به گزارش خبرآنلاین؛ مهرداد بهرامیان، فیزیوتراپیست دراین رابطه میگوید: سردردهایی با منشا درد گردن با قرار داشتن در یک وضعیت ثابت برای ساعت های طولانی افزایش پیدا می کند.هفتاد درصد از افرادی که سردردهای متناوب دارند از علائم گردنی به همراه سردرد خود شاکی هستند و در این حالت درد گردن در پیشانی حدود دهبرابر شدیدتر بروز پیدا میکند.
وی در توضیح علت بروز این نوع سردردها گفت: وضعیت نامناسب قرارگیری گردن در طول روز در حالتهایی مانند استفاده زیاد از تلفن همراه و مطالعه در شرایط نامطلوب باعث ایجاد این دردها میشود. حتی در برخی از کاربران رایانه که سر نسبت به گردن و شانه به سمت جلو متمایل می شود، این وضعیت به جلو رفتن سر می تواند مهره های بالایی گردن را فشرده و اعصاب این ناحیه را تحریک کند و سبب ایجاد سردرد شود.
به گفته او به این نوع سردردها با منشا اختلالات عضلانی-اسکلتی ستون فقرات گردنی سردردهای (سرویکوژنیک)میگویند و به اغلب داروهایی که برای انواع دیگر سردردها توصیه میشود،جواب نمیدهند.
بهرامیان گفت: میزان فراوانی این دردها را در میان بانوان بیشتر است. برای درمان این دردها فیزیوتراپی شامل تکنیکهای دستی بر روی مهره های گردنی، تزریق، دارودرمانی و جراحی است. در سال های اخیر به درمان های با دست به عنوان یک راه درمان مؤثر در این نوع سردرد اشاره شده است، به طورکلی در سردردهایی که منشأ گردنی دارند؛ وضعیت قرارگیری نامناسب گردن موجب تشدید این نوع از سردردها می شود.
این فیزیوتراپیست گفت: با اصلاح وضعیت قرار گرفتن گردن این نوع سردرد ها بهبود می یابد، اختلال و آسیب به ساختارهای مختلف موجود در ناحیه گردن مثل استخوان ها، مفاصل، عضلات، اعصاب و عروق می تواند باعث ایجاد درد در ناحیه سر شود.
به گفته او نیروها و فشارهای بیش از حد و نابجایی که به ساختارهای گردن در طی یک وضعیت نامناسب طولانی وارد میشود میتواند موجب سفتی و کوتاهی عضلات پشت سر و گردن شود و معمولاً نقاطی به صورت گره یا باندهای سفت در داخل این عضلات به وجود می آیند که دردناک و حساس به لمس هستند. این نقاط می تواند سبب انتشار درد به نواحی سر و دست ها شوند،گفت: چنین سردردهایی از پس سر و گردن شروع شده و تا جلوی سر پیش می رود.
بهرامیان گفت: همچنین در معاینه افراد مبتلا به سردردهای با منشأ گردنی مشاهده می شود که دامنه حرکتی گردن محدودتر از حد طبیعی است و این بیماران در گردن خود احساس سفتی دارند. و قدرت و تحمل بعضی از عضلات گردن و کتف کاهش و برخی از عضلات دچار گرفتگی و اسپاسم می شود. بهرامیان، برخی عوامل و شرایط، مانند سرمای محیط و فشارها و ناراحتی های روحی- روانی در افزایش شدت علائم بیماری مؤثر هستند.و یکی از روش های پیشگیری از بروز این اختلال، اجتناب از قرارگیری در معرض این عوامل است.
۶۹۶۹
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰