شکایت کانادا،انگلیس،اوکراین و سوئد از ایران به بهانه پرداخت غرامت به قربانیان هواپیمای اوکراینی

این چهار کشور که خود را «گروه واکنش و هماهنگی بین‌المللی برای قربانیان PS۷۵۲» معرفی کرده‌اند روز چهارشنبه با صدور بیانیه‌ای مشترک مدعی شدند که درباره این پرونده با ایران به توافق نرسیده و دادخواستی را به دیوان بین‌المللی دادگستری ارائه کرده‌اند. دیوان هم امروز با صدور بیانیه‌ای مطبوعاتی دریافت این دادخواست را تائید و

کد خبر : 370858
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۱
شکایت کانادا،انگلیس،اوکراین و سوئد از ایران به بهانه پرداخت غرامت به قربانیان هواپیمای اوکراینی



این چهار کشور که خود را «گروه واکنش و هماهنگی بین‌المللی برای قربانیان PS۷۵۲» معرفی کرده‌اند روز چهارشنبه با صدور بیانیه‌ای مشترک مدعی شدند که درباره این پرونده با ایران به توافق نرسیده و دادخواستی را به دیوان بین‌المللی دادگستری ارائه کرده‌اند.

دیوان هم امروز با صدور بیانیه‌ای مطبوعاتی دریافت این دادخواست را تائید و اعلام کرد: کانادا، پادشاهی سوئد، اوکراین و بریتانیا روز گذشته درخواست مشترکی را برای شکایت از جمهوری اسلامی ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ)، ارگان قضایی اصلی سازمان ملل، در مورد اختلاف بر اساس کنوانسیون برای سرکوب اقدامات غیرقانونی علیه ایمنی هواپیمایی کشوری (کنوانسیون مونترال) تسلیم کردند.

بیانیه یادشده می‌افزاید: به گفته متقاضیان، ایران «تمام اقدامات عملی را برای جلوگیری از ارتکاب غیرقانونی و عمدی جرمی که در ماده ۱ کنوانسیون مونترال شرح داده شده است، از جمله انهدام پرواز PS۷۵۲، انجام نداده است. همچنین متعاقباً نتوانست یک تحقیق و پیگرد کیفری بی‌طرفانه، شفاف و منصفانه را مطابق با قوانین بین‌المللی انجام دهد.»

طبق این بیانیه، «کانادا، سوئد، اوکراین و بریتانیا به دنبال یافتن صلاحیت دیوان بر اساس بند ۱ ماده ۳۶ اساسنامه دیوان و بند ۱ ماده ۱۴ کنوانسیون مونترال هستند که هر چهار متقاضی و ایران عضو آن هستند.»

به گزارش ایرنا، پرواز شماره پی‌ اس ۷۵۲ در تاریخ ۱۸ دی‌ماه سال ۱۳۹۸ هنگام پرواز به مقصد کشور اوکراین در حوالی تهران سقوط کرد و تمامی ۱۷۶ سرنشین این هواپیما جانشان را از دست دادند.

ایران اعلام کرد که پرواز شماره ۷۵۲ با شلیک اشتباه موشک سرنگون شده است. مسافران این هواپیما شهروندان ایران، کانادا، اوکراین، سوئد، افغانستان، انگلیس و آلمان بودند.

پس از وقوع این حادثه، رسیدگی قضائی همه جانبه به این پرونده بر اساس اصول صلاحیت سرزمینی، صلاحیت ذاتی و صلاحیت محلی و شخصی توسط سازمان قضائی نیروهای مسلح ایران آغاز شد.

بررسی این پرونده، یکی از مهم‌ترین، حساس‌ترین و پیچیده ترین‌ فرآیندهای قضایی چند سال اخیر کشور بوده است. از ابتدای وقوع حادثه، دادسرای نظامی بررسی های دقیق و همه جانبه را در چندین مرحله آغاز و در نهایت، این پرونده با صدور قرار جلب دادرسی برای ۱۰ نفر و صدور کیفرخواست به شعبه دوم دادگاه نظامی یک تهران ارجاع شد.

سرانجام رأی پرونده مربوط به این سانحه پس از ۳ سال بررسی همه‌جانبه و برگزاری ۲۰ جلسه دادگاه روز ۲۷ فروردین صادر شد.

شایان ذکر است با توجه به درخواست‌ برخی از شاکیان از دادگاه، دادسرای نظامی مکلف شده است تا تحقیقات در مورد این پرونده را ادامه دهد و نسبت به تعقیب مقصر یا مقصرین احتمالی دیگر، اقدام قانونی را معمول کند. با وجود این، از زمان سقوط این هواپیما کشورهای غربی طرح فریب در خصوص آن را با هدف مسخ مخاطبان کلید زده و تلاش کردند ایران را به پنهان‌کاری در ارتباط با آن متهم کنند.

310310



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.