با اعلام مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان، سه اثر و یک محوطه تاریخی استان شامل «کاخ نخست وزیری کیش»، «پُل آب بَر سرچاهان»، «عمارت پنج دَری مارُم» و «شهر تاریخی سیبه» در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت.
محمد محسنی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان، با اعلام این خبر به رسانهها در خصوص جزئیات این آثار تاریخی افزود:
کاخ نخست وزیری کیش از سری مجموعه کاخهای احداث شده در جزیره کیش مربوط به دوره پهلوی دوم است که بهمنظور استفاده و اقامت موقت مسئولان مملکتی وقت، توسط شرکت مرکوری طراحی و اجرا شده و به نام مکان اختصاصی اسکان سرپرست هیئت دولت سابق (نخست وزیر) است.
وی اضافه کرد:
پل آب بر سرچاهان نیز در شهرستان حاجی آباد واقع شده و متعلق به دوران متاخر اسلامی و مربوط به دوره صفوی است که این پل برای انتقال آب شیرین به زمینهای کشاورزی روستای سرچاهان ساخته شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان همچنین با بیان اینکه عمارت پنج دری در مارم فین واقع شده است، اظهار کرد:
این عمارت در اوایل دوره پهلوی اول برای مرحوم محمد ابراهیم ترابی ساخته شده است، تاریخ دقیق ساخت این بنا مشخص نیست اما طبق گفته فرزند مرحوم ترابی، بین سالهای ۱۳۰۴ تا ۱۳۰۸ هجری خورشیدی توسط استادکار محمد غلامحسین (محمد رنجبری) از محله پابرکه مارم بنا شده است.
محسنی افزود:
دلیل نامگذاری پنج دری، دارا بودن عناصر شاخص پنج دری (پنج در که رو به حیاط بزرگی گشوده میشود)بوده است و بهعلت قراگیری آن در محله مارم به عمارت پنج دری مارم معروف بوده است.
وی با اشاره به اینکه محوطه باستانی شهر سیبه در روستای امروزی کوخرد از توابع شهرستان بستک قرار دارد، گفت:
در اطراف روستا، آثاری از گذشته از جمله سازه آبی ترنه و بقایایی از قلعهها و دژهای قدیمی وجود دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان اضافه کرد:
آرامگاه دوگنبدان و حمام شهر سیبه که هر ۲ آثاری متعلق به دوره اسلامی هستند، نیز در داخل این محوطه تاریخی به چشم میخورند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰