشکر کرد و ضمن تاکید بر راهاندازی فروشگاههای صنایعدستی در تمامی پایگاههای ملی و جهانی، درباره ارائه ایدهها، نوآوریها و خلاقیتها در هفته صنایعدستی گفت: با توجه به همکاریهای صورتگرفته با استاندارها و شهرداریها، انتظار داریم ظرفیتهای صنایعدستی استانها به بهترین شکل و بالاترین کیفیت نمایش داده شود.
جلالی تمرکززادیی را یکی از تاکیدات و سیاستهای کاری وزارت میراث برشمرد و بیان کرد: بر همین اساس، رویدادهای هفته جهانی صنایعدستی از اصفهان بهعنوان شهر جهانی صنایعدستی با حضور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین شهر کاشان و سمیرم که پروندههای آنها تکمیل و در حال ارسال است، آغاز خواهد شد. همچنین فعالیتها و رویدادهای دیگر نیز در سطح استانها توزیع میشود که نهایتاً به همگرایی و شکلگیری نظام شبکهای همچنین ایجاد فضای نشاط در هفته صنایعدستی منجر شود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی، جشنواره صنایعدستی فجر را دارای رویکرد مردمی و هفته جهانی صنایعدستی را با رویکرد توجه به سیاستگذاران و نقشآفرینان صنایعدستی عنوان کرد. او همچنین صنایعدستی را حلقه اتصال میراثفرهنگی و گردشگری و دارای ظرفیت خاطرهسازی دانست و افزود: صنایعدستی امری فرابخش در حوزههای مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است. نقشآفرینی در سطح ملی و اتصال به بخش خصوصی و برونسپاری در حوزه عملیات به میزان خلاقیت شما بستگی دارد و باید مورد توجه قرار بگیرد.
جلالی با بیان اینکه عناصر موزهای میتواند دستآویز صنایعدستی باشد بر اینکه صنایعدستی باید در هر رویداد استانی قلاب همچنین ظرفیتها و چگونگی بهترین استفاده از آن احصا شود، تاکید کرد. او همچنین درگیر کردن اتاقهای بازرگانی استانها و استفاده از ظرفیت مشاورهای آنها را نیز از جمله راهکارهای راهگشا دانست.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی با اشاره به امضای تفاهمنامه با انجمن بومگردیها که اخیرا انجام شد، بر استفاده از ظرفیت بومگردیها برای نمایش آثار هنرمندان و استادان بومی تاکید کرد و با بیان اینکه هیچ منعی برای برگزاری حراجها وجود ندارد و مجوز حراج با قید داشتن شرایط لازم صادر میشود، افزود: بههیچعنوان صدور مجوز ملی حراج انحصاری نیست؛ متقاضیان حراج در استانها معرفی شوند.
جلالی در ارتباط با معضل بیمه هنرمندان صنایعدستی و سامانه صدور کارت شناسایی برای این قشر، که در حال انجام است، متذکر شد: بودجه دولتی برای بیمه تمامی هنرمندان کفاف نمیدهد و درصدد هستیم سناریوهای متعددی بر اساس اقتضائات مختلف تعریف شود. ما نیز پیگیر هستیم در هفته صنایعدستی، سامانه جدیدی با ظرفیت گزارشگیری و تفویض اختیار در هفته صنایعدستی رونمایی شود. ما در تلاش هستیم تا ۲۰ خردادماه ۱۴۰۲ برای هنرمندانی که دارای نشان یک هنری هستند بهصورت نمادین، کارت شناسایی صادر شود.
همچنین در این جلسه مدیران کل معاونت صنایعدستی و معاونان صنایعدستی استانهای مرکزی، آذربایجان شرقی، فارس، قم و تهران به نمایندگی از دیگر استانها به ارائه برنامهها و پیشنهادات خود پرداختند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰