با نگاهی به تابلو معاملات، شاید این طور به نظر برسد که فعلا نمادهای بزرگ بازار در حال افت هستند و نمادهای کوچک، رشد می کنند. اما بررسی وضعیت شاخص ها طی معاملات این هفته نشان می دهد چنین چیزی نیست.
در حال حاضر هم نمادهای بزرگ بازار افت می کنند هم نمادهای کوچک. اما تفاوتی که بین نمادهای بزرگ و کوچک وجود دارد این است که نمادهای بزرگ، افت های کوچک دارند و نمادهای کوچک، افت ها و رشدهای بزرگ دارند. طی این هفته، با وجود افت شاخص ها، بسیاری از نمادهای کوچک بازار صف خرید داشتند. اما وضعیت شاخص هم وزن نشان می دهد که این شاخص به اندازه شاخص کل افت کرده که نشان دهنده تعادل در کل بازار است.
این هفته در ۵ روز معاملاتی، شاخص کل بورس ۱۰۶ هزار واحد، معادل ۴.۶۵ درصد افت کرد. شاخص هم وزن ۳۵ هزار واحد معادل ۴.۵۴ درصد افت داشت. شاخص فرابورس نیز ۹۶۹ واحد معادل ۳.۳۵ درصد کاهش یافت.
اتفاقی که در این هفته رخ داد، افت های بزرگ و رشدهای کوچک بود. به عبارتی وقتی بازار دست فروشندگان می افتد، آن ها به شدت قیمت ها را پایین می کشند اما وقتی بازار دست خریداران می افتد، آن ها قدرت زیادی برای بالا بردن قیمت ها ندارند.ارزش معاملات همچنان کم استارزش معاملات خرد بازار سهام در این هفته نسبت به هفته گذشته تغییر خیلی ویژه ای نداشت. تنها در یک روز شاهد رشد ارزش معاملات بودیم که آن روز هم یک استثنا بود.
این هفته در روز دوشنبه ارزش معاملات خرد به ۹۴۰۰ میلیارد تومان رسید که بالاترین رقم ثبت شده طی ۵ روز معاملاتی بود. پایین ترین رقم معاملات هم روز سه شنبه با عدد ۶۴۰۰ میلیارد تومان ثبت شد.در روزهای شنبه و یکشنبه هم رقم معاملات خرد به ترتیب ۷۶۰۰ و ۶۹۰۰ میلیارد تومان بود. روز چهارشنبه نیز حدود ۷ هزار میلیارد تومان معامله در بازار انجام شد.
در ۵ روز معاملاتی این هفته تنها یک روز ورود پول اتفاق افتاد و در ۴ روز معاملاتی شاهد خروج پول حقیقی ها از بازار بودیم.تنها در روز چهارشنبه بود که حقیقی ها حدود ۲۰۰ میلیارد تومان پول جدید وارد بورس کردند. اما در سایر روزها، این دسته از سرمایه گذاران در حال نقد کردن سهام خود بودند.
روز شنبه با خروج ۱۶۰۰ میلیارد تومان پول از بازار، بزرگ ترین رقم خروج پول این هفته ثبت شد. دوشنبه هم ۱۱۰۰ میلیارد تومان پول دیگر از بازار خارج شد. طی روزهای یکشنبه و سه شنبه نیز به ترتیب ۳۲۰ و ۱۲۰ میلیارد تومان پول از بازار بیرون رفت.
شاخص قدرت خریداران حقیقی در این هفته اکثرا زیر عدد یک بود. طی روزهای شنبه، دوشنبه و سه شنبه، این شاخص اعداد ۰.۸۶، ۰.۷۸ و ۰.۸۹ را ثبت کرد.اما در روز یکشنبه این شاخص به عدد ۱.۵۵ رسید که بزرگ ترین رقم در طول هفته بود. روز چهارشنبه هم شاخص قدرت خریداران حقیقی عدد ۱.۰۲ را ثبت کرد که نشان دهنده تعادل نسبی در سمت عرضه و تقاضا از جانب حقیقی ها است.
۳۵۲۲۰
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰